Recover dhëmbë të humbur


 • Llojet e dhëmbëve
 • Protezat lëvizshëm
 • Proteza Dentare
 • Indikacionet për protezave
 • Kundërindikimet për proteza

 • Llojet e dhëmbëve

  Protezat - Një restaurim i strukturës dhe funksionin e dhëmbëve të humbur pjesërisht ose plotësisht.

  Ka disa lloje të protezat, kurora vendosjen, harton gotë pin dhe një restaurim të plotë të dhëmbit nëpërmjet përdorimit të teknologjive të ndryshme protezave.

  Protezat e bën të mundur për të shërohen fshihet ose humbur për shkak të sëmundjes ose lëndimit të dhëmbëve. Stomatologji moderne dhe prosthetics dentare teknologjive të reja të shpejt dhe me saktësi të zgjidhni madhësia e dëshiruar, formë dhe ngjyra e dhëmbëve të reja në fuqi të lartë kozmetike.

  Përdorimi i modelimin kompjuterik ju lejon të krijoni protezat me saktësi të lartë. Tani prosthetics pushuar të jetë një proces i gjatë dhe i dhimbshëm.

  Proteza Dentare është i lëvizshëm dhe jo të lëvizshëm. Emrat flasin për veten e tyre - protezat mund të hiqet nga goja, fikse - të vendosur për veshin e vazhdueshëm.


  Protezat lëvizshëm

  Protezat moderne radikalisht e ndryshme nga protezat e vjetra gjyshërve tanë. Ndryshimet proteza moderne - një materialeve të reja fortë, fleksibël, të sigurt dhe të teknologjisë së lartë që lejojnë prodhimin të lartë saktësi protezë të përshtatshme për ju 100%.
  Protezat lëvizshëm janë përdorur kur humbja e plotë ose e pjesshme e dhëmbëve, dhe në këtë rast kjo është humbje veçanërisht e vërtetë e dhëmbëve prapme apo edhe në rast të humbjes së një përtypjes e dhëmbëve.


  Proteza Dentare

  Proteza Dentare - një shumëllojshmëri të opsioneve për dizajne të përbëra nga një apo më shumë dhëmbë artificialë, duke zëvendësuar dhëmbët e humbur dhe të bashkangjitur në dhëmbët ngjitur natyrore duke përdorur elemente të ndryshme fiksim (kurora, inlays, flokët).

  A duhet të merren me protezat? Nëse po, kur dhe çfarë janë indikacionet për proteza? Këto çështje janë, për fat të keq, shpesh pa përgjigje.

  Por stomatologji moderne thekson se protezë është e nevojshme në kushte të caktuara (provave). Përse? Arsyet janë të thjeshta dhe të qarta për çdo pacientit dhe mjekut. Konsideroni këtë shembull të humbjes së dhëmbëve.

 • Humbja e çdo dhëmbi zvogëlon efektivitetin e vakt, por më tepër përtypet saj. Kjo do të thotë se nuk do të jetë ndërprerë tretje dhe për të rritur gjasat e sëmundjeve të traktit gastrointestinal, dhe pas tij dhe çrregullime metabolike në trup.
 • Humbja e dhëmbëve ndikojnë në shëndetin oral: rresht lakuar e dhëmbëve, pickim të thyer, rrit gjasat e sëmundjes periodontale (indeve okolozubnyh).

 • Humbja e dhëmbit cënon artikulimin (fjalim p.sh., të thyera).
 • Humbja e dhëmbit jep pamjen e një pacienti, dhe me të një shkelje të mundshme të adaptimit social: një njeri është i turpëruar me buzëqeshje tuaj në të gjitha të frikësuar për të treguar të tjerët.
 • Ajo rezulton se qëllimi i trajtimit të pacientëve me dëmtimin ose humbjen e dhëmbëve duhet të përfshijë të njëkohshme disa qëllime: të rivendosur kapacitetet funksionale dalje dhëmbësh e mjaftueshme; parandalimi i proceseve patologjike dhe komplikime; të përmirësuar cilësinë e jetës për pacientët; parandaluar apo të eliminuar pasojat psiko-emocionale negative që lidhen me mungesën e dhëmbëve.  Por protezë - jo vetëm trajtimi i sëmundjeve dalje dhëmbësh. Kur shfaqje apel për pedikyrist? Protokollet e trajtimit aktuale argumentojnë se jo çdo defekt proteza protezë kërkon. Proteze përmbajtja e plotë e dalje dhëmbësh është fakultative. Një rol kyç është luajtur nga karakteristikat individuale të dalje dhëmbësh e pacientit. Prandaj, nëse një pacient nuk është një dhëmb të vetëm, kjo nuk do të thotë se ne duhet të rri duarkryq. Përkundrazi, ky fakt është një tregues për vizita në dentisti. Dhe në zyrë do të vendoset në nevojën për proteza


  Indikacionet për protezave

  Indikacionet kryesore për protezë reduktuar në disa pika:

 • Konsumuarit Patologjike dhëmbësh. Kjo është një tregues për vynyramy proteza apo kurora.
 • Shkatërrimi i rëndësishëm i kurorës së dhëmbëve. Për shembull, një person running formë e dëmtimit të dhëmbëve. Terapist nuk është në gjendje për të rivendosur kurorën dëmtuar keqas, që prej të paktën një nga muret e kurorës së dhëmbëve të shkatërruara dhe "ndërtimit" vulave të saj konvencionale shumë të vështirë. Në këtë rast zakonisht mbështeten në skeda dhe / ose instalimin e kurorave mikro
 • Shkatërrimi i plotë i kurorës së dhëmbëve. Prania e vetëm rrënjës së dhëmbit është një testament për këmbët protezë.
 • Mungesë të plotë të dhëmbëve (aedentia).

  Ky defekt është tregues më i zakonshëm për proteza. Metoda protezë varet nga karakteristikat e defektit. Po, të përfshira defekt ("vrimë" në mes të dhëmbëve të ruajtura) mund të trajtohen me protezat lëvizshëm dhe jo të lëvizshëm shumëllojshmëri të harton, dhe metodat e përdorimit të implantimin e dhëmbit artificiale.
 • Defekte të shumta të dalje dhëmbësh. Sa më e madhe mosha e pacientit, më shumë ai defekte, aq më shumë dëshmi për proteza. Përdorin të gjitha opsionet proteza, protezat lëvizshëm dhe jo të lëvizshëm, implantet. Zgjedhja e strukturës (byuhel urë, protezat pjatë, kurora, rrënjë implant, etj) do të varet nga shumë faktorë dhe për këtë arsye është e vendosur nga dentisti në lidhje me pacientin ortopedike.


 • Kundërindikimet për proteza

  Contraindications absolute për protezë nuk ekziston për shkak se shumë metoda të proteza dhe disa duhet të përdoret. Parimi bazë i proteza moderne është për të ruajtur dhëmbët e mbetura. Më parë në proteza madje i lejuar vetes disa dhëmbë hequr, tani mban të gjithë qasjen mjekësi organ.

  Contraindications relative për protezë jo-lëvizshëm përfshijnë higjiena orale të pacientit. Prandaj, më keq se pacienti merr këshilla mjekësore dhe është në bashkëpunim me një mjek, aq më e lehtë është që të jetë një dizajn ortopedike.  Një tjetër contraindication relative është aftësia për të riparuar ose zhvendosja e një protezë jo-lëvizshëm ekzistuese, kështu që "mik i vjetër është më e mirë se dy të rinj." Me fjalë të tjera, kjo qasje është minimalisht traumatike për pacientin.

  Me të gjitha më lart ju mund të bëjë një përfundim të thjeshtë: indikacionet dhe contraindications për protezë janë përcaktuar kryesisht nga parim mjekësor - "bëj asnjë të keqe", dhe pastaj trajtimi nevoja për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve të tjera dhe komplikime. Për të zgjidhur këto probleme mund të jenë vetëm në bashkëpunim të ngushtë dhe të mirëkuptimit mes mjekut dhe pacientit.

  Në përfundim dëshiroj të kujtoj të vërtetën e thjeshtë - sëmundje është më e lehtë për të parandaluar se sa për të trajtuar, sepse në të gjitha degët e mjekësisë të gjithë ekspertët në një zë thonë se po vijnë tek ne derisa ju nuk do të merrni të sëmurë.

  Kjo deklaratë mund të duket e çuditshme në shikim të parë. Por çdo mjek e di se sëmundja shpesh fillon pa shenja të dukshme dhe vetëm në këtë pikë ajo mund të më shpejt dhe në mënyrë efektive trajtuar. Pra, le të zë dëshirat kryesore: le të ju të jetë më pak indikacione për proteza.

  Informacione nga artikullin "protezat"