High Heels humbasin shëndetësore"Rritja e presionit në forefoot rrit rrezikun e frakturave të stresit, valhusnoy gjë e shëmtuar të gishtit të madh dhe dëmtime të tjera në këmbë," - tha orthopedists. Për më tepër, të shpeshta veshur e takë të lartë shkakton tendosje në gjunjë tendons përbashkëta dhe të shoqëruara kërcënuese lëndime.

Ka rreziqe të tjera. Për shembull, zakon i takë të lartë mund të shkaktojë gjë e shëmtuar këmbë të tilla që një grua nuk mund të veshin këpucë në një vetmi të sheshtë. Përveç kësaj, në qoftë se këmba ndihet më rehat në takë të lartë gjasa të larta se të korotshatyme gilcë Akilit që mund të çojë në kirurgji.

Kjo është një mit që vazhdimisht të ecin në takë të lartë - lehtë. Shumica e grave ndjehen këmbët e tyre si në një ves, një pagesë për të pranuar në shoqëri dhe hijeshi hlamurnist. Nuk është sekret se shumë një dashnor i këmbë në fund do të duhet të përdorë procedura të veçanta mjekësore për të vazhduar veshur këmbë pa dhimbje të ferrit. Një modës moderne sugjeron se gratë duhet të shpenzojnë më shumë para për të shmangur dhimbjen dhe nuk shikojmë drejt refuzimit të thembra.

Mjekët gjithashtu jemi në rrugë: e vetmja mënyrë e sigurt për të ndjehen mirë - për të ndaluar veshur këpucë këmbë, dhe në qoftë se nuk është e mundur, për të kufizuar trysantymetrovyh thembrën.


Për krahasim, lartësia 2,5 inç thembra e rrit presionin mbi forefoot nga 22% p'yatysantymetrovyy - 57%, dhe semisantimetrovyy - 76%.