Llojet Uretriti


 • Uretritin lloje Uretriti
 • Komplikimet dhe Dihnostika Uretriti
 • Si është trajtimi i urethritis

 • Shumë simptoma të njohura të tilla si djegie, kruarje dhe
  dhimbje gjatë urinimit. Shumica e këtyre efekteve janë burra dhe gjithmonë
  Pyetja është pse sëmundje filluar. Megjithatë, disa duke u përpjekur
  përballen me vetë sëmundja, pa shkuar te mjeku. Dhe asgjë,
  sepse trajtohen gabimisht sëmundje gjithmonë mund të shkoni në kronike
  formë.


  Uretritin lloje Uretriti

  Uretriti - është inflamator
  Procesi në murin e uretrës. Sëmurë Uretriti kryesisht meshkujt, sepse ata kanë një kohë të gjatë dhe

  uretrës i ngushtë. Infeksioni është pothuajse gjithmonë nëpërmjet kontaktit seksual me një partner të pacientit. Të gjithë
  Uretriti gonorrheal dhe e ndarë në nehonoreynyy. Gonorrheal Uretriti shkaktuar
  gonokoku dhe Uretriti nehonoreynyy nga ana tjetër janë të ndarë në infektive dhe
  joinfektive. Uretriti Infektive nehonoreynyy mund të shkaktohen
  infeksion që hyn në trup nëpërmjet kontaktit seksual (p.sh. trihomonadadnye,
  hlamididiynye) ose nëpërmjet gjakut të vatrave tjetër të infeksionit (Staphylococcus,
  virus, etj).

  Uretriti Noncommunicable mund të rezultojë nga traumat
  uretrës. Kjo zakonisht ndodh si rezultat i diagnostike dhe


  Trajtimet ose si një reaksion alergjik ndaj ushqimit apo
  alergeneve të drogës. Pothuajse gjithmonë në uretrës
  patogjene oportune aktive (p.sh., Stafilokoket) që
  mbështesin procesin inflamator.


  Hnoreynyy akute Uretriti


  Periudha e inkubacionit e gonorresë (koha nga infeksioni në shenjat e para të sëmundjes) zgjat nga një ditë deri në 2-3 javë, zakonisht 3-5
  ditë. Pastaj ka dhimbje prerje në
  urinim, thirrje për urinim të shpeshtë, shkarkimit me bollëk purulent nga
  uretrës. Nëse Uretriti trajtohet, përafërsisht
  një javë dhe të gjitha simptomat zvogëlohet
  Gonorrea është transformuar gradualisht në

  Sigurisht kronik. Kronik
  Uretriti gonorrheal shpesh është asimptomatike për vite me rradhë.


  Uretriti akute

  Uretriti akute të shkaktuara nga i ndryshëm
  Arsyet, vazhdon me të njëjtën gjë
  Simptomat, duke bërë dallimin vetëm tregon peshën e inflamacionit. Duket
  dhimbje, djegie, apo kruarje në fillim të urinimit, shkarkimin nga hapja e jashtme
  uretrës, skuqje dhe ënjtje në zonë. Në
  Në të ardhmen, këto simptoma të ulet, shkarkimi bëhet i parëndësishëm
  ose ndërpritet. Zakonisht meshkujt, sepse ata kanë një kohë të gjatë dhe e ngushtë
  uretrës, më herët dhe më akute të vetëdijshëm për shfaqjen e simptomave të urethritis. Gratë gjithashtu
  Simptomat Uretriti më pak të rënda dhe madje mund të shkojnë pa u vënë re.

  Inflamacion zgjatur mund Uretriti
  përhapur në të gjithë uretrës dhe madje edhe në qafën e fshikëzës.


  Uretriti kronike

  Uretriti kronik ndodh kur të pasakta ose
  trajtimi i papërshtatshëm i urethritis akute. Kjo 2-3 javë
  shkarkesë nga sëmundja uretrës janë të pakta ose nuk ekzistojnë, dhimbje dhe kruarje janë ulur gjithashtu. Për
  këmbëngulës sëmundje me acarimin periodike që ndodhin në sfond
  Faktorët e shkaktuar (alkooli, zgjimit seksual, hipotermi, etj).
  Në këtë kohë, pacientët gjithnjë e më të shqetësuar në lidhje me komplikime të ndryshme.


  Komplikimet dhe Dihnostika Uretriti

  Nëse Uretriti komplikimet e mundshme nga ana e urogjenital

  sistem dhe me organet dhe sistemet e tjera. Komplikimet nga
  Sistemi urogjenital - prostatitis (inflamacion i gjëndër prostatës), epididymitis
  (Inflamacioni i epididymis), ngushtimi i qëndrueshëm (ngushtim) të uretrës. Nga
  organet e tjera dhe sistemet mund të mundni të lëkurës, mukozës, sytë,
  joints etj

  Para së gjithash, është e nevojshme për të sqaruar natyrën e sëmundjes,
  Kjo është ajo që ajo është quajtur. Për këtë qëllim, i kryer diagnozë laboratorike - e përdorur
  ekzaminim mikroskopik i shkarkimeve (zbuluar patogjen dhe sëmundje
  ndjeshmëria e tij ndaj antibiotikëve). Ndonjëherë përsosin diagnozën e ureteroscopy

  - Uretrës është parë duke përdorur një pajisje të veçantë -
  uretroskopa.


  Si është trajtimi i urethritis

  Uretriti trajtohet vetëm pas inspektimit, instalimit
  agjent dëshirore dhe ndjeshmëria e tij ndaj antibiotikëve
  droga. Të gjitha llojet e vetë-trajtimit duhet të jetë
  përjashtuar plotësisht.

  Pacientët caktuar lëngjeve të pijshëm që promovon
  kullimin e infeksionit nga trupi, me aromë dietë përjashtim dhe ushqime të kripura.

  Bazuar në laborator studion uretritin pacientit
  përshkruajnë terapi me antibiotikë, dhe në zgjedhjen e drogës, dozën dhe
  Kohëzgjatja e trajtimit varet nga ashpërsia

  dhe fazë sëmundje.

  Uretriti kronike
  më e vështirë për të trajtuar. Prandaj, kjo
  Pacientët tonik caktuar (forcimin e sistemit imunitar) dhe trajtimi
  Procedurat lokale si larja tretje antiseptike dhe
  futje pikë-pikë
  (Injection) në barnave uretrës. Nëse
  zhvilluar një ngushtim të qëndrueshme të uretrës
  (Ngushtim), pastaj të mbajë zgjerimin e saj graduale përmes
  Buzhiv i veçantë.

  Për të parandaluar sëmundjen, për të shmangur
  sex pa dallim dhe të respektojë higjienë të mirë personale.

  Informacion nga neni "Uretriti".