Arsyet për të metat mendore sëmundje Down


Sipas studiuesve, të kuptuarit e mekanizmave të
ky gjen mund të hapë rrugën për zhvillimin e terapive të reja,
mund të ndaluar shkatërrimin progresiv të indit të trurit
në të sëmundjeve neurodegjenerative.

Në typing gjenetik të fëmijëve të lindur me sindromin Down
Ka tre, jo dy si në normale kromozomeve 21-ta. Ajo është në këto
Geni amyloid prekursor vendosur (APP), e cila tërhequr vëmendjen
hulumtuesit.

Shumë pacientë me DS 40 vjet zhvillim simptomat
çmenduri progresiv i ngjan sëmundjes Alzheimer. Në të dy
raste në tru e pacientëve vëzhguar vdekjen masiv të nervit

Qelizat që janë përgjegjës për të mësuarit, kujtesës dhe vëmendje.

Shkencëtarët janë përpjekur të rikrijojë një procese të ngjashme patologjike
në modelet biologjike - minj, të cilat kanë tri kopje të gjenit
shenjë paralajmëruese amyloid. Studimi gjeti se
trefishimin e këtij gjeni të çon në një rritje të konsiderueshme në madhësi
neuronet në tru e brejtesit.

Koordinatori i projektit hulumtues të Profesor William
Mobley, proceset patologjike që ndodhin në tru gjatë
Sëmundja Alzheimer dhe Sindroma Down shoqëruar me shkeljes e lidhjeve midis
qelizat nervore skolemized.

Është e njohur se mutacione të caktuara të amyloid pararendës


të çojë në zhvillimin e hershëm të sëmundjes Alzheimer, por gjatë kësaj
Përvoja ka treguar se rritja e numrit të kopjeve të gjeneve të aftë
prishin seriozisht funksionimin e trurit, thotë Mobley.

Faza tjetër e hulumtimit do të studiuar mekanizmat
proces patologjik shoqëruar me rritjen e gjen shprehje
shenjë paralajmëruese amyloid. Nëse ju gjeni një mënyrë
"Shkëputje" ky gjen në pacientët me sindromin Down mund të jetë
shpresë për trajtim.