Night donuts shijshme
Gjumë i rregullt kërcënon jo vetëm një e zezë
Sytë, lodhje gjatë ditës dhe paaftësia për t'u përqëndruar në punë
proces, por shtim në peshë dhe madje trashje. Ky përfundim
Shkencëtarët amerikanë nga Universiteti Columbia, e cila si rezultat
eksperimente gjetur që rrëzohen vonë në gjumë dhe të fle më pak se 8/7
orë në ditë, njerëzit nuk mund të ndihmojnë duke u përpjekur për të zëvendësuar ëmbëlsirat gjumit, pasta dhe
snacks të ndryshme të kripura. Ulur në kompjuter ose shpenzimet e një natë në
TV, ata shfrytëzojnë mungesën e donuts gjumit, ëmbëlsirat dhe i kripur
biskota, shpesh pa menduar se kalorive të tepërta më shpejt ose më vonë

të çojë në paund shtesë.

Shkencëtarët kryer një eksperiment në të cilin njerëzit fjetur në
7-8 orë në ditë dhe ata që nedosypaye ishin treguar të ndryshme
produkteve, një listë që përfshinte perime, fruta, ëmbëlsira, patate të skuqura dhe pica.
Ajo u gjet se pothuajse duke fjetur kur shikon në donuts intensifikuar special
Zona e trurit përgjegjëse për kënaqësi rrjedh nga të hahet
ushqim junk, ato fjalë për fjalë "rrodhi salivating." Dr Shën Onzh cili kryhet
hetim, tha se përmes përdorimit të ushqimit nadkaloriynyy
flavors pasura dhe yndyrna, trupi juaj është duke u përpjekur për të "trajtuar" veten e tyre


dhe në këtë mënyrë të kompensuar mungesën e gjumit.

Është sugjeruar gjithashtu se njerëzit verore të fjetur
dhënë më pak dhe gastronomike pasionet rreth dimrit. Çdo gjë është shpjeguar
faktor evolucionar: paraardhësit e njerëzve modern gjatë verës kishte
koha të aksioneve deri në sa më shumë figura yndyrë për të mbijetuar dimër të ftohtë.