Detashment retinal sy i shërueshëmPara operacionit

Në përgatitje për kirurgji, pak ditë para se të ju duhet të bëni gjakut dhe urinës teste të rregullta, elektrokardiogramë, gjoks X-rrezeve, për të shqyrtuar dentisti, terapisti dhe otorinolyaringologa.

Mëngjes i syrit kirurgji Pikla futur atë të rritur nxënës. Ju gjithashtu mund të ofrojnë një qetësues të lehtë për të ju ndihmojë të relaksoheni dhe të mos shqetësohen.

Në dhomë operativ me ju do të jetë një kirurg, asistent i tij, që veprojnë infermiere, mjek anestezist dhe infermiere aneste zistka. Kirurgjia për shkëputje retinal kryhet me anestezi të përgjithshme dhe lokale në mikroskop operativ.


Çfarë transaksionet janë

Qëllimi i trajtimit kirurgjik të shkëputjes retinës është të identifikojë pushim retinës dhe të mbyllë atë. Për ta bërë këtë rreth hendekut të shkaktuar nga inflamacion (kriopeksiya ose ekspozimit ndaj lazer ftohtë) dhe dhëmbëza të mëvonshme në pushim retinës.
Kjo rikthen ngushtësi e saj (integritetit). Për të përmirësuar vulosës kryhet guaska konvergjente syrit vijim mënyrë: për jashtë syrit paraqitur plumbosur veçantë silikoni ne formen e nje kurrizit, e cila shtyn murin e syrit dhe sjell peeled off choroid të retinës.

Në varësi të llojit të veçantë të kirurg repartit retinal do të zgjidhni një nga metodat specifike të operimit apo një kombinim i tyre:


 • Lokale plotësojë boshllëkun në fushën e retinë bëhet kur retina exfoliated pjesërisht;
 • vulosës rrethore përdoret në rastet më rënda ku retinë është exfoliated plotësisht;
 • metodë vitrektomiya në të cilën syri do të largohej ndryshuar tejdukshëm dhe në vend të futur një prej medikamenteve themelore: kripur, silikoni lëngshme, PERFLUOROCARBONS si një lëng ose gaz të veçantë që shtypni poshtë brenda retinë në choroid;
 • koagulimit lazer për të kufizuar hendekun dhe holluar fushat e retinë.
 • Kombinimi i këtyre ndërhyrjeve të zgjedhura në mënyrë individuale për çdo pacient, në varësi se sa kohë ka kaluar që nga paraqitja e shkëputjes retinës, e cila është pothuajse aq i madh sa ai e thyen ku ata janë të vendosura, etj

  Varësisht nga rasti të veçantë, trajtim mund të kryhet në një ose më shumë faza.

  Për trajtim kirurgjik të shkëputjes së rëndë retinës zhvilluar dhe aplikuar me sukses alloretinopeksii kombinuar metodë në të cilën plantaty fleksibël elastike ata me kolagjenit kopolimer rregulluar retinën në choroid dhe sclera me thonjtë të veçanta.

  Në varësi të kompleksitetit të operacionit për disa ditë pasi pacienti është i nevojshëm për të mbajtur kokën tuaj në një pozicion të caktuar. Për shembull, qëndrojnë të përballet me poshtë në pillows larta ose krejtësisht të bëjë pa to. Para 1 3 ditë, ekspertët rekomandojnë pushimi krevat ndjekin.

  Informacion nga artikullin "reparti retinal. Mjekimi »