Llojet e hemangiomas


 • Llojet e hemangiomas
 • Simple hemangioma
 • Hemangioma shpella
 • Hemangioma e kombinuar
 • Hemangioma përziera
 • Vendndodhja hemangiomas


 • Llojet e hemangiomas  Ka hemangioma e thjeshtë ndodh me enët e vogla të gjakut - kapilarë; hemangioma shpella, e përbërë nga dëmtimit të dhëmbëve të mbushura me gjak; hemangiomas kombinuara, të cilat janë të lëkurës dhe nënlëkurës pjesë kapilar shpella; dhe të përzier, i përbërë jo vetëm nga enët e gjakut, por gjithashtu përfshijnë indet e tjera.
  Simple hemangioma  Hemangiomas Simple janë të kuqe apo blu dhe të kuqe, janë sipërfaqe janë qartë të dallueshme, prek lëkurën dhe pak milimetra të shtresës së nënlëkurës yndyrë, rritje kryesisht në parti.

  Sipërfaqe është hemangiomas qetë, të paktën - është i pabarabartë, nganjëherë pak mbi lëkurë. Hemangioma klikuar zbehtë, por pastaj përsëri të rivendosur ngjyra e saj.
  Hemangioma shpella  Hemangioma shpella e vendosur nën lëkurë në formë të arsimit të kufizuar knotted, qëndrueshmëri të butë elastike dhe të përbëhet nga dëmtimit të dhëmbëve madhësi të ndryshme - caverns mbushur me gjak. Ato duken si formimin e tumoreve, që vijnë nga shtresa e nënlëkurës yndyrë, dhe i mbuluar lëkurë të pandryshuar ose cyanotic në krye, me rritjen e enëve të gjakut të lëkurës tumor merr ngjyra sinebahrovyy.

  Duke klikuar largohem hemangioma dhe i zbehtë (për shkak të rrjedhjes së gjakut), duke qarë, duke qarë dhe kollitjes fëmijë dhe tensionet në rritje (simptomë ngrerë që është shkaktuar nga rrjedhjen e gjakut).


  Kur hemangiomas lëkurës zakonisht më i theksuar simptomë e temperaturës asimetri - tumor vaskular për të prekur të nxehtë përreth indeve të shëndetshme.
  Hemangioma e kombinuar  Hemangiomas kombinuara janë një kombinim i sipërfaqes dhe hemangiomas nënlëkurës (të thjeshtë dhe shpella). Ata manifestuar klinikisht bazuar në kombinimin dhe prevalenca e ndonjë pjese të tumorit vaskulare.
  Hemangioma përziera  Hemangiomas e përziera janë të përbërë nga qelizat e tumorit të marra nga enët e gjakut dhe inde të tjera (anhyofybroma, hemlimfanhioma, anhionevroma etj). Pamja, Ngjyra e tyre dhe cilësi përcaktohen me kontributin e indeve vaskulare tumorit.
  Hemangiomas mund të jetë e vetme dhe të shumëfishta. Shumica e hemangiomas të mëdha kanë qenë të vetëm dhe tumoreve të shumta kanë tendencë të jetë i vogël. Pacientët me hemangiomas grupi të vogël dhe të mesëm të lartë të trajtimit të madh dhe të mëdha hemangioma e cila paraqet vështirësinë më të madhe. Zgjedhja e trajtimit të hemangiomas madh është problematike.
  Vendndodhja hemangiomas  Hemangiomas Favorite lokalizuara janë kokë dhe qafë. Me këtë marrëveshje, kirurg, cakton trajtim, nuk kërkon vetëm efekt terapeutik, por edhe të kozmetike më të përsosur dhe rezultatet funksionale.

  Me lokalizimin e hemangiomas mbi rezultatin trungu dhe gjymtyrë kozmetike është shumë më pak e rëndësishme. Me lokalizimin e hemangiomas në bagazhin e më shumë interes për praktikuesit që përfaqësojnë vendin e tyre në gji dhe bigëzim. Edhe pse djemtë dhe vajzat të njëjtën qasje për trajtimin e hemangiomas kanceri i gjirit lokalizim, ato kanë dallime të rëndësishme. Veçori e kursit hemangiomas në perineum dhe vulvë është tendenca e tyre për të ulcerat shpeshta.


  Në fëmijët me hemangiomas mund të zhvillojë trombocitopenia - rënie në qelizat e gjakut përgjegjëse për ndalimin gjakderdhje dhe vdekje e shkaktuar nga një grumbullim i trombocitet në tumor sindromi vaskulare (Kazabaha - Merritt).

  Siç u përmend më lart, disa veçori rrjedha hemangiomas është tendenca e tyre për të ulceration dhe vetë të shpeshtë, duke detyruar mjekët me kujdes të madh për të trajtuar ose, nëse është e mundur, për të shmangur atë. Kur vendndodhja e tumorit ulcerat vaskulare në aktin e gjiri buzët shkelur në hundë, veçanërisht kur tumor mbushur plotësisht kalimin hundës - akt i frymëmarrjes. Ulçerë hemangioma e organe gjenitale të jashtme, sidomos vajzat, shkakton dhimbje të forta dhe djegien, është e vështirë për të reflektuar gjendjen e përgjithshme.