Age hipogonadizmi


 • Çfarë është hipogonadizmi mosha

 • Çfarë është hipogonadizmi mosha

  Mangësi Testosteronova (hipogonadizmi) - një gjendje patologjike e shkaktuar nga mungesa e edukimit të hormoneve seksuale apo shkelje të veprimeve të tyre. Kjo patologji në meshkuj përfshijnë kushte si pasojë e çrregullimeve të lindura apo të fituara vezë veta, funksionin e tyre rregullator të sistemit hypothalamic-hipofizë, prodhimit të pamjaftueshëm të androgens gjatë zhvillimit të fetusit, si dhe kushtet që rrjedhin nga reduktimin gradual të lidhura me moshën hormonet seksuale në meshkuj - të ashtu-quajtur hipogonadizmi moshë.


  Age hipogonadizmi, me përkufizim Shoqëria Mezhdunrodnoho për Studimin e njerëzve të moshuar - sindromi që ndodh në meshkuj në moshën e rritur dhe karakterizohet me mangësi androgen në serum, i shoqëruar ose të pashoqëruar ulur ndjeshmërinë për të androgens trupit, e cila mund të çojë në një reduktim të ndjeshëm në cilësinë e jetës dhe negativisht ndikojnë në funksionin e shumë sisteme të trupit.

  Në përkufizimin e dimenzionit ndërdisiplinar veçanërisht në pah këtë problem.

  Kush dhe si do të mbajnë pacientët androhenodefytsyta dhe nëse terapi hormon zëvendësim për burrat përdoret në mënyrë rutinore, ose të jenë të rezervuara për raste të veçanta klinike?

  Nuk duhet të jetë një shërbim i specializuar që sjell ekspertë nga anë të ndryshme qasen zgjidhjen e kësaj çështjeje të vështirë dhe shumë delikate, e cila është hipogonadizmi moshë. Ka konsultimi grave - gjatë mësuar me këtë dhe të mjekëve dhe pacientëve. Është koha për të punuar drejt një konsultimeve meshkuj institutit.
  Age hipogonadizmi - ky problem Urological dhe endokrinologjik, dhe terapeutik dhe psikologjik shumë.
  Nga mjeku i njohuri gjithanshëm të nevojshme për të trajtuar këto pacientë. Për shembull napryaimuyu të ulet në nivelin e testosteronit të lidhura me shfaqjen dhe zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Sëmundje koronare të zemrës është bel - është mosfunksionim ngrerë. Në 57% të meshkujve të cilët iu nënshtruan një operacioni koronare arterie bajpas u vu re para se mosfunksionim ngrerë.

  Në shtruar në spital me infarkt miokardi, shifër është edhe më e lartë - 64%. Ne e dimë se disfunksioni erektil është e lidhur shpesh me patologji të enëve të gjakut. Kështu, impotenca mund të jetë një tregues të aterosklerozës sistemik, si dhe një sinjal i hershëm rrezik te shtuar te infarktit te miokardit dhe goditje.  Kështu, indikacionet për trajtimin e moshës hypogonadism: përmirësimin e funksionit seksual, epsh, ereksionit, metabolizmin e trupit.

  Performance trajtimin moshën androgen mangësi:

 • të rritur epsh, aktivitetit seksual;
 • reduktim ose zhdukja e simptomave vegjetativ-vaskulare;
 • rritjen e densitetit të kockave, duke e zvogëluar trashje organeve të brendshme, të rritur në masë të muskujve (kur kohëzgjatja trajtim mbi një vit);
 • Parametrat laboratorike (rritja në hemoglobinë, qelizat e kuqe të gjakut, kolesterolit uljen, etj);
 • përmirësimin e cilësisë së jetës.
 • Shfaqja e reja, drogës pastër afat-veprojnë testosterone, hap mundësi të reja në trajtimin e moshës hypogonadism.

  Zëvendësimi Hormone terapi testosterone efekt pozitiv në funksionin seksual dhe burra të moshuar gjëndër prostatës. Për më tepër, disa studime kanë zbuluar se testosterone të ulët është i lidhur me një kurs më malinje të kancerit të prostatës dhe efektet më të këqija të terapisë.

  Informacion nga artikujt "hypogonadism. Qasja moderne për diagnostikimin dhe trajtimin e moshës mangësi testosterone. "