Llojet e kolit


 • Çfarë është kolit ishemike
 • Çfarë është kolit akut
 • Çka eshte jo-ulcer koliti
 • Çfarë është ulcerative kolit nonspecific

 • Çfarë është kolit ishemike

  Ishemike kolit - lezione të zorrës së trashë të lidhur me shkeljen e furnizimit të saj të gjakut.

  Simptomat karakteristike e kolit ishemike:
  dhimbje e fortë në anën e majtë të barkut;
  pengim zorrëve.

  Komplikime, të cilat mund të shkaktojnë formën kronike e kolitit iskemik:
  gjakderdhje të zorrëve;
  nekrozë e pjesës së zorrës me peritonit;
  ngushtimi gradual i segmentit të prekur.


  Çfarë është kolit akut

  Akute kolit - një inflamacion akut i rreshtim të zorrëve të vogla, në disa raste, dhe stomak.

  Simptomat karakteristike e kolit akute:
  dhimbje të forta;
  rumbling në stomak;
  humbje e oreksit;
  diarre të përzier me mukozë ose gjak;
  temperatura e trupit rritet.

  Shkaqet kryesore të kolit akute përfshijnë:
  infeksionet virale;
  Helmimi me ushqim Nonbacterial;
  substanca toksike.

  Komplikimet, të cilat mund të shkaktojnë kolit akute:
  abscese të mëlçisë;
  pyelitis;
  peritonit;
  sepsis.


  Çka eshte jo-ulcer koliti

  Kronike koliti jo-ulcer - një sëmundje të lidhur me ndryshimet inflamatore dhe degjenerative të zorrës së trashë dhe crregullimeve te funksioneve të saj.


  Simptomat karakteristike e kolit kronik:
  alternuara diarre dhe kapsllëk;


  dhimbje në pjesë të ndryshme të abdomen; ndjenja lëvizjen pamjaftueshme zorrë;
  thirrje të rreme për të pastroj;
  vjellje, belching; ndjenja e hidhërim në gojë;
  rumbling në stomak;
  gjendje e sëmurë, ulur performancën.

  Rezultojë me trajtimin në kohë të favorshme.

  Komplikimet, të cilat mund të shkaktojnë kolit kronik:
  ulcers shpuar;
  gjakderdhje të zorrëve;
  ngushtimi i zorrëve.

  Komplikime, të cilat mund të shkaktojnë kronike kolitit jo-ulçerë:
  rritje e jashtëzakonshme;
  Alergji;
  shkelje e aktivitetit motorike të zorrës së trashë.

  Metoda kryesore për trajtimin
  kronike koliti jo-ulcere është ozone, e cila siguron
  veprim anti-inflamator dhe veprim që nxit i shpejtë

  thithjen e gazit në gjak. Ozoni nuk i vë në dukje florën e zorrëve
  Efektet negative, dhe nuk do të zhvillohet varësisë.

  Shkaqet e kronike kolit jo-ulçerë:
  të ushqyerit e dobët;
  abuzimi me alkoolin;
  Faktorë të tjerë që pengojnë funksionin e zorrëve.


  Çfarë është ulcerative kolit nonspecific

  Koliti ulcerativ nonspecific (SYN rektokolit hemorragjike purulent.) - Një sëmundje kronike e zorrës së trashë, karakterizuar nga inflamacioni hemorragjike i zorrës së trashë.

  Shumica sëmundje prek të rinjtë (20 deri në 40
  vjet), dhe gratë sëmuren statistikave, më shumë meshkujt.

  Sëmundshmëri
  ulcerative kolit nonspecific më i lartë në qytete sesa në zonat rurale
  fusha.

  Shkaku i sëmundjes është ende i paqartë. Supozohet autoimune
  Lezionet e rreshtim të zorrëve të mëdha, si sëmundjes
  të ngjashme me sëmundje të tjera autoimune (vaskulitis sistemike,
  Lezionet sistemike të indit lidhor tiroidit autoimun, etj ..).

  Informacion nga artikullin "Llojet kryesore të kolit."