Alkool Disclaimer çon në depresionHulumtuesit nga Norvegjia dhe Britania e Madhe kanë zbuluar se njerëzit nuk konsumojnë alkool kanë më pak miq se sa ata që e pinë. Kjo nga ana tjetër është një nga faktorët që çojnë në mërzitje jo të pijshëm dhe depresioni.

"Ne pamë një grup i mos-pirjes, u përshtatur më pak shoqërisht sesa grupet e tjera", - thotë profesor Norwegian Universiteti i neurologjike Dr. Ajnshtajnit Shtordal. Është e njohur se vendet perëndimore kanë të përbashkët që njerëzit të shkojnë në shoqërinë e miqve, të zgjidhë pyetje mosha-e vjetër: "Për të pirë apo jo për të pirë?" Në favor të alkoolit. Sondazhet në mesin nondrinkers të cilët janë në kompani të tilla, tregoi se ata ndjehen më të tjetërsuar nga shoqëria.

Një tjetër aspekt i rëndësishëm i studimit ishte shëndeti i subjekteve të popullit.

Ajo u gjet se numri i ankesave për shëndetin e mos pirjes ishte më i madh se në njerëz të konsumojnë alkool në moderim. Gjithashtu studioi prirjen e njerëzve nga ky grup me përdorimin më të madh të barnave të ndryshme.

Studimi, i bazuar në një studim të 38.000 banorëve në Norvegji, u zbulua se një përqindje e lartë e shfaqjes së depresionit të vërejtur në njerëz që u ndal pirja e alkoolit, për shkak të problemeve me të në të kaluarën. Nga 17% të subjekteve vuajtur nga çrregullime të ankthit, dhe 16% janë gjetur simptomat e depresionit.


Së fundi, studiuesit gjetën se paku prirur për të depresionit dhe ankthit njerëzit që përdorin 2 njësi të alkoolit në javë. Kujtojnë njësi alkool - një masë sasiore që reflekton përqendrimin e etanolit në pije. Një njësi e alkoolit (10 g alkool) që përmban 250 ml birrë (forcë 4,5%), 100 ml verë e thatë, 30ml vodka (40%).

Lajme përgatitur në www.medicineonline.com