Lines, diagnostikimi dhe trajtimi i skleroza laterale amiotrofike


 • Skleroza amiotrofike laterale dhe llojet e tij
 • Diagnoza dhe trajtimi i skleroza laterale amiotrofike

 • Skleroza amiotrofike laterale dhe llojet e tij

  Bock
  Skleroza amiotrofike laterale - një sëmundje e neuroneve motor klasike. Sëmundje e neuroneve motorike - një sëmundje progresive kronike e nervave kryesorë nga të palcës kurrizore dhe stimulojnë muskujt. Ky stimulim, është i domosdoshëm për lëvizjen e pjesëve të ndryshme të trupit.

  Amiotrofike skleroza laterale - një sëmundje progresive fatal. Shkaqet e përbashkëta të vdekjes në pacientët me sëmundje neuron motor nuk mund të jetë e lidhur me sëmundje, por mund të jetë rezultat i sëmundjeve të tjera që ndodhin për shkak të zvogëluar imunitetin (zakonisht infeksionet).  Sklerozë laterale amiotrofike shfaqet më shpesh në të rriturit e moshës 50-70 vjet. Shkaku i skleroza laterale amiotrofike është i panjohur.

  Ka 3 lloje të skleroza laterale amiotrofike:

 • klasik sporadike;
 • i trashëguar;
 • formojnë Marianas.
 • Classic sklerozë laterale amiotrofike diagnostikuar në 90-95% të pacientëve. Kjo formë e "sporadike" sepse ajo nuk mund të trashëgohet. Një formë e rrallë e trashëguar mund të jetë gjenetike apo të trashëguara. Kjo formë ndikon pacientët e moshës 47 vjet. Forma Marianas - një formë e rrallë e sklerozë laterale amiotrofike.

  Diagnoza dhe trajtimi i skleroza laterale amiotrofike  Të gjitha format e sklerozë laterale amiotrofike shkaktuar dobësi të rënda muskujve dhe cachexia. Në shumë pacientë nuk janë të vogla dridhje zonat lokale të muskujve, të quajtur fastsykulyatsiyamy. Pacientët mund të përjetojnë zonë fastsykulyatsyy si dhimbje të muskujve. Kakeksise (gërryes) dhe dobësi zakonisht shkojnë për dobësinë e armëve dhe supet. Mund të ketë spazma e muskujve.

  Pacientët mund të merrni edhe sëmundje të tjera të muskujve. Një test i gjakut, muskujt e inspektimit me electromyography dhe nervore përçueshmëri shpejtësisë mund të përdoret për diagnozë.

  Trajtimi në vendosjen e pacientëve të jashtëm duhet të bëhet vazhdimisht.

  Në periudhën fillestare të sëmundjes keni nevojë për një masazh të lehta trupore. Procedurat termike janë kundërindikuar. Në afat të gjatë (muaj ose edhe vite) retabolil caktuar, vitaminë E, agjentët nootropic, relaxants muskujve, fastsykulyatsiyamy kur shprehu - doza të vogla finlepsin. Tre ose katër herë në vit në trajtimet B vitamina dhe bio-stimuluesve.
  Me rritjen jargëzim të përshkruajnë barna përmbajnë atropine, e përdorur Autohaemotherapy. Në shumicën e rasteve, trajtimi sistematik i pacientëve të mbajtur aktivitet fizik, të cilat, megjithatë, gradualisht ul. Zhvillimi i çrregullimeve të rënda gëlltitjes dhe çrregullime të frymëmarrjes kërkon referimin e pacientëve në spital.

  Pacientët kanë nevojë për kujdes, parandalimin e bedsores, pneumoni aspiratë.

  Moti në anën sklerozë anësore - të varfër. Kohëzgjatja e sëmundjes ndryshon me forma të ndryshme, duke filluar 2-7 vjet.

  Informacion nga artikullin "sklerozë laterale (sëmundjes Charcot-së) laterale."