Ilaç gjetën kundër alergjive ushqimoreSondazhi fokusohet në çështjet që prekin miliona njerëz në mbarë botën - reaksion alergjik të rëndë ndaj proteinave të qumështit dhe me shije të arre. Në revistën Nature Medicine ishte lajm sensacional: nuk është një mënyrë për të bërë trup të imunizuar ndaj alergjive ushqimore çdo vit të bëjë 300 mijë njerëz shkojnë te mjeku dhe duke shkaktuar 100 deri 200 vdekje çdo vit.

Një ekip i fakultetit profesionistë botë-njohur mjekësor të Universitetit Johns Hopkins, kryen eksperimente në minj gjetur se një lloj i qelizave të imunitetit të traktit gastrointestinal - fletë propria degëzuar (LPDC), - rreshtin e parë të mbrojtjes të sistemit imunitar, ka një receptor të veçantë, e cila 'është mbi sipërfaqen qelizore dhe lidhet tek sheqerna specifike.

Nga bombardimi kjo
proteina receptor lidhur me molekula sheqeri, hulumtuesit ishin në gjendje për të parandaluar proteina ushqimore, e cila mund të shkaktojë një reaksion alergjik të rëndë deri në vdekje, të shkaktojnë ndonjë dëm të rëndësishëm për qelizat.

"Sot nuk ka asnjë ilaç kundër alergjive ushqimore, dhe vetëm trajtim - jo për të përdorur një proteinë që shkakton reaksione alergjike," - tha një nga drejtuesit e studimit Yufenh Zhu (Yufeng Zhou). - "Rezultati i punës sonë mund të jetë aftësia e trupit për të krijuar një reagim të fuqishëm imun ndaj proteinave të huaja, dhe ne do të vuajnë më nga alergjitë ushqimore."

Hulumtuesit shpresojnë në të ardhmen e afërt për të verifikuar se zbulimi i tyre është i zbatueshëm jo vetëm në minj, por edhe për njerëzit.