Llojet e periodontitis


 • Llojet e periodontitis

 • Llojet e periodontitis

  Pas kariesit dhe periodontitis minber u zhvillua 3 në popullsinë obertanosti në institucione të dhëmbëve.

  Kryesor kërkesat në dentisti në trajtimin e periodontitis, është një kurë të plotë, dmth eliminimi ndezjen e zjarrit okoloverhushechnyh në një kohë jashtëzakonisht të shkurtër, trajtim duhet të kryhet në numrin minimal të vizitave dhe nuk shoqërohet me inflamacion akut.

  Shkaku i periodontitis mund të jenë të infektuar trauma periodontale, efektet toksike të barnave.

  Fillimisht periodontitis ndahet në:

 • Infektues
 • Jo-ngjitëse
 • Traumatik
 • Mjekim
 • Periodontitis infektive zhvillohet si rezultat i drejtpërdrejtë i futjes së patogjenëve në periodontium e kanalit të dhëmbit. Në periodontitis zakonisht nuk janë lloje të caktuara të mikrobeve dhe shoqatat e tyre të ndryshme. Si pjesë e florës anaerobe është e dominuar nga COCCI Gram-pozitive (kryesisht streptokoket) dhe staphylococci. Ata janë mbjellë zakonisht me mikroorganizmave të tjera - veyllonelly, lactobacilli, korinobakterii, maja-si kërpudhave.

  Periodontitis traumatik ndodh ose menjëherë pas efekt të drejtpërdrejtë në periodontium dhëmb faktor traumatike, dhe arsyeja mund të jetë trauma akute (shoku, vrimë e rrënjë), duke përfshirë edhe në ndërhyrjet kirurgjikale (tsistektomiya, heqjen e tumorit, dhëmb bluarje, etj) ose të zgjatur Ndikimi travmyruyuschem në periodontium (dëmtim kronik, mbushjet e bëra në mënyrë të pashembullt, protezat, dhëmb zgjatur mbingarkesë gjatë trajtimit ortodontik, traumave okluzale).


  Periodontitis si rezultat më direkt trauma zhvillohet shpejtësi, me simptoma akute. Gjatë traumave ndryshimeve të zgjatura periodontale rritur gradualisht: periodontium pari përshtatet për të stimujve të papërshtatshme.

  Ilaçet periodontitis , zakonisht zhvillohet në agjentët mbidozë farmakologjike ose për shkak të ekspozimit të periodont drogë fuqishëm. Ato gjithashtu përfshijnë periodontitis dhe zhvillimin si alergjike ndaj efekteve të drogës që mund të provokojnë konflikt lokal imunologjike (antibiotikë, Eugenol).

  Periodontitis më të zakonshme të drogës ndodhin pas trajtimit të pulpitis përdorimit paste arsenik, Paraformaldehyde, trajtim kanal rrënjë formalinë, fenol, acide të forta.

  Ato gjithashtu përfshijnë periodontitis, zhvilluar në përgjigje të periodontium në trajtimin e kunjat pulpitis çimentos fosfat, paste resorcinol-formalinë dhe materiale të tjera të plotësojë.

  Ilaçet periodontitis shpesh zhvillon pas aplikimit të materialeve mbushje (çimento, plastike, materiale të përbërë) dhe pastat e ndryshme që përmbajnë formalinë, timol, Trykrezol-formalinë. Periodontitis ndarje në varësi të faktorit dëshirore është e rëndësishme për zgjedhjen e trajtimit.

  Por shpesh fillon si periodontitis traumatik, me ndikim, dhe si rezultat i depërtimit të infeksionit periodont zhvillimit të periodontitis infektive, dhe atëherë është e vështirë të tërheqë vijën në mes të llojeve infektive dhe traumatike të inflamacionit.

  Në këto raste, një ekzaminim i plotë klinik ndihmon për të sqaruar shkakun e sëmundjes dhe trajtimin e aplikuar.

  Informacion nga neni "periodontitis".