Llojet e ulcerat deje


 • Zhvillimi i ulcerat trofike dhe simptomat e saj
 • Shumëllojshmëri të ulcerat deje dhe për e tyre
 • Parandalimi i ulcerat deje

 • Ulcerat trofike - një defekt i indeve të trupit (lëkurë apo mukoza). Gjatë sores kuptoj plagë të hapur në këmbë ose në këmbë, jo duke shëruar më shumë se 6 javë. Të prirur për shërimin - Tipari më karakteristik i ulcerat deje. Ata janë kohë jashtëzakonisht të gjatë për të shëruar dhe të prirur për progresion. Një tjetër tipar i sëmundjes - prirje të lartë për të relapses vazhdueshme dhe acarimin. Po aq karakteristike e ulcerat deje - ata janë shumë të vështira dhe janë të gatshëm për të trajtuar.

  Nëse plagë të shërohet, por nuk llogariten themel gjendjen që e ka shkaktuar formimin e ulcerat, ajo duhet të shfaqet përsëri.


  Zhvillimi i ulcerat trofike dhe simptomat e saj

  Ulcerat trofike në të këmbëve, si rezultat i zhvillimit të sëmundjeve të shumta, venat me variçe dhe kryesisht pamjaftueshmërisë kronike venoz. Por, pavarësisht nga shkaku, mekanizëm i ulcerat deje, zakonisht një - një ndarje të gjakut dhe limfatike, dhe nervat e madhe e dëmit, kurrizore plagosje kurrizit lëkurë të ndryshme, indeve të buta apo të sëmundjeve të caktuara (të tilla si syringomyelia). Ne gjithashtu e dimë shumë sëmundje të lëkurës që të zgjatura epërsinë e vet kurs të shfaqjes së ulcerat deje e këmbëve.


  Vend i preferuar ulcerat trofike - e treta e poshtme e këmbës. Ulcerat mund të jetë e vetme dhe të shumëfishta. Zakonisht ulçerë është rrethore, ovale ose të parregullta në formë, madhësi - të ndryshme, nganjëherë ajo mbulon këmbën në një unazë. Toka ulcerat trofike i fryrë dhe i ngushtë. Lëkura përreth bëhet ngjyrë kafe ose kaltërosh dhe bëhet shumë i dendur. Fund të ulçerë është zakonisht e sheshtë, i cekët alokimi, transparente ose të lëngshme e shurdhër-e bardhë.

  Përveç defektit, pacientët zakonisht ankohen nga ënjtje të ekstremiteteve të ulëta, dhimbje të vazhdueshme, më të keqe pas ushtrimit dhe në distancë të gjatë.


  Shumëllojshmëri të ulcerat deje dhe për e tyre

  Ulcerat deje trofike

  Nuk janë në venat e avancuara të sëmundjes së këmbëve. Për ulcerat trofike shpesh të çojë drejtimin venat me variçe dhe inflamacion të thellë venë. Ulcerat nganjëherë mund të jenë të mbyllura pa ndihmën e një kirurg, por pastaj përsëri atje.

  Ulcers arterial trofike

  Ulcerat arterial trofike të ndodhë në kundërshtim me rrjedhjen e gjakut nëpër arteriet. Ata shpesh kanë diabet dhe arteriosklerozës. Këto ulcerat janë të vendosura shpesh në këmbë dhe të këmbëve, ato mund të jenë shumë të sëmurë, dhe mund të jetë pa dhimbje, të tilla si diabeti.

  Ulcerat në sëmundjet neurologjike

  Këto ulcerat janë gjithashtu shpesh në këmbë, por gjenden edhe në të gjithë trupin. Ulcerat në sëmundjet neurologjike, dëmtimet e shtyllës kurrizore dhe trurit më të vështirë për të trajtuar. Trajtim i suksesshëm çon në mbylljen e ulcerat deje.


  Parandalimi i ulcerat deje

  Parandalimi i ulcerat deje - është diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që mund të shërbejnë shkakun e zhvillimit, veçanërisht atherosclerosis, diabeti, venat me variçe dhe thrombophlebitis hershme. Nëse sëmundja është tashmë atje, është e nevojshme për të mbrojtur këmbët nga lëndimi, veshin këpucë mbrojtëse dhe fashë elastike.

  Informacione nga artikullin "plagë"