Ndalohet pirja e duhanit mitet debunked 5


 • Miti 1. Unë mund vetë të heqë dorë duhanit në çdo kohë
 • Miti 2. Hidhe pirja e duhanit i kotë - Shëndeti ende nuk ka rinovimit
 • Miti 3.
  Patches nikotinë dhe sprays nuk mund të jenë të dobishme
 • Miti 4. Në qoftë se ju lënë duhanin - roztovstiyesh
 • Miti 5. Ndalohet pirja e duhanit mund të jenë të dëmshme

 • Miti 1. Unë mund vetë të heqë dorë duhanit në çdo kohë

  Për fat të keq, ajo nuk është. Në mënyrë të pavarur të lënë duhanin në një shtet jo më shumë se 5 100 njerëz me ndihmën e një mjeku ajo mund të bëjë njerëzit 25-30. Testi ndërkombëtar që tregon nëse keni arritur të krejtësisht të shpëtoj të infeksionit - nekurinnya gjatë vitit. Sipas statistikave, nga ata që nuk i ka marrë në muaj për të dorës cigare, 70% të fillojë pirjen e duhanit përsëri, me nekuryvshyh 3 muaj - 50%, gjashtë muaj - 30% në vit - 1-5%.


  Miti 2. Hidhe pirja e duhanit i kotë - Shëndeti ende nuk ka rinovimit

  Pasi njerëzit të ndaluar pirjen e duhanit, përfshirë procesin e detoxification, trupi fillon të vetë-pastër. Brenda tre muajve, maksimale - tre vjet, trupi duhanpirës mund të shpëtoj nga të gjitha që ajo ka akumuluar. Pra, rreziku i sëmundjeve që lidhen me dehje e duhanit, do të jetë vendosur barabartë me, si në qoftë se ajo nuk e kishte tymosur. Ne vetëm i mbajnë në mend se edhe 1-2 cigare në ditë nuk i japin një proces të pastrimit të përfshirë. Nëse ju doni të përmirësuar shëndetin tuaj, është e nevojshme që të heqin dorë nga duhani plotësisht.


  Miti 3. arna nikotinë dhe sprays nuk mund të jetë e dobishme, sepse ato përmbajnë të njëjtin nikotinë


  Fakti që të gjitha produktet nikotina zëvendësimin përmbajnë nikotinë pastrohet në doza të disa herë më të vogël se duhanpirësit konsumojnë ndërsa pirja e duhanit. Ata nuk kanë asnjë peshë të dëmshme kancerogjene dhe mutagjene substancave të përmbajtura në tymit të duhanit dhe të ketë një efekt shkatërrues në trup.

  Nga rruga, vetë nikotina është shumë i pafajshëm; por përveç atij në tymit të duhanit me qindra e komponimeve që janë dhjetë herë më shumë toksike. Megjithatë, është nikotina është Addictive. Ilaçet me nikotinë të ndihmuar trupin të përballen me simptomat e tërheqjes, e cila zakonisht zgjat jo më shumë se një muaj. Nëse një person është psikoterapia, ai popryymaty ilaçe të mjaftueshme për 2-3 javë.

  Disa duhanpirës ata nuk janë të nevojshme - vetëm teknikat psikoterapeutike që sot i pranon si thelbësor në trajtimin e varësisë së duhanit.


  Miti 4. Në qoftë se ju lënë duhanin - roztovstiyesh

  Shtim në peshë ndodh në 20-30% të njerëzve që lënë duhanin. Pas anulimit të duhanit shpejt restauruar sekretimit normal të lëng stomakut, rrit thithjen e substancave, dhe kjo mund të japin një rritje në peshë. Për të shmangur këtë, shkoni për të ndarë ushqimet (5-6 herë në ditë) dhe pini shumë lëngje (mbani një shishe me ujë pa gaz). A nuk duhet të mohoj. Në këtë mënyrë, të mjaftueshme për të kaluar një muaj - gjatë së cilës kohë sistemi i tretjes transformon.


  Miti 5. Ndalimi i duhanit mund të jenë të dëmshme

  Edhe mjekët Alexander Abdulov nuk e rekomandojmë duke hedhur tym dhe ai ishte duke i dhënë të gjitha intervista sërish të ulur me një cigare.

  Ndalohet pirja e duhanit - gjithmonë ndryshon trupin, ngarkesën në sistemin e saj, zhvillimin e tërheqjes. Kur të përfshira mekanizëm pastrimi, të gjitha toksina nga qelizat e indeve të lëshohet në gjak, ku përmbajtja e tyre është rritur me 2-3 herë. Disa duhanpirësve të rënda mund të pësojnë të vështirë, deri në rëndim të sëmundjeve kronike. Megjithatë, përdoren metoda shkrirjen nga e duhanit edhe në patologji të rënda. Ndalohet pirja e duhanit - kjo do të thotë të heqin dorë dehje përhershëm të organizmit.

  E bëjnë atë kurrë tepër vonë.

  Informacion nga neni Julia Ekarevoy "Ndalohet pirja e duhanit: Miti dhe Realiteti".