Moshës lidhur me sëmundje sy gratë e rrezikut më shpeshMe moshën, shumë prej nesh kanë filluar të ankohen për mprehtësi vizuale rënë, edhe në qoftë se ne ende nuk ishte tipik. Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të shenjave të hershme të përkeqësimit dhe kërkoni këshilla mjekësore. Pas shumë sëmundjeve të lidhura me moshën sy "të rinj" dhe simptomat e para të zhvilluar pas 35-40 vjetësh.

Një prej sëmundjeve të syrit më të zakonshme që kërcënojnë reduktim të ndjeshëm të aftësisë së kufizuar dhe në gjysmën e dytë të jetës është degjenerimi makular i lidhur me moshën (CCD) sot. Sipas OBSH-së, në dekadën e ardhshme, incidenca e TBG do të rritet me 3 herë.

Faktorët e rrezikut për degjenerim të moshës janë mosha, predispozicion gjenetik, atherosclerosis, hipertension dhe pirja e duhanit, ekspozimi ndaj diellit direkt, dietë të paekuilibruar.

Për më tepër, vëzhgime tregojnë se gratë vuajnë më shumë burra.

Në zhvillimin e rolit CCD madh luajtur nga stresi oksidativ në indet e syrit. Stresi oksidativ ka gjatë gjithë jetës, por rezultatet janë veçanërisht të dukshme me moshën është shterimi i rezervave mbrojtëse të trupit. I ashtuquajturi retina e syrit është shumë e ndjeshme ndaj stresit oksidativ, pasi ajo kërkon sasi të mëdha të oksigjenit.

Në retinë, e cila është e ekspozuar vazhdimisht në nivele jashtëzakonisht të larta të ekspozimit ndaj dritës, duke rezultuar në stres oksidativ të fillojnë të prodhohen radikalet e lira. Kontribuojnë fundit për të dëmtuar për proteinat, acidet nukleike dhe membranat biologjike qelizore të syrit.


Roli i rëndësishëm në zhvillimin e TBG luajnë sëmundje të përgjithshme dhe lokale, duke çuar në përkeqësimin e furnizimit me gjak dhe të ushqyerit e indeve të syve, të tilla si atherosclerosis.

Mungesa e antioksidantë esenciale, sidomos vitamina A dhe E në trup përshpejton zhvillimin e AMD. Prandaj, rregullat themelore të themeluara për parandalimin e TBG ka duhani, dietë të ekuilibruar, humbje peshe, ushtrim.

Që efekti i dritës luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e CCD rekomandoj veshur syze dielli me cilësi të lartë, të cilat thithin dritën blu, veçanërisht kur vendosen në det në afërsi të ujit, dëborë dhe male.

Në mesin e përbërjeve që mund të mbrojnë retinën nga stresi oksidativ dhe zhvillimin e CCD, një rol të veçantë për të ashtuquajturat carotenoids, të cilat janë përfaqësuese të lutein - një pigment të gjerë natyror. Trupi i njeriut nuk mund të sintetizojnë lutein, kështu që të ardhurat e saj të lidhura direkt me të ushqyerit (lutein gjetur në ushqime, pikturuar në të verdhë dhe portokalli) dhe duke marrë pjesë në sisteme antioxidant.

Studime të shumta kanë treguar se lutein ofron akte të mbrojtjes antioxidant si një filtër, duke mbrojtur retinën nga dëmtimi lehta.

Pritja 6 mg e lutein çdo ditë ul rrezikun e CCD me 43%.

Është e rëndësishme për të kombinuar futje Lutein të antioksidantë bimore, vitamina dhe minerale. Bimë e njohur gjerësisht antioxidant që ka një efekt i dobishëm për vizion është boronicë ekstrakt. Përbërësit aktiv të boronicë ekstrakt - antotsianozydiv, veprime anti-inflamator dhe antioxidant, forcojnë muret e enëve të gjakut, të zvogëlojë pėrshkueshmėrisė e barrierave biologjike, ndikim pozitiv në procesin e shërimit.

E rëndësishmja, në kombinim me lutein antotsianozydiv të përmirësuar ushqimin e retinë dhe rivendosur proceset antioxidant-oksidativ në indet e syrit.

Në tregun rus i regjistruar kompleks antioxidant "Striks Forte" - Një grup i antioksidantë bimore (ekstrakt boronicë, Lutein), vitamina dhe minerale për të mbrojtur kundër sëmundjeve të syrit të lidhura me moshën.

Struktura " Striks Forte " përfshin 102 mg ekstrakt boronicë korrespondon tek 20 antotsianozydiv mg dhe 3 mg te lutein. Daily Doza - 2 tableta - mbrojtje optimale kundër zhvillimit të AMD.

"Striks Forte "Made nga teknologji të veçantë" Aktylize "që parandalon ndërveprimin në mes komponenteve të një kompleks dhe rrit absorbimin e tyre nga trupi.
Studimet klinike mbi efektet pozitive "Striks Forte" gjendja e pacientëve me DPT dhe sëmundje të tjera të lidhura me moshën e syve të mbajtura në klinikat kryesore të Rusisë.

Për shumë pacientë me GTD sfidën më të vështirë është që të përshtaten me jetën për vizion të ulët.

Por stërvitje shpëtoi vizion periferike dhe përshtatjen me mjedisin dhe duke përdorur syze të posaçme dhe duke marrë komplekset antioxidant me lutein, pacientët me DPT kanë mundësinë për të vazhduar stilin e jetës tuaj, ajo është aq e rëndësishme për të parë botën në të gjitha detajet e tij!