Për të përcaktuar të drogës direkt në sy janë farmaciDroga të tilla si "Pentalhin-H", "kodelak", "Solpadein", "Nurofen Plus", "terpinkod" dhe shiti një numër të ngjashmërive, siç e dini, pa recetë dhe shpërndahen në çdo sasi. Shumë njerëz që vuajnë nga migraines, të ndihmuar vetëm ato mjete të njohura. Megjithatë, pak më shumë se gjashtë muaj furnizimi i barnave që përmbajnë codeine do të jetë vetëm me recetë.

Ministria e Shëndetësisë ka qenë prej kohësh një alarm dhe planet, si Evropa dhe SHBA për të hequr nga shitja e lirë të painkillers fuqishëm. Recall (kemi shkruar në lidhje me atë më parë) se varur përdorin droga kodeinsoderzhaschie lirë për prodhimin Desomorphine jashtëzakonisht të rrezikshme të drogës.

Gjatë dy viteve të fundit problemi i varësisë drogës dezamorfinovoy arritur përmasa të tmerrshme: droguarit e regjistruar - 75 mijë. Ky medikament shpejt vret viktimat e saj dhe ata që u vranë, konverton të paaftët. Substancë helmuese shkatërron indet, ndikon në kardiovaskular, endokrin, sistemin nervor dhe ndihmon tretjen e ushqimit. Të rinjtë duke marrë dezamorfin (dhe shpesh bëhen të varur njerëzit 24-26 vjeç), në disa muaj shpejt plaken dhe humbin dhëmbët e tyre, ata shkërmoqet kockat e fytyrës.

"Ne duhet të mendojmë për këta njerëz dhe për të shpëtuar ata. Codeine duhet të hiqen nga qasja publike ", - tha psikiatri shefi Eugene Brune Ministria e Shëndetësisë.


Në veçanti, një nga masat për të shpëtuar të rinjtë nga varësia e drogës mund të jetë një asistent punë mjekësor në çdo farmaci. Sipas Bruno, një mjek me përvojë mund të njohin në një shikim, një person të prirur për të përdorimit të drogës, dhe të ndalojë farmacistin për të shitur atij drogë përmbajnë codeine pa një recetë.

Kundërshtarët psikiatër shefi i dyshimit efektiviteti i një projekti të tillë. Deri më sot, vendi ka rreth 40 milionë njerëz që largoheshin nga efekte të mëdha negative dhimbje koke dhe dhimbje dhëmbi listuara drogë. Për të hyrë në një hape shitje me porosi pa Drejtat paragjykimet vuajnë pacientët është e paqartë.