Nga hipnotike mund të vdesëRitmi i çmendur i qyteteve, stres të vazhdueshëm dhe të lodhjes së përditshme janë shpesh shkaku i sëmundjeve të tilla të pakëndshme të tilla si pagjumësi. Si një mënyrë për të dalë nga situata shumë të ulen në pritjen e pilula gjumi, dijeni, duke i shkaktuar dëm të pariparueshëm për shëndetin e tyre.

Si për të treguar shkencëtarët amerikanë, edhe pritja episodik pilula gjumi rrit rrezikun e vdekjes së parakohshme. Në eksperiment praktik, hulumtuesit shqyrtuar primerno10 i shëndetit mijë njerëz që kishin qenë të parapara pilula gjumi, dhe një grup individësh të cilët kanë vuajtur sëmundje të ngjashme, por nuk ka marrë pilula gjumi.

Rezultatet e hulumtimit befasoi shkencëtarët - ka gjetur se në mesin e atyre që abonuar hipnotik, vdekshmëria gjatë kësaj periudhe ishte më shumë se katër herë më e lartë se në mesin e atyre që nuk i ka marrë pilula gjumi. Ajo ishte rreth pilula si shpesh të përshkruara gjumi si temazepam (Restore), hemitratateve (Ambien), zopiclone, zaleplon, dhe barbiturates dhe antihistamines me efekt qetësues.

Shkencëtarët pohojnë se në shumë raste pak ndihmë hipnotike nuk e justifikon rreziqet serioze shëndetësore, ndërsa një trajtim i tillë si terapi njohëse-sjelljes mund të ndihmojë hipnotike shumë më efektive. Rreziku i vdekjes së parakohshme është shënuar edhe në ata që rrallë drejtuar për përdorimin e pilula gjumi dhe mori më pak se 18 doza në vit.


Përveç kësaj, ajo është gjetur se njerëzit që morën doza të larta të pilula gjumi, 35 për qind më shumë gjasa të vuajnë nga kanceri.