Belching në foshnjat


 • Gromësirë: Mos u shqetësoni
 • Gllabërim ajrit, të marrë masa

 • Pas lindjes së fëmijës ndodh njëkohësisht të lumtur dhe mezi presin disa muajve të parë të foshnjës së jetës. Ndoshta jo aq shumë shqetësuese sa i rëndë. I vështirë, sepse ajo ishte koha e blerjes në përvojën personale të kujdesit dhe edukimit të fëmijës, dhe të gjitha llojet e "pse" çdo ditë bëhet më pak.

  "Përse në fëmijën pas të ushqyerit e ajrit dhe qumësht? Ai ose mënyrë e sëmurë ajo duhet të jetë? "Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për këtë pyetje, kështu që le të flasim për këtë çështje më hollësisht.


  Gromësirë: Mos u shqetësoni

  Pra, burping apo gromësirë. Çfarë është ajo?

  Gromësij - a spontan ajrit mprehtë hedhja ose një përzierje e ajrit dhe përmbajtjes gastrike nga stomaku ose ezofagut. Për të mbyllur belching regurgitation (burping që ushqimi dhe ajër), e cila është më e zakonshme në foshnjat. Për regurgitation zgjedhjen tipike e ushqimit të ngrënë pa përpjekje, si një fëmijë "bashkon" qumësht menjëherë ose pas një periudhe të shkurtër kohe, pas të ushqyerit. Duhet të theksohet se ky fëmijë nuk do të ndjeni ndonjë siklet, siç dëshmohet në një fëmijë të mirë humor. Regurgitation si "norma" në femijeve ne% D
  1? Muaj ish të jetës për shkak të karakteristikave fiziologjike në sistemin e tretjes, pozicioni horizontal i stomakut dhe forma e saj si një "thes", kryesisht pozicion horizontal i fëmijës dhe një sasi të konsiderueshme të ushqimit të marra nga ana e fëmijës dy javë të moshës.
  Duhet të theksohet se kjo situatë nuk është korrigjim, le të vetëm në trajtim nuk është e nevojshme.

  Në lindje, janë dy shkaqet e drejtpërdrejta regurgitation:

 • overfeeding;
 • gllabërim ajër ndërsa të hahet (pneumophagia).
 • Overfeeding mundur për një numër të madh të qumështit në nënave dhe aktiviteti gjiri foshnjore e lartë. Në këtë situatë regurgitation ndodh menjëherë ose pak pas të ushqyerit nestvorozhennym ose qumësht pjesërisht stvorozhennym në sasi të vogla. Mood dhe sjellja e foshnjës nuk është prekur. Overfeeding, në dukje të pafajshëm, por më vonë mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore.  Prandaj, pasi peshon fëmijën para dhe pas të ushqyerit, dhe gjetja se hahet shumë më tepër se do të jetë e nevojshme, ju lutemi të marrë hapat e mëposhtëm: të ushqyerit mund të zvogëlojë kohëzgjatjen dhe, nëse është e nevojshme, të rrisin frekuencën e aplikimit në gjoks. A i parë Shprehni e qumështit të gjirit pjesën e parë që është e thithur lehtë, por vlera e tyre ushqyese është mjaft i ulët në krahasim me pjesë të mëvonshëm.


  Gllabërim ajrit, të marrë masa

  Ajo është shumë arsye më të ndryshme pneumophagia. Gëlltitja e një sasi të madhe të ajrit, ndërsa të hahet është e mundur në qoftë se fëmija është nervoz dhe sucks me lakmi gjerësisht hapjen e gojës. Kjo lakmi shpesh shkaktohet nga një sasi të vogël të qumështit në zemrat e nënës së tij ose mungesa praktike.  Shkaku i dytë dhe i shpeshtë i gllabërim ajrit është në teknikë të ushqyerit shkelje si në gji dhe të ushqyerit artificial. Wrong është pozicioni horizontal i shishe, biberon kur e mbushur plotësisht me qumësht dhe ajrit merr atje. Vrimë e madhe në sostsi promovon gëlltitjes ajrit. Nëse gji gabuar është kur një fëmijë nuk ka kapur areola peripapillary.

  Arsyeja e tretë është dobësi pneumophagia muskujve në një fëmijë për shkak të kushteve të ndryshme, e vështirë për të të lënë, papjekuri e porsalindur.

  Rregullat e mëposhtme për të luftuar gëlltitje të ajrit mund të njëjtën kohë të shërbejë si një pneumophagia mirë parandaluese:

 • pas të ushqyerit detyrimisht mbajnë fëmijën drejtë për aq kohë sa ajër nuk do të ikin;
 • mos e ushqyer fëmijën tuaj kur ajo qan;
 • siç duhet të bashkangjisë në gji te foshnja hipnotizuar areola peripapillary;
 • shishe ushqyerit artificial duhet anohet në një kënd të dalë u mbushur plotësisht me një përzierje. Ju mund të përdorni nipples veçantë valvul ajri. Vrimë në sostsi duhet të jetë e madhësisë së mesme;
 • Teach fëmijën në barkun e tij;
 • të ushqyer një fëmijë në një pozicion të tillë që koka u ngritur pak;
 • Ju mund të lehtë të ngritur fundin qendrore për krevat fëmijësh.
 • Nëse ka gromësij në mes feedings, është një natyrë avid ose bëhet erë të kalbur, kjo situatë nuk u përshtaten në fiziologjike dhe kërkon këshilla profesionale.  Informacion nga neni Mary Krasovskaya "Kujdes: gromësij!"