Hapja e të gjitha viruseve tani mund të vrasin një tabletëKur antibiotikët më shumë se gjysmë shekulli më parë filloi të përdorura në mënyrë aktive, vdekshmëria nga sëmundjet bakteriale ka rënë ndjeshëm. Antibiotikët e tilla të suksesit duke përfshirë kërkohet dhe sepse shumë prej tyre operojnë në grupe të tëra të baktereve. C barna antivirale, gjërat nuk janë aq rozë, si rregull, secili prej tyre është efektive vetëm kundër një virusi të caktuar. Shfaqja e barnave antivirale universale do të revolucionarizojnë luftën kundër sëmundjeve virale.

Shkencëtarët në Massachusetts Institute of Technology (MIT) kanë bazën për një prej proteinave ndihmëse e HIV (HIV në dukje se nuk është e rrezikshme, por mund të japë ajo bashkangjitur proteinave në qelizë nëpërmjet membranës qelizore pa shkatërruar atë).

Kjo proteinë drogës dragoi HIV merr në qeli, dhe në qoftë se ata kanë virus aktivizon programin shkatërrimit. Qelizat e infektuara vdesin dhe virus nuk ka kohë për të prodhuar grimca të reja virale dhe infektojnë qelizat fqinje. Eksperimentet në minj kanë treguar se dragoi shumë efektive kundër shumë viruseve, përfshirë edhe gripin, ethe tropikale dhe rinovirusëve.

Hapja e amerikanëve nuk do të thotë se në barnatore ardhmen e afërt do të jetë një ilaç. Megjithatë, shumë shkencëtarë që kryejnë teste laboratorike dhe teste në kafshë për të parë se sa shpejt ju mund të vënë në antiviralë të tregut spektër të gjerë të veprimit.