Nga natyra për të Lirisë


 • Metodat moderne kontraceptive


 • Cilat janë origjina e grave? Çfarë është thelbi dhe natyra? Protect, për të dashur, për të qenë një nënë, zonjë shtëpie ... natyra femër trupi është projektuar në mënyrë që të gjitha këto funksione të kryejnë pa dëm për veten e tij. Shikoni prapa përsëri, se si e bëri gratë në lashtësi ? Ata u rrit, u bë vajzat, martuar, shtatzënë, ushqyer .... shtatzënë dhe pastaj ushqyer ... Dhe kështu që nuk ka ndodhur dy, jo tre.
  Ata punuan trupin në një cikël natyror, shtatzënisë, lindjes, gji - disa prej menstruacioneve - përsëri shtatzënë dhe kështu me radhë. Me një "orar të ngjeshur" të tillë për të ndarë ditë kritike në jetën e tij ra nga jo aq të gjatë.

  Kështu, gratë janë të lodhur e shtatzënisë, laktacionit. Por ata humbën çdo muaj për 80 apo edhe 100 ml gjak. Përveç kësaj, për shkak të mungesës së zgjedhjes efektive kontraceptive dhe veçanërisht ata nuk ishin.

  Ne? 30-40 vjet të moshës riprodhuese konsideruar një ose dy shtatzënitë dhe ushqyerjes me muaj të ndodhë 350-400 herë. Multiply nga 100 ml gjak ... Sigurisht, trupi grua moderne , me një ritëm të tillë të lartë të jetës, kërkon kujdes të veçantë në lidhje. Dhe gjakderdhje mujore të krijojë një barrë shtesë. Por si për të minimizuar këto inconveniences, ne të marrë së bashku me hënë? Vazhdimisht rrethanat shtatzëna dhe gji dhe planet e jetës nuk janë të lejuara.


  Gratë, në të kundërt, duam një kontracepsion të qëndrueshme dhe efektive. Dhe në ëndrrat e mia - që edhe ishte ditë më pak kritike. Në të vërtetë, pavarësisht nga humbja e gjakut është normale dhe siklet, ndërsa menstruacionet e rëndë dhe e dhimbshme çdo muaj duhet të pini qetësues, ju lutem dhe kujdes higjienës gati fjalë për fjalë çdo disa orë.


  Metodat moderne kontraceptive

  Por situata nuk është e pashpresë. Kontracepsioni hormonal ju lejon të lëvizë, nëse është e nevojshme, cikli, kaloni një cikle disa në një rresht, ose në disa raste me vite të tëra për të harruar për në hënë. Ka disa variante:

 • kontraceptive të rregullta kombinuar me gojë. Femër vetëm ndryshon mënyrën e jo duke e bërë pushimet midis paketave për të lëvizur ose të humbasë një cikle disa në një rresht.

  Në përgjithësi, nuk është e vështirë, por kërkon organizim dhe vetë-disiplinës. Por në shkallën e tanishme të mbetet i vetëdijshëm për tableta nuk janë gjithmonë të suksesshme.
 • sistem intrauterine hormonal. Të përshtatshme për gratë që nuk duan të marrin pilula çdo ditë. Ajo është e vendosur në mitër dhe ofron mbrojtje efektive kundër padëshiruar shtatzënisë deri në pesë vjet. Instalimi është zakonisht gjobë, por disa ditë parehati të jetë e mundur. Shumë gra kur duke përdorur çdo muaj bëhet më e shkurtër dhe më pak të bollshme, më pak të dhimbshme. Shumica e grave kur duke përdorur menstruacionet zgjat 1-3 ditë dhe kërkojnë vetëm pads për përdorim të përditshëm.

  Ky lloj i kontracepcionit plotësisht i kthyeshëm dhe, në qoftë se ju doni përsëri të bëhet një nënë , Sistemi mund të hiqet në çdo kohë dhe për të marrë shtatzënë. Rastësisht, kjo është e rekomandueshme dhe drogës e zgjedhjes dhe për pleqsh nënave, të cilat mbrojnë shumë të rëndësishme. Rreth metodë laktacioni amenorrhea ka kohë që debunked mitet - konceptim gjatë gji ndoshta edhe në muajt e parë, madje edhe në intervale të vogla në mes duke aplikuar fëmijën në gji. Kështu që nënat e reja duhet të zgjidhni një metodë të besueshme të kontracepcionit veçanërisht sepse shtatzënisë përsëritur pothuajse menjëherë pas lindjes - një ngarkesë të fortë.
 • Për më tepër, ajo është ndikimi lokal i sistemit intrauterine hormon bën në dispozicion në disa pacientë të cilët kontraceptive oral janë të kundërindikuar për shkak të comorbidities ose efektet anësore.

  Kështu, kontracepsioni hormonal jep grave stabilitetin dhe besimin se ajo është aq e nevojshme në ritmin e rëndë të jetës. Droga moderne të lejojë veten që të zhvendoset cikël, menstruacioneve të bëjë më shumë të pakta, jo si e dhimbshme të reduktojnë ndjeshëm humbjen e gjakut.

  Asnjë humbje të rënda gjakut me nivele normale të hemoglobinës - dhe trupi femër merr pjesën tjetër të nevojshme. Kjo gjendje është e ngjashme me atë natyrë të përcaktuara. Dallimi është se lloji dhe kohëzgjatja e përdorimit të kontraceptivëve zgjedh gruan. Dhe mjeku i saj për t'ju ndihmuar.

  Për më shumë informacion në lidhje me metodat kontraceptive, ju lutem vizitoni www.moimetod.ru