Llojet e abortin


 • Aborti mjekësor
 • Aborti Mini
 • Classic (Instrumental) aborti
 • Aborti në fazat e mëvonshme

 • Aborti mjekësor

  Kjo
  është përdorur për ndërprerjen e shtatzënisë për deri në 8 javë.
  Një grua merr një ilaç të veçantë për abortin mjekësor.
  Pas marrë pilula pacienti duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore
  për dy orë. Përafërsisht gjysma e grave në zhvillim reduktim
  kanceri dhe dështim ndodh.

  Përndryshe, ju duhet tre ditë
  plotësim i drogës. Pas drogës
  grua aborti tri ditë duhet të jetë në kontroll për të rishikuar

  gjinekolog. Kjo metodë ka krahasuar disa avantazhe
  Mënyra klasike:

 • aborti është kryer pa kirurgji;
 • Procedura kryhet në shtatzëninë e hershme zvogëlon rrezikun e komplikimeve.

 • Ilaçet Aborti është e mundshme
  se mitra do fetë vezë. Ky kompleksitet kërkon
  përdorni scraping për të hequr fetusin.


  Aborti Mini

  Aborti Mini
  ose aspiratë vakum - është për të ndërprerë shtatzënitë e padëshiruara
  herët (dymbëdhjetë javë), duke hequr vezën
  thithje të veçantë vakum. Kjo metodë në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon


  mundësia e komplikimeve, gjakderdhje plagosje mitrës dhe
  e infeksionit. Në mitër është futur pipëz fleksibël plastike (i vogël
  tub) përmes të cilit thithje fekonduar vezën.

  Operacioni është kryer si
  nën anestezi të përgjithshme ose nën anestezi lokale dhe merr më pak se 10
  minuta. Pas gruas mini-abortit duhet të qëndrojnë 30-40 minuta, dhe pas
  2-3 orë ajo mund të kthehet në jetën e përditshme. Dy javë
  pas operacionit duhet të vizitoni një gjinekolog, sepse pas
  mini-abort vazhdimi i mundshëm i shtatzënisë.


  Classic (Instrumental) aborti

  Kjo
  Metoda e përdorur në shumicën e rasteve dhe është numri më i madh

  komplikime. Aborti klasik është kryer nën anestezi të përgjithshme. Për të hequr
  fruta, mjek zgjeron këto shufra metalike qafën e mitrës të ndryshme
  diametër. Vazhdimisht, një nga një, ata janë futur në kanalin e qafës së mitrës
  mitër, duke shkaktuar atë për të hapur deri mekanikisht. Kjo në mënyrë të pashmangshme e thyen.
  Pastaj pincë speciale (aborttsanhom) janë hequr nga mitër të madhe
  e fetusit, dhe curette zgavër vyskoblyuyetsya (lugë me cepa
  shkon ngadalë). Pra hequr mbetjet e fetusit dhe shtresa e brendshme e mitrës.

  Në mënyrë tipike, gjatë operacionit mjeku ka verbërisht ashpër
  rrit rrezikun e lëndimit të mitrës. Aborti në spitale moderne
  kryhet nën ultrazërit te mjeku e pa në ekran të gjithë

  A është fshirë. Është e dëshirueshme që pas operacionit të gruas për disa
  ditë të mbetet në spital nën vëzhgim. Megjithatë, aborti më
  bërë ambulator (grua shkon në shtëpi në disa orë) dhe pa
  Ultratingull.


  Aborti në fazat e mëvonshme

  Përveç
  metodat e mësipërme, ka mënyra të tjera për të ndërpresin
  shtatzënisë, janë përdorur më rrallë dhe të shkaktojë madhe
  Numri i komplikimeve. Futja Intraamnialnoho i lëngjeve të përdorura në
  Periudha e 18-27 javë. Pas zgjerimit të kanalit cervikal në mitër hyrë
  gjilpërë të gjatë të trasha që shpon qese me ujë dhe gjiri
  një numër i ujërave të frutave.

  Pas kësaj, mbretëresha hyrë barabartë

  vëllimi i tretësirë ​​të koncentruar të klorur natriumi dhe glukozë. Në
  Pastaj fëmija vdes pas disa orë gruaja fillon
  mundit dhe fetusi i vdekur del jashtë trupit.

  Në disa
  situata atje është nevoja për abort fund
  Termat. Në raste të tilla, mjeku shpenzon pak seksion cezariane. Në këtë
  operacion zbuloi murin e përparme të barkut dhe muret e përparme e mitrës,
  pastaj hequr fetusin nga mitër dhe përreth indeve të gjitha dhe mur
  mitër vyskoblyuyetsya. Në fazat e mëvonshme të frutave është zakonisht tashmë
  praktike, por kundër tij nuk zbatohen ndonjë
  Ndërhyrjet terapeutike dhe fëmija vdes.