Duke pasur një trajtim nuk është gjithmonë e dobishme


Hulumtuesit gjetën se njerëzit
të cilët janë të interesuar në mënyrë aktive në procesin e trajtimit, zakonisht
më shumë të vetëdijshëm për sëmundjen e tyre, por kjo nuk ka gjithmonë të bëjë ato më
të shëndetshme.

Në një studim të kryer nga shkencëtarët amerikanë
udhëzime Austin Baldwin, i përfshirë 189 pacientë që vuajnë
hipertensionit. Ajo doli se ata që dëshironin më shumë
pjesëmarrja aktive në procesin e trajtimit, nivelet e presionit të gjakut
dhe kolesterolit ishin më të larta se ata që thjesht besuar mjekët.

Pacientët e "aktiv" shpesh të gjeni informacion në lidhje me problemin tuaj (p.sh., broshura mjekësore ose në internet).


Autorët e studimit janë disa shpjegime për përftuar
Rezultatet e. Së pari, pacientët të shkojnë në trajtim, shpesh
Lidhur me mjekët njëanshëm. Studime të tjera tregojnë se
besim në mjekun në mënyrë të konsiderueshme rrit shanset e trajtimit të suksesshëm.

Së dyti,
në trajtimin e sëmundjeve të caktuara kerkon nje pjesëmarrjen më të pacientit në
trajtimin e të tjerët - më pak. Në delves në pacientët ishin
Nivelet më të larta të presionit të gjakut dhe kolesterolit, por
nivelet e glukozës në gjak, situata është krejt e ndryshme. Kur
tensioni i gjakut apo kolesterol një person ndjen asgjë,
prandaj ndikojnë sëmundje është e vështirë.


Luhatje
glukozë, megjithatë shkaktojë një numër të simptomave dhe pacientin
qartë se zakonet janë të dobishme dhe të cilat janë të dëmshme.

Në të tjera
dorë, ka të ngjarë që disa pacientë gërmoj nëpër libra në trajtimin
pikërisht sepse cilësia e kujdesit të vërtetë të lë
varfër.

Autorët arrijnë në përfundimin se është e nevojshme për të kryer hulumtime shtesë për të kuptuar më mirë shkaqet e kësaj dukurie.