Presion Masa sy


 • Gishtat në mollë
 • Thjeshtësi dhe saktësia
 • Cheater
 • Wind në sytë
 • Për në shtëpi, për familjen

 • Pak njerëz e bëjnë atë një inspektim i rregullt. Dhe për arsye të mirë: edhe në qoftë se yjet vetëm e kënaq, për të matur presion intraokular, ose, shkencërisht, oftalmotonus, duhet çdo vit, sidomos pas 40 vjet. Është i shpejtë, ajo nuk është e dhimbshme, dhe më e rëndësishmja, mund të shpëtoj nga grumbujt e problemeve në të ardhmen.

  Ka disa mënyra krejtësisht të ndryshme të matjes oftalmotonusa. Ata kanë saktësinë ndryshme. Jo të gjithë janë njësoj të arritshme. Por pyetja kryesore e pacientit - se si të rehatshme secili prej tyre?


  Gishtat në mollë

  Mënyra më e lehtë për të matur presion intraokular - prekje me dorë.

  Dhe edhe pse nuk e kam marrë të dhëna të sakta në mm Hg, mjekët shpesh e përdorin atë për të përafruar vlerësimin e syrit.

  Pacienti i kërkohet të shikoni poshtë dhe nëpër shumicën e moshave të dy gishtat e indeksit alternuar klikoni mbi kokërdhok, duke u përpjekur për të përcaktuar se si membranë elastike në sclera sy. Rezultati vlerësohen nga një shkallë e veçantë e -2 deri në 2 pikë. Kjo metodë është e mirë për vlerësimin e shteteve postoperative patologjike dhe sytë, por jo të përshtatshme për gjobë studimet diagnostikuese dhe shqyrtimit.

  Ndjenjat e mia. Presin që nga nadavlyuvannya Të sytë e jetesës do të bjerë.


  Jo - kjo ishte shumë e butë dhe me kujdes.


  Thjeshtësi dhe saktësia

  Pajisja më e zakonshme sot - aparat matës tensioni Maklakova, një cilindër metalik me zgjerime në skajet, si një shtangë dore të vogla. Në skajet - pjatë rrumbullakët me një diametër prej 1 cm, e bërë prej qelqi qumësht, plastike apo porcelani. Para matjen e glicerinë lubrifikuar me bojë të veçantë kafe.

  Pacienti është vendosur, sy varrosur mjet anastezik pika për 1-2 sekonda dhe vënë aparat matës tensioni në korne. Nën korne tij peshe rrafshuar në zonën e kontaktit të bojës larë off, dhe pjatë e pikturuar duket unpainted diametër të caktuar rrethi.

  Kjo është masë sundimtar i veçantë, duke llogaritur presionin e performancës në një formulë të veçantë.

  Procedura zgjat 2-3 minuta për secilin sy. Metodë është shumë e thjeshtë, por mjaft i saktë.

  Në spitale renditen aparat matës tensioni i lartë Goldmann përdorur. Ajo është e bazuar në parimin e Maklakova kundërt parim: të matur forcën e presionit mbi kornesë prizmit të veçantë për jastëk diametër të barabartë me 3,06 mm splyuschyvanyya. Pas anestezi në sy me ngjyrë fluorescein ushqeu, pacienti duhet të vihet në një mikroskop të veçantë me një çakmak. Pajisja optik lente më afër kornea dhe të shikojnë procesin në syze.

  Të dhënat mbi presionit intraokular lexuar nga një shkallë e veçantë. Studimi zgjat rreth 5 minuta. Saktësia e të dhënave të marra në këtë mënyrë është shumë e lartë.

  Ndjenjat e mia. Duke paralajmëruar se pas instalacioni i anestezisë do të ndjehen siklet - një gënjeshtër të këndshme. Edhe një ndjesi djegie të lehtë albutsida shumë nastier. Paint zhduket nga sytë menjëherë dhe plotësisht të dukshme. Vetëm të përmbajë instiktive e parë keq e pamundur.


  Cheater

  Tonometers elektronike - më i saktë dhe informuese. Ata bëjnë presion treguesit menjëherë të ndikojë në shkallë elektronike. Në sytë mjet anastezik varrosur është vendosur në mes të moshës gyp transparent, i cili nuk lejon keq.

  Në hapje të gyp në kornea vendosur cilindra metalike të lehta. Ai skips lehtë mbi kornea, si një top.

  Tonometers elektronike të veprojë në dy mënyra. One - zakonisht, tonometry, tjetri - tonohrafiya. Në sensor më të fundit të vendosura në korne për 4 minuta. Ky studim na lejon për të llogaritur shifrat lëvizin lëngjeve në sy, i cili është i rëndësishëm për diagnozën e sëmundjeve të caktuara.

  Ndjenjat e mia. Anestezi - punë e madhe, pa gyp të veshin sy do të ishte e pamundur. Shtrirë 4 minuta, e ndezur në një moment, natyrisht, të pakëndshme, por "hedhje" cilindër nuk është ndjerë. Vetmja pengesë - frustruese që të kuptojnë se tip nuk është i sterilizuar.

  Ju mund të marrin ngushëllim që hiqni lehtë lajë sy gjithë të panevojshme me anestezion.


  Wind në sytë

  Arritje të tjera - elektronike aparat matës tensioni jo-kontakt ose pnevmotonometriya. Ato ndikojnë në kornea tanishme e ajrit; gjithë procesi zgjat më pak se një minutë, anestezi është e nevojshme. Pacienti është ulur në një tryezë të veçantë, duke kërkuar sytë bllokohet në pajisjen synuar në lente dhe të mbajë një tip-off special. Ndjenja e goditi short sy jet gjobë e ajrit mezi të dukshme. Pajisja pastaj shtyp rezultatet.

  Tonometers tilla tani nuk pazakontë edhe në klinikat publike.

  Vetëm negative - një saktësi matje vuan kur afrohet kufirin e sipërm dhe të poshtëm të normale, dhe në qoftë se ju keni corneas hollë.

  Ndjenjat e mia. A keni ndonjëherë gjyshja pështyj në sy me elb? Granny shumë më keq. Sistemi i instalimit duke synuar në kokë dhe sy ngjan me trupin më të aftë në X-ray machine. Pastaj pambuk lehtë, shpërtheu, keq e pavullnetshme dhe - të marrë rezultate.


  Për në shtëpi, për familjen

  Tonometers moderne elektronike janë të lëvizshëm - të tilla si një stilolaps. Ata janë shumë të shpejtë, por vetëm në kontakt me sy; Pika Anaesthetic janë të nevojshme.

  Ka portativ të monitoruar tensioni i gjakut që matet oftalmotonus përmes moshave, që pa prekur kornea e syrit.


  Megjithatë, saktësia e këtyre matjeve është i ulët.