Paqja dhe zhvillimi i personave me sindromin Down InnerJeta Mental njerëz të veçantë

Shtypja karafil dhënat mendore dhe sjelljet në normë njerëzore, prindërit dhe mësuesit e pengojnë zhvillimin e njerëzve me sindromin Down, e cila mund dhe duhet të jetë një rrugë e veçantë. Kjo është në bazë të ditarëve dhe analizë e vetvetes. Përmbajtja dhe niveli i përgjithshëm i jetës së tyre të brendshme është shumë më e hollë dhe më të fortë se sa ju do të vini re një vëzhgim sipërfaqësore. Ky është tregues i kalimit të këtij blogu:
Ndjenja ime gut është titulli i saktë shkon keq - i ri. Kjo mendimet e peshkimit e të tjerëve. I kapur vetëm mendova, në qoftë se vetëm lufta me zjarr; dalebi peshkimi tonë, ajo mund të jetë krenar.

Unë jam duke ndryshuar lajmet nga zemra nga një familje me të afërmit e tyre. Me aftësinë e tij unë veyshenom komunikuar me njerëz të ndryshëm. Për shembull, në veri të majtë shkon mund të kryhet për të marrë këshilla si, në varësi të personit. Ju mund të lënë zemra të udhëheqin rrugën për të mbuluar. Ku shkon ideja ime nuk do të pendoheni. Ëndrrat duhet të gjeni dikë.

Theodore

Shkrimi stilin dhe artin origjinal, punon pjesë kujtuar Milorad Paviç. Kështu, manifestimet e jashtme të fshehin të pakta, sipas G. Nesterov "kuptimin e plotë shpirtëror të jetës." Sipas mendimit të saj, ditarë hedhin marrë në antropologji, psikologjisë dhe pedagogjisë së zhvillimit të psikikës.


Shumë studiues e barazojnë zhvillimin mendor dhe personal, por në këtë rast është mbështetje mendor kompleks dhe të organizuar të jetës dhe nuk është bazë për individin. Jeta Adult i mençur dhe delikat emocional nga këta njerëz shoqëruar infantilism, ngushtësia, mospërshtatje dhe efikasitetin e ulët të personalitetit të tyre.


Zhvillimi dhe përshtatja e njerëzve me sindromin Down

Sigurisht, shumica e njerëzve me DS tregohet në mungesën e tij të njohjes së botës jashtë, ndruajtje dhe konfuzion, inerci dhe përtacisë, vetë-nderim të ulët. Edhe pse këto të meta të qenësishme në njerëzit e zakonshëm, ata ndërhyjnë përshtaten me shoqërinë.

Në këtë drejtim, shkencëtarët propozojnë metodat e mëposhtme të përshtatjes:

  • Zgjerimi Përvoja e vërtetë kontakt me realitetin përmes grupeve terapeutike, dhe pastaj - përmes testimit në terren të aftësive të fituara.
  • Rritja e kompetencës sociale nëpërmjet Biblës-dhe kinoterapiyu.
  • Testimi i mineralit automatisms sjelljen në grupe.
  • Një vend të veçantë tejkalimin pasivitetin personale. Prandaj, rritja e individit duhet të zhvillojnë aktiv, duke prodhuar nevojat dhe qëllimet. Nevojat Zonat e zhvillimit mund të bazohet në të shprehur natyrë estetike dhe komunikativ, perceptimi konkret dhe ndjenjën e detyrës, të lindur në njerëzit me sindromin Down.

    Vizatim, vepra artizanale, ushqime veprat letrare janë akte të ndikimit social, duke ndihmuar të zhbllokuar rrethin dhe ehotsentrirovannoho ekzistencën vetmuar.

    Ajo duhet të mbahet mend se këta njerëz të veçantë shpesh kanë shumë pak instinktet: ata janë jashtëzakonisht të vëmendshëm; të ndjeshme ndaj emocioneve të njerëzve të tjerë dhe disponimi; më janë të këndshme dhe të përgjegjshëm. Në Mbretërinë e Bashkuar, një vajzë me sindromin Down regjistruar me sukses në një kurs të masazh terapeutik. I njohur edhe për aftësitë e tyre të komunikimit dhe aftësinë që të shmangen konfliktet; ata janë të zellshëm dhe mirë të kuptuar botën e kafshë të egra. Shumë prej tyre e duan dhe e di se si të punojnë në kopsht, të ndihmojë me zonat e mbjelljes.

    Shpesh ata të arritur rezultate mbresëlënëse në punën e tij.