Konyunktyvity Viral


 • Herpetike konjuktivit
 • Konjuktivit adenoviral
 • Epidemi keratoconjunctivitis
 • Trajtim
  Konjuktivit Viral tani është parë shumë shpesh. Ata janë sëmundje shumë ngjitëse dhe në shumë raste bëhet endemike. Konjunktiviti është një numër i madh i llojeve të ndryshme të viruseve.


  Herpetike konjuktivit

  Ky lloj pezmatimi i mukozën e syrit shkakton herpes virus simplex. Fëmijët më të sëmurë. Zakonisht virusi herpes prek një sy. Sëmundja shuar, i ngadaltë. Sëmundja ndodh vazhdimisht. Pothuajse gjithmonë proces është shoqëruar me një skuqje të lëkurës të blisters herpes mbi lëkurën e qepallat.

  Herpetike conjunctivitis mund të jetë:

 • kataral
 • si qeskë
 • fshikëzor-ulcerative.
 • Bluetongue formë herpetike conjunctivitis karakterizohet nga lehtësi të rrjedhës. Manifestimet e sëmundjes janë të butë. Shkarkimi nga mukoza sy, një sasi të vogël të saj. Herë pas here ka flora shtesë bakteriale dhe shkarkimi nga syri bëhet purulent. Skuqje Syri i konjuktiva është i dobët.

  Në formën folikulare e konjuktiva formuar follicles (fshikëza). Shkon më të vështira formë fshikëzor dhe ulcerative konjuktivit herpetike. Në këtë shekull, conjunctiva dhe qepallë skajeve të formuar nga erozioni ose ulceration. Ulcerat e mbuluar me një film i hollë. Ka ankesa lacrimation, paaftësia për të parë në botë.

  Konjuktivit adenoviral është quajtur gjithashtu ethja farinhokon'yunktivalnaya. Vetëm kohët e fundit është sqaruar natyrën virale e sëmundjes.

  Në konjuktivit adenoviral përveç dëmit sy që dalin fytit, ethe, sëmundjet që ndodhin për herë të parë. Më vonë u bashkua me konjuktivit, një të parë, pastaj sy të dytë. Të qepallat bymehet. Mukoza membranës i syrit është e kuqe. Nuk është i vogël shkarkimit qartë mukozës.

  Ka tre forma të sëmundjes:

 • Në adenoviral formë konjuktivit kataral e fenomeneve inflamatore shprehur pak. Skuqje një sasi të vogël të shkarkimit shumë. Për të lehtë. Kohëzgjatja e sëmundjes për një javë.
 • Në 25% të rasteve të ndodhura adenoviral formularin konjuktivit plenchataya. Në këtë formë të mukozën e syrit formuar film i hollë, përhimtë në të bardhë ngjyra, të cilat mund të hiqet lehtësisht me një shtupë pambuku. Ndonjëherë një film mund të jetë ngjitur në mënyrë të vendosur në konjuktiva, gjakderdhje nën sipërfaqen e ekspozuar. Në këtë rast është për të kryer një studim të difterisë. Pas zhdukja e filmave zakonisht lë jo, por nganjëherë mund të ketë plagët nehrubi. Në konjuktiva mund të jetë edhe hemoragji të identifikuar dhe infiltrimi (vulë) se pas rimëkëmbjes është zhytur plotësisht.
 • Në folikulare formë konjuktivit adenovirus në mukozën e syrit shfaqet flluska të vogla, nganjëherë ata janë të mëdha.

 • Epidemi keratoconjunctivitis

  Kjo specie është keratoconjunctivitis shumë infektive. Ajo prek të rriturit. Familje të tëra, grupet e sëmurë. Epidemi shkaku keratoconjunctivitis një lloj të adenovirus. Infeksioni transmetohet nga kontakti përmes duarve të pista, vegla, linens. Infeksioni instrumente oftalmologjike mjekësore përmes duarve të personelit mjekësor.

  Nga momenti i infektimit deri në fillimin e sëmundjes është rreth një javë. Fillimisht, sëmundja mund të jetë dhimbje koke, dobësi butë, pagjumësi. Fillimisht i sëmurë një sy, por së shpejti u bashkua me të dytë. Nuk janë ankesat e ndjenja sy mbeturinat, marramendës, shkarkimin nga sytë. Qepallat duken të fryrë, Mukoza reddened. Në krye conjunctival është një sasi e moderuar e shkarkimit mucopurulent. Ndonjëherë conjunctiva formuar film i hollë që mund të hiqet lehtësisht me një shtupë pambuku.

  Ata mund të rritet dhe të bëhet nyjet limfatike të dhimbshme në rajon submandibular dhe veshit. Një javë më vonë, shteti është duke u përmirësuar gjitha shenjat dukeshin të zhduket.
  Disa ditë pas përmirësimit sytë e përlotur dhe me një ndjenjë të rritet mbeturinat, ka fotofobi. Ndonjëherë ka një ndjenjë e humbjes së vizionit. Ajo i bashkohet inflamacion në kornea e syrit, ku ka pikë të shumta trazim.

  Sëmundja mund të zgjasë deri në dy muaj. Kur shërim turbullt në korne zakonisht plotësisht të zgjidhur dhe vizion është restauruar. Pas pësimit të një keratoconjunctivitis epidemisë është imun për jetën.


  Trajtim

  Trajtimi i epidemisë keratoconjunctivitis. Pacienti duhet të izolohet, si sëmundja është jashtëzakonisht ngjitëse. Për të parandaluar kontaminimin e pacientëve të tjerë për trajtimin e këtyre pacientëve është më e mirë për të përdorur tubth dhe sy disponueshme shkopinj. Degët mund edhe të jenë të mbyllura për karantinë.

  Droga e emëruar antivirale:

 • oksolin
 • florenalevaya krem
 • hludantan
 • deoxyribonuclease.
 • Ajo është përdorur në të njëjtën mënyrë interferon njerëzor dhe immunomodulators të tjera, vitamina. Pika instilling shpenzojnë 6 herë në ditë, hedhjen melhem 3 herë në ditë.