Llojet e eritemë me gunga


 • Veçantitë e eritemë akute me gunga
 • Kronik dhe migrans gunga eritemë formë

 • Veçantitë e eritemë akute me gunga

  Eritemë nodosum akute përfaqëson një formë të thellë të vaskulitis alergjik, zhvillimin në shumë sëmundjeve infektive (grykët, ethe flakë të kuqe, bruceloza, tuberkulozi, mushkërive, etj), si dhe intolerancën ndaj ilaçeve të caktuara (jod, bromine, vaksinat, etj).
  Shpesh i nxituar i paraprin fenomeneve, pararendësit,
  kaluar nga disa ditë në një javë, ethe,
  dobësi, dhimbje në nyje dhe muskuj. Kohëzgjatja e sëmundjes

  një mesatare prej 3-4 javë.
  Sëmundja karakterizohet nga skuqje zhvilluar me shpejtësi të dhimbshme në prekje njësive të dendura kat inflamator sferike, intensive, të ngritura paksa sipër lëkurës përreth shëndetshme madhësinë e një mjegull për një vezë pëllumb.

  Kufijtë nuk janë të përcaktuara qartë ato, varësisht nga edema përreth indeve. Prevalenca ka shkallë të ndryshme të ashpërsisë, ndonjëherë është jashtëzakonisht intensive, dhe si ju shtypni dhe spontanisht. Nyjet lokalizuara në pjesët e thella të dermis dhe indin nënlëkuror. Lëkura mbi nyjet në fillim të ndritshme trëndafili, atëherë ajo merr ngjyrë të ndenjur cyanotic.
  Shpejt duke arritur një madhësi të caktuar, njësi të rritet jo më në madhësi dhe edhe pse ndonjëherë janë fokale, nuk tregojnë tendencë për të bashkuar. Numri i njësive të ndryshme - 8-10, rrallë - më shumë.

  Pas 3-5 ditë pas fillimit të nyjeve të fillojnë të zgjidhen, manifestohet vulat e tyre, ata nuk janë aq të dhimbshme. Njollë karakteristikë e lëkurës mbi nyjet, me kaltërosh-kuqe bëhet ngjyrë kafe, pastaj të verdhë-gjelbër.

  Tipari më i rëndësishëm klinik është një komplet nyjet zgjidhje pa shkatërrim, nuk është zakonisht 2-3 javë. Në disa raste, vendi i njësive të ish ende mbeten pigmentim të përkohshme dhe lëkurë.  Njësitë zakonisht ndodhin në sipërfaqen këmbët perednenaruzhnoy është zakonisht simetrik. Rrallë ata zhvillojnë në këmbë, në sipërfaqet muskul zgjatues të parakrahët.
  Lokalizimi i lezioneve jeni personi i rrallë (në buzë e shekullit).


  Kronik dhe migrans gunga eritemë formë

  Eritemë nodosum kronik kurs të ndryshme të përsëritura; karakterizohet nga një numër i vogël i nyjave të gjatë-jetuar nuk janë të ekspozuar ndaj kalbjes.

  Sa për migrim formë eritemës me gunga, tipar i këtij lloji të sëmundjes është subakut dhe tendencë për rikthim. Dalë në këto raste zakonisht nyje të shumta, të pandjeshëm ndaj presionit tendenca të ndryshme për rritjen periferike.  Në shumicën e rasteve, ky lloj i nyjeve të zhvillimit të karakterit duket që në fillim të sëmundjes, të paktën para se sulmi eritemë me gunga vërejtur llojin normal dhe vetëm vazhdimësi zbuluar një tendencë për të migruar njësi individuale. Skuqjen e lëkurës lokalizuara në këmbë, këmbët, shpesh në mënyrë asimetrike.

  Sëmundja ndodh në gratë e moshës 30-40 vjet dhe mund të shoqërohet me ethe.

  Informacion nga artikullin "nodosum akute eritemë."