Llojet e humbjen e dëgjimit dhe shurdhim të papritur të plotëShurdhim Complete

Shurdhim i rrallë i plotë është rezultat i shkatërrimit dypalësh të qelizave të perceptojnë kërmilli shëndoshë dhe nervore auditory ndonjëherë. Në raste të tilla është e nevojshme për të rivendosur dëgjimin stimulim elektrik e auditory nervore auditory ose qendrave të trurit. Ai përdor pajisje shumë të sofistikuara - helmet (zëvendësuar pronat e kërmijve veshin) ose stvolomozhovye (në kundërshtim nervore auditory të) implante. Nga operacioni brenda kockave të kafkës futur tela të hollë - electrode dhe shërben impulse elektrike drejtpërdrejt në auditory nervore. Kjo metodë korrigjim kërkon një rehabilitim të gjatë dhe të vështirë.Faktorë të favorshme: prania e një familje të vuajnë humbje të dëgjimit apo sëmundje të tjera të trashëguar (si hypoplasia e kockat e veshit të brendshëm) të transferuara gjatë rubeolës shtatzënisë, sifilizi në nënën, mjekim që është e dëmshme ndikojnë në dëgjim, të zgjatur fetusi mungesë e oksigjenit gjatë lindjes dhe anomalitë e lindura të veshit, hundë dhe fyt.


Shurdhim Sudden

Papritmas ndodhi shurdhim - humbjen e dëgjimit është një njeri i mprehtë i cili nuk e ka pasur më parë rastin të ankohen e dëgjimit. Në raste të tilla, ju duhet të marrë hapa të menjëhershëm për të rivendosur dëgjimin.

Shkaqet dhe faktorët që tërheqin të ndryshme:


 • infeksionet akute (sidomos shytave dhe fruthi, rubeola lopë, grip, herpes dhe mononukleoza infektive);
 • diabet, funksioni i ulët i tiroides, përqendrimet e larta të yndyrë dhe kolesterol;
 • presion të lartë të gjakut dhe compressing arterieve;
 • dëmtime në kokë dhe tumoret e trurit;
 • droga që janë të dëmshme për vesh;
 • sëmundjet neurologjike (p.sh., skleroza multiple);
 • çrregullime të gjakut (p.sh., leukemia dhe rritur koagulimit të gjakut).
 • Humbjen e dëgjimit e papritur mund të prodhojë simptoma përçueshëm, sensorineural dhe të përzier humbjen e dëgjimit, në varësi të shkakut të tij. Nëse dëgjimi juaj ra nga ekspozimi ndaj zhurmës personi i parë e humb aftësinë për të dëgjuar tingujt e frekuencave të caktuara (rreth 4000 Hz), dhe pastaj më keq dhe më keq të dalluar tingujt e të gjitha frekuencave.


  Humbjen e dëgjimit nga zhurmat

  Humbjen e dëgjimit mund të ndodhë si pasojë e zhurmës, ajo mund të jetë i përkohshëm dhe i përhershëm.
  Dëgjimi dëmtim të ndodhë me ekspozimit të zgjatur në zhurmës (85-90 dB) dhe të ekspozimit afatshkurtër për zhurmë shumë me zë të lartë (mbi 90 dB). Kjo formë e humbjes së dëgjimit është e zakonshme në punëtorët e ekspozuar ndaj ekspozimit të vazhdueshëm ndaj zhurmës industriale, si dhe ushtarakë, gjuetarët dhe muzikantë rock.


  Aging veshët

  Tuhovuhist pleqërishte zhvillon dhe përparon me moshën. Ajo është shkaktuar nga humbja e qelizave shqisore në voloskovyh kërmill - Sistemi receptorin auditory Analyzer. Për tipike pleqërie tringëllimë humbje dëgjimi dhe paaftësia për të kuptuar gjuhën.

  Informacion nga artikullin "Llojet e humbjen e dëgjimit"