Dem fsheh nga droga në indet e zorrëve limfoid


Virus vdekjeprurës fsheh nga droga në tanke të ndryshme,
më e rëndësishme e cila është ind limfoide e zorrëve, i vendosur
Hulumtuesit amerikanë.

Ekspertët nga Kombëtare të SHBA
Instituti i alergji dhe Sëmundjeve Infektive në Bethesda (Maryland)
kryer një studim me tetë pacientë që vuajnë
Infeksioni HIV. Të gjithë pjesëmarrësit morën antiretroviralet për
Trajtim HIV brenda dy deri në dhjetë vjet, të ndjehen mirë dhe të ketë
ngarkesë të ulët virale (virus i ulët në gjak).

Tim
Megjithatë, studimi i mostrave të zorrëve limfoide indeve të pacientëve
marra gjatë biopsi, studiuesit gjetën praninë e HIV-it.


Nivel
CD4 + qelizat që janë caqet për virusin ishte edhe më poshtë normal.

Hulumtuesit konfirmuan ngjashmërinë e virusit ADN gjenden në zorrë,
i ADN-së HIV nga leukociteve. Kjo tregoi se të dy pëlhura
përhershme infektuar njëri tjetrin pas replikim viral, dhe që
rezervuari intestinal nuk është izoluar nga indet tjera
trupi, tha kreu studim Anthony Fauci (Anthony
Fauci).

Sipas shkencëtarëve, është e rëndësishme për të bërë më të madhe të një fillim të hershme
HIV për shkak se ajo do të zvogëlojë madhësinë e rezervuarit të virusit
pacientët.