Llojet e kriminelëve, simptomet e tyre dhe trajtim


 • Kriminel lëkurore
 • Kriminel nënlëkurës
 • Kriminel Bone
 • Kriminel kyçeve
 • Pjezë kriminel

 • Panaritium - një inflamacion i indeve të gishtit. Kjo ndodh kur infeksioni hyn në trauma të indeve që shpesh. Sigurisht, inflamacion mund të prekë çdo ind të lëkurës duke filluar dhe duke përfunduar kockave. Nëse lëkura dhe kriminel nënlëkurës zakonisht përfundojnë mirë, të tjera mund të çojë në komplikacione të rënda.


  Kriminel lëkurore

  Lëkurore kriminel - forma më e pafajshme e sëmundjes. Kjo ndodh kur infeksion nën shtresën e sipërme të lëkurës - të epidermë. Ju gërvishtem në gur të mprehtë, ose rreth vkololysya pozitë e lartë të mprehtë fin - këto mikrobet direkt nga da terren të mbarështimit - papastërtitë dhe mori në lëkurë.

  Nëse shtresa e thellë e lëkurës ishte e padëmtuar dhe me imunitet të gjithë të drejtë - procesi do të shkojë më thellë. Kjo do të jetë kriminel lëkurës. Kur ajo është e dukshme nën lëkurës exfoliated plehut organik. Great asnjë dhimbje, e përgjithshme nuk vuan.

  Përballuar me panarytsyem lëkurës ju veten tuaj. Lani duart dhe "kirurgjikale instrument" vlim ose të paktën trajtimin e alkoolit ose vodka. Pastaj hapur gërshërë abscesi, preu vetëm vidsharuvalysya veshje e guaskës. Dhimbje e madhe nuk do të ndodhë. Plehu hiqni jastëk të pastër garzë. Pastaj pije me alkool ose vodka mëngjes për të përfunduar pastërtinë - nuk duhet të mbetet edhe një rënie e vogël e qelb!


  "Operacionet" janë bërë përpunimin skajet e plagës me jod ose bojë të gjelbër. Vendos një fashë mbi gishtin e tij.


  Kriminel nënlëkurës

  Ndonjëherë ajo është e fshehur nën maskën e një panaritium të thjeshtë të lëkurës. Ai e bën këtë, duke përdorur një kanal të ngushtë raportuar me yndyrë nënlëkurës, ku ai "është i pajisur me" të padukshme një pishinë të qelb. Prandaj, në qoftë se një ditë pasi të keni kryer "operacionet" në lëkurë gishtat panaritium bëhet e dhimbshme se dje - ndoshta një mjek.

  Shenjat kriminel nënlëkurës ndritshme të mjaftueshme: në gishtat e prekura ka një dhimbje të fortë të ngrirë, lëkurë të shtrënguar, me shkëlqim, Lëvizja gisht ashpër dhimbshme.

  Silleni veten kriminel nënlëkurës në çdo rast e pamundur.

  Menjëherë kontaktoni kirurg tuaj! Dhe kështu kirurg do të bëni: fix furçë për lëvizje të saj nuk është e provokuar dhimbje dhe inflamacion shtimi përhapur, dhe përshkruajnë antibiotikët. Nëse një dhimbje të tilla që nuk fle menjëherë "lirimin" qelb jashtë. Operacioni është i thjeshtë dhe praktikisht pa dhimbje, dhe efekti është përtej pritjeve.


  Kriminel Bone

  Kriminel Bone shpesh zhvillon një trajtim të keq nënlëkurës. Kjo dëmton e furnizimit me gjak kockat e gishtit, dhe inflamacion purulent përhapet lehtë mbi ta. Finger kolboobrazno i ​​fryrë, shumë i lënduar.

  Nëse ju shtypni majën e gishtit tuaj drejt bazës, është gjithashtu shumë e dhimbshme. Në radiografi tregon se një pjesë e eshtrave u humbur - ajo duhet të hiqet. Nëse keni kohë pas kohe, ajo kufizohet heqjen e indeve gangrenizuar, dhe gisht është si i ri. Në periudhën postoperative - lidhësh me fashë me krem ​​Vishnevsky, banjot sode, antibiotikët.


  Kriminel kyçeve

  Krimineli artikulare, ose - arthritis qelbëzuese. Injektuar pa dashje në kërrabë e një gisht - kjo është ajo, kriminel kyçeve. Rajoni "shpoj" shtohet përbashkëta gisht në mënyrë dramatike e kuqe nuk i bëj, shumë i lënduar. Më të ju ky kriminel i përbashkët nuk ka shërim.

  Por mjeku do të heqë një gjilpërë të hollë me gjakun e përbashkët zgavër dhe qelb, dhe nëse është e nevojshme - do të hapë nyje, ndjenjë të nxehtë, dhe përsëri me një gisht do të jenë të gjithë të drejtë.


  Pjezë kriminel

  Pjezë kriminel shumë i rrezikshëm. Ai ngjitet e drejtë në rastet, të cilat janë në kuadër të tendons e gishtave.
  Këto raste - të mbyllura në të dy skajet e çanta, aq shumë qelb duke shpërthyer ato brenda dhe thumb dhe dhimbje tërhequr. Përveç kësaj, ka një nekrozë rrezik i shtrydhur nga të gjitha anët e pjezë. Duket të njëjtin dorën, e panarytsyem prekur pjezë kjo: të gjitha gisht thickened në mënyrë të barabartë, lëvizje atë të pamundur. Ai vuan nga një gjendje të përgjithshme: ka ethe, dobësi.

  Një tjetër me fat nëse gishtat e prekura nga sekondë të katërt. Kjo është për shkak se rastet e pjezë shtrihet pothuajse nga majat e gishtave në bazat e tyre dhe të natyrës shumë të mbyllur fort. Inflamacion purulent janë transferuar në pjesë të tjera të dorës është e rrallë. Por thumb dhe gisht pak fat. Ata nxorrën pjezë mill në furçë, respektimi me çdo Pal në dore si shkronjën latine U.

  Prandaj ajo është një infeksion i fshehtë "zavestysya" në mizynchyk si ajo menjëherë merr furçë dhe gishtit, dhe anasjelltas. Kjo quhet një abscesi U-formë - një komplikime shumë të pakëndshme. Gjendja e përgjithshme është e keqe, përsëri e dukshme ënjtje nga duart, gishtat e parë dhe të pestë nuk e bëj, i dytë, i tretë dhe i katërt janë mezi, Patriotike dhe i lënduar dore përbashkët.

  Procesi i lehtë mund të shkojnë në parakrah. Prandaj, mjekët janë të vendosur kriminel, siç duhet pjezë, duke zbuluar të gjitha abscese, kullues të diplomuarit e tyre të gomës shpenzojnë fizioterapinë. Përndryshe, ju mund të humbni të gjitha furçë të.

  Informacion nga artikullin "Si për të fituar nohteeda"