Mekanizëm hidropizi testicular zhvillim dhe trajtimet


 • Llojet dhe mekanizëm i edemë testicular
 • Diagnoza dhe trajtimi i testiseve hidropizi

 • Llojet dhe mekanizëm i edemë testicular

  Testis hidropizi Hydrocele Hydrocele ose - një sëmundje në të cilën grumbullimi i lëngjeve në mes vezëve të fletë predha.

  Hydrocele mund të jenë:

 • kongjenitale (zakonisht në fëmijët);
 • blerë (në të rriturit).
 • Shkaqet e lindura hydrocephalus vijim testiseve. Gjatë periudhë koqe paralindjes zbret në scrotum përmes kanalit inguinale, me lëvizje koqe dhe një pjesë e peritoneum, i quajtur xhiruar peritoneum vaginal. Pastaj Lumen procesin vaginale e peritoneum mbuluar me bar.

  Nëse pastrimit nuk është shumë i madh me lëng barkut zgavër në atë do.
  Veç kësaj, qelizat e rreshtim brendshme e peritoneum, e cila është e mbuluar nga peritoneum dal brenda vete aftë për të prodhuar lëngshme. Dal vaginal mund të kombinohet me peritoneum apo të jetë i verbër. Nëse ai komunikon me peritoneum, nganjëherë lëngu mund të qarkullojnë Hydrocele e zgavrën e barkut. Nëse Hydrocele është gjetur në një foshnje e porsalindur, nuk do të fillojnë trajtimin. Kjo vetë testis Hydrocele mund të zhduken kur resorption zaraschenyy kockave dhe lëngu peritoneal nga Hydrocele zgavër.

  Fituar testis hydrocephalus ndodh në sëmundjet inflamatore të scrotum, perineum dhe scrotum lëndimeve, shkeljen e rrjedhjes limfatik nga scrotum.


  Ndonjëherë Hydrocele të jetë proceset reaktive inflamatore në testise apo epididymis ose kur testicular rrotullim. Kjo testis Hydrocele zhduket me zhdukjen e sëmundjes themelore.

  Gjatë rrjedhës së testiseve hidropizi akute dhe kronike. Hydrocele zakonisht nuk shoqërohet me dhimbje. Lëng në membranat testis mund të ndërtojë shumë ngadalë, nganjëherë akumulim lëngu mund të shkoni gara. Kur testiseve edemë në membranat scrotum mund të hetuar arsimit dardhë formë, bazuar në pjesën e poshtme dhe tip ngushtuar i drejtohet kanalit inguinale.
  Ndonjëherë lëng mund të hyjë kanalit inguinale.

  Atëherë edema testikular mund të jetë në formë të një shtrëngim Hourglass në unazë jashtëm inguinale. Dimensionet Hydrocele mund të shkojnë nga madhësia e vogël e rrit scrotum për formimin e madhësisë sferike të një futbolli. Dhimbje në probing shpesh nuk ndodh. Lëkurës në scrotum mbetet e pandryshuar, zhvendosur lehtë. Edemë testicular dallueshėm si arsim ngushtë fleksibël. Me një sasi të madhe të Hydrocele ajo mund të jetë një pengesë për zbatimin e raportit seksual, nganjëherë kanë vështirësi në urinim.
  Diagnoza dhe trajtimi i testiseve hidropizi

  Diagnoza e Hydrocele testicular vendosur nga Ultrasonografi dhe Transillumination testicular.

  Kur ultratingull janë grumbullimi i lëngjeve në mes vezë shell dhe vezë të pandryshuar. Transillumination - një metodë e bazuar në translucence. Në të gjitha formimin Hydrocele rayed në mënyrë të barabartë. Ndonjëherë hemorragji në zgavrën për shkak të Hydrocele apo birë dështuar ai ndërton gjakun. Kjo është quajtur hematotsele. Me depërtimin e infeksionit dhe qelbëzim ndodh arsimin piotsele. Purulent Hydrocele testis ndodh më shpesh me orchitis dhe epididymitis si pasojë e infeksionit me testis abscesi ose epididymis.

  Trajtimi i edemë testicular me sëmundjet inflamatore të testise dhe epididymis ajo është për të trajtuar sëmundje themelor, terapi me antibiotikë, pushim dhe veshur suspenzoriya.

  Për të hequr lëng nga zgavrën shpenzojnë hydrocele hidropizi testis birë. Fluid duke hequr dhe injektuar në zgavrën e agjentëve sclerosing. Ky trajtim mund të shkaktojë komplikime.
  Nëse birë pasuksesshme test shell mund të dëmtohen dhe gjakderdhje ndodh në gjak akumuluar Hydrocele oral. Ndonjëherë një zgavër Hydrocele mund të futen infeksion dhe inflamacion ndodh. Metoda radikal i trajtimit është operacioni. Kur predha edemë vezë kryer dy lloje të kirurgjisë.

  Operacioni Vynkelmanom. Kjo kirurgji lë një me testiseve veta shell ndajë sipërfaqen e përparme, të kthehet mbrapsht dhe qep mbrapa e koqe.

  Ky akumulim i lëngut nuk po ndodh.

  Operacioni Bergman. Një pjesë e shtresës së brendshme të testiseve vetë Shell hequr, pjesën e mbetur të ndërlidhës. Në periudhën postoperative dhe antibiotikë të emëruar për disa kohë veshur suspenzoriya.

  Informacion nga artikullin "koqe hidropizi (hydrocele)."