Llojet e strabismusLlojet e strabismus

Në varësi të kohës së shfaqjes, kohëzgjatjen, llojin dhe shenjat e tjera të strabismus mund të kenë karakteristika të ndryshme.

 • Për hedh një sy më të fundit ndahen në të lindura apo të fituara.
 • Strabizmi mund të jetë periodik, i rastit i përhershëm apo i përhershëm menjëherë.
 • Shkaqet Sipas strabismus ndarë në
  primar, që doli kundër sfondit të një të shëndetshme ose të mesme, kur paraprirë nga një lloj sëmundje hedh një sy syrit (katarakt kornea, katarakt, patologji tejdukshëm dhe fundus).
 • Strabizmi mund të jetë monolateralna (ose right-e majtë të njëanshme) ose alternuara (alternuara, me ndërprerje). Monolateralna strabismus është dëmtim më serioz vizual se alternuara, që nga strabismus monolateralnom si rezultat i devijimit të vazhdueshëm të një sy gjithmonë dhe shpejt zhvilluar ambliopia të rëndë (një ndërlikim të strabismus, ulur mprehtësi vizuale tjetër, sytë e punës).

 • Gjithashtu dalluar shodyascheesya, mosmarrëveshje, horizontale, vertikale strabismus dhe të përzier.

 • Strabismus mendor

  Ndonjëherë një fëmijë, ndoshta, ndoshta hedh një sy, pavarësisht nga fakti se të dy sytë janë të regjistruar në të vërtetë mbi të njëjtën temë. Kjo gjendje quhet strabismus false, i cili ndodh kur një fëmijë merr shikim të shpejtë pastaj majtas, pastaj djathtas, dhe pastaj të duket se ai ka një squinting sy. Përshtypjet e strabismus zgjeruara në qoftë se një fëmijë apo një hundë të gjerë banesë nëse ai uzkoposazhennye ose sytë bajame-formë. Hedh një sy False zvogëlohet si fëmija rritet dhe nuk ka nevojë për trajtim.


  Megjithatë, mjeku duhet të shqyrtojë sytë e prekur e një fëmije për të siguruar që ai nuk ka strabismus vërtetë.


  Strabismus paralizuar

  Rezultuar paralizë apo parezë (limiti ose zvogëluar lëvizje) një ose më shumë muskujt e syrit, hemoragji dhe tumoret në berthamat e nervit oculomotor (qendrat nervore oculomotor në tru), dhe lëndimet që rezultojnë dhe dëmtim të syve.

  Informacion nga artikullin "Llojet e strabismus"