Lëng Cherry ndihmon me pagjumësiHulumtuesit amerikanë kryer një studim pilot i efektit të lëng acid kokrra të kuqe aftësinë e një personi për t'u marrë me pagjumësi. Për dy javë 15 të rriturit çdo mëngjes dhe natën i thekshëm të pijshëm lëng qershie, dhe pastaj për dy javë - pa qershi lëng frutash. Ajo u gjet se lëng qershie redukton vuajnë nga pagjumësia, eksperiment, çdo pjesëmarrës shpenzuar mesatarisht 17 minuta më pak gjumë gjatë natës, ndërsa lëng frutash i thjeshtë nuk kishte asnjë veprim të tillë.

Në SHBA vetëm, më shumë se 60 milionë njerëz çdo vit shpenzojnë më shumë se 84 milionë dollarë në mjetet për të luftuar pagjumësi.

Hulumtuesit sugjerojnë se magjik ndikimi qershi melatonin i tyre i lidhur, antioksidantë natyrore, i përfshirë drejtpërdrejt në rregullimin e ciklit gjumë-zgjim.

Melatonin është prodhuar në sasi të vogla nga trupi, duke ulur pagjumësi gjatë natës dhe duke ndihmuar nuk fle gjatë orëve të ditës.

Shkencëtarët, duke kujtuar produktet farmaceutike që përmbajnë melatonin them se produktet me melatonin natyror në pjesë në lloje të ndryshme janë në dispozicion gjatë gjithë vitit, nëse manaferrat të freskëta, të thata, lëng të ngrirë apo kokrra të kuqe, dhe është edhe ilaçet më të mira alternative. Dhe për shkak se të njëjtat qershi të pasura me antioksidantë të tjera, ne mund të merrni përfitimet e plotë shëndetësore.