Llojet e çrregullimeve psikosomatike


 • Çrregullime psikosomatike
 • Llojet e çrregullimeve psikosomatike

 • Çrregullime psikosomatike

  Çrregullime psikosomatike - Këto janë të ndryshme
  manifestimeve e çrregullimeve të organeve të trupit dhe sistemet që
  lindin rënduar nën ndikimin e psikogjenike (psikologjik
  Faktorët).

  Kriteret për de?% B
  Format 0zhranicheniya të çrregullimeve psikosomatike
  mund të jetë: funksionalitetin, kohëzgjatja qarkullim
  ekzistenca, vendndodhja, natyra e marrëdhënies së karakteristikave të personalitetit dhe
  specifika e faktorëve psikologjikë që përcaktojnë
  formimi i këtyre çrregullimeve.

  Kriteret diagnostike për format e ndryshme të çrregullimeve psikosomatike:

 • Natyra funksional
 • Kthyeshmëri
 • Kohëzgjatja e
 • Lokalizimi
 • Për shkak të natyrës së karakteristikave të personalitetit
 • Karakteristikat e marrëdhënieve të faktorëve psikologjikë
 • Në të gjitha rastet e çrregullimeve psikosomatike në patogjenezën ne

  shikoni pjesën mosfunksionim autonom dhe i shprehur në shkallë të ndryshme
  simptoma neurotike. Manifestimet e simptomave asthenic sindromi
  depresioni, ankthi dhe përfshirja hypochondriacal janë të zakonshme
  Çrregullime psikosomatike satelitore.


  Llojet e çrregullimeve psikosomatike

 • Reagimet psikosomatike
 • Çrregullime funksionale të neurotik
 • Somatoform (subjekt dyshim në lidhje me gjendjen fizike të organizmit), çrregullime të
 • Çrregullim Konvertimi (një çrregullim mendor që përfshin pamjen e një ose
  simptoma të shumta somatike që imitojnë sëmundje fizike dhe
  Punonjësit e mundshme për të reduktuar ankthin)
 • Sëmundjet psikosomatike
 • Reagimet psikosomatike - ndryshimet Një afatshkurtra në


  sisteme të ndryshme. Këto përfshijnë: rritjen e normën e zemrës,
  presion të lartë të gjakut, ndryshimet në frekuencën dhe thellësinë e frymëmarrjes,
  i kuq apo i zbehtë e lëkurës, dobësi e papritur e muskujve,
  fron të shkurtër apo urinë abuzimi dhe shumë të tjerë,
  Çrregullime zakonisht të shkurtra dhe fiziologjike që lindin
  pas përvojave psikike. Të ngjarë të reagimeve psikosomatike
  duhet të përfshijë një numër të ndryshimeve të përkohshme të regjistruara me ndihmën
  metodat biokimike, ndryshimet në sheqerit në gjak, atë
  koagulimit ose aktivitet imun, etj

  Abuzimi funksional neurotik Organet e ndryshme: zemra,

  stomaku, zorrët, etj, janë ata funksional
  çrregullime, të përqendruar kryesisht në i sigurt
  agjencitë, dhe ndryshimet në këto organe janë të qartë funksional
  Natyra, dhe ne nuk mund të zbulojë shenja objektive të këtyre
  autoritetet.

  Për çrregullime somatoform karakterizuar nga: një grup i rregullt
  Ankesat e pakëndshme dhe i rëndë ndjenja përshkrimet e pacientëve
  afër senestopatyy, çrregullime funksionale,
  vëzhguar nga disa agjenci në mungesë të objektiv
  shenja të dëmtimit. Ka një korrelacion të qartë ankesa
  pacientët me faktorë psikologjikë. Ka mundësi të ndryshme
  crregullime somatoform: somatisation, padiferencuar,

  konvertimit, dhimbje, hypochondriacal, dhe dismorfofobicheskie
  paspecifikuar. Në çrregullime psikiatri somatoform sovjetike
  atribuohet sëmundjes psychogenic (përfshirë iatrogjenike) dhe është i lidhur me
  Dinamika kushtetuese - Karakteristikat lichnostnostnyh e pacientit.

  Në simptomave çrregullim konvertimit ekspresive dhe simbolike
  Karakteristikat manifestuar personalitetit të pacientëve dhe ndikimi i traumatik
  faktor.

  Në origjinës klasike e sëmundjeve psikosomatike , në
  të cilat në mënyrë tipike përfshijnë: Ulçera duodenale
  ulcere, astma, hipertensioni, dermatitis atopik,
  jo-specifik arthritis, hyperthyroidism dhe koliti ulcerativ,

  përcaktimin e rolit etiologjikë të kundërt psikologjik
  faktor. Ajo gjithashtu përkeqëson sëmundjen, duke çuar në rikthim dhe
  në thelb kthen simptomat klinike të sëmundjes. Megjithatë,
  metodat objektive të zbuluar dëme organike
  indet e organeve të ndryshme, zakonisht të shkaktuara nga të zgjatur
  mosfunksionim i këtyre organeve.

  Informacion nga neni "çrregullimeve psikosomatike".