Llojet e afazi dhe manifestimet e tij


 • Shkaqet e afazi
 • Llojet e afazi

 • Quhet çrregullim fjalim afazi në të cilat humbën pjesërisht ose plotësisht mundësi për të përdorur fjalë për të shprehurit dhe komunikimit me funksione të tjerë të sigurisë në aparatin e të folurit (organet përgjegjëse për shqiptim tingëllon) dhe të dëgjimit.


  Shkaqet e afazi

  Zhvillim afazi më akute vërehet në qarkullim cerebrale, një tru pak më pak me bruises, bruises, zonat e përflakur të trurit dhe membranat e saj (Meningoencefaliti fokale) tumoreve të trurit.

  Afazia mund të jenë të vazhdueshme ose të përkohshme.

  Dëmtim gjuha e përkohshme është kryesisht për shkak të çrregullimeve të përkohshme të qarkullimit të gjakut në tru, që rezultojnë ngushtimi i arterieve që ushqejnë trurin. Ndonjëherë çrregullime të folurit e përkohshme të zhvilluar në një lloj migrenë. Qëndroni afazi ndodh kur një dështim i rëndë i trurit.


  Llojet e afazi

  Afazia është i ndarë në motor, ndijor dhe amnestike.

  Afazi Motor karakterizohet nga humbja e aftësisë për shqiptimin e fjalëve, është malovyraznoyi, i ngadalshëm, fjalët e folura shtrembëruara për shkak të vështirësisë formimin tingujve dhe rrokjeve, dhe fjalëve të plota. Ai vuan procesin e switching nga një njësi gjuhësore (të shëndoshë, word) në një tjetër.


  Nga pamja e jashtme, duket të ashtuquajturat perseveratsyya - zastrevanyem në një pjesë ose në fjalë. Struktura gramatikore e gjuhës gabuar (ahramatyzmiv). Në raste të rënda të afazi është ruajtur vetëm shqiptimin e fjalëve të veçanta. Shpesh afazi motor ndodh njëkohësisht me paralizë të gjysmës së djathtë të trupit.

  Ndijor afazi - humbje e aftësisë së të kuptuarit e gjuhës e të tjerëve. Seanca fillore shpëtoi, por çmontimit atë, ndajnë atë në fjalë të veçanta pacienti nuk mund. Për shkak të mungesës së kontrollit auditory është prishur dhe gjuha aktual. Pacientët me afazi ndijor thotë shumë, por nuk është e qartë. Fjalët janë të theksuara si duhet. Shpesh një tingull (letër) është zëvendësuar me një tjetër.

  Si rezultat, ai bëhet konfuz dhe përfaqëson rrjedhën e tingujve të pakuptimtë, i caktuar nga termi "supë verbal", "sallatë verbal." Vetëdija e defektit të tij fjalës mungon.

  Kombinimi i motorike dhe afazi ndijor referuar afazi si total. Kjo e fundit zakonisht ndodh kur vatra të madh të inflamacionit ose gjakderdhje në tru.

  Afazi Amnesic. Tipari më karakteristik i kësaj sëmundje është humbja e transmetimit emrat e objekteve. Si një pacient zëvendësimi përdor ose funksionet referohen nje subjekt. Kur amnesic pacient afazi ndihmon tip.

  Informacione nga artikullin "Afoticheskie çrregullime të të folurit"