Largimi i prepucit


 • Çfarë është rrethprerja
 • Kush bën rrethprerjen

 • Çfarë është rrethprerja

  Lafshë e penisit merr përafërsisht të njëjtin rol për glans
  Qepallë Shtet Anëtar dhe sy (ndonëse në një masë më të vogël i nevojshëm)
  mbron kokën nga dëmtimi dhe hipotermi.

  Lëkura e prepucit të mund të përdoren për rritjen seksual
  Anëtari gjatë ereksionit. Lafshë e penisit mbulon pjesën e jashtme
  uretrës nga ndikimet e jashtme. Lëkura e prepucit
  shumë receptorët ndijor, stimulimi i tyre gjatë raportit seksual
  rrit zgjimit dhe ndjesi; Për shkak të këtij njeriu të parrethprerë
  kohëzgjatja e raportit seksual më pak se në mungesë të skajshme

  mish largët në rrethprerjes. Arsyeja është se kokës
  penis shumë më pak të ndjeshëm se të prepucit (nëse nuk
  i çuditshëm).

  Pikët negative krijuar nga prania e prepucit. Të gjithë
  Indikacionet mjekësore dhe jo mjekësore për të rrethprerëve të lidhur
  përpunimi i smegma - vaj lafshë e penisit mukoze dhe të lëkurës kokat.
  Besohet se disa smegma lehtëson aktin seksual, por, nga ana tjetër
  dore, si çdo mjedis biologjike, është shumë i mirë
  "Vendi" për rritjen mikrobike dhe akumulimin e viruseve.

  Përveç kësaj, smegma, përsëri me një maturi absolute seksuale në
  Për disa kohë, fillon të tretem, që rezulton nga


  Mbetjet smegma prodhuar substanca toksike që mund të jenë
  kancerogjene. Ky proces shpesh fillon bakteret.

  E gjithë kjo kërkon të shpeshta "tualet" shumë mish - kullimin smegma
  1-2 herë në ditë, dhe kullimin e ujit të pastër në kushte sterile,
  sepse përndryshe ekziston rreziku i infeksionit.


  Kush bën rrethprerjen

  Në kombet e veriut praktikisht nuk tsyrkumtsyzyya praktikuar, dhe në
  Southern - është mjaft e përhapur. Kjo mund të shpjegohet me faktin se higjienës
  lafshë e penisit është e nevojshme në klimat e thatë e të nxehtë ku proceset
  rritje bakteriale dhe dekompozimi smegma kur krahasohet shumë shpejt
  të ftohtë Veriut.


  Nga kohët e lashta shumë Judenj rrethprerë bëjë.
  Heqja prepucin arabët të praktikuar gjatë shtatë shekuj para miratimit të
  Islam; Ky operacion është më tepër një shenjë e përkatësisë në
  Njerëz arabë se në Islam, Kurani është jo i drejtpërdrejtë
  rregulloret bëjë rrethprerjen, por pothuajse të gjithë muslimanët bëjnë rrethprerjen.

  Rrethprerja është e zakonshme në Aboriginal Australi,
  disa fise në Afrikë. Dhe në qoftë se ju shikoni prapa në shekuj, atëherë, sipas
  piktura shkëmb, tsyrkumtsyzyya është bërë për rreth 15.000 vjet më parë,
  Epokë paleolitit. Në klimat e nxehtë dhe anhydrous këto gjeografike
  Rajonet dëme nga ky operacion është zbuluar më pak se të mirën prej saj, dhe

  Ajo është testuar praktikë të gjatë.

  Në Evropë, për krahasim, rrethprerja është e ekspozuar në më pak se 10% të foshnjave meshkuj. Megjithatë,
  rrethprerja nuk e vetëm për të lehtësuar higjienën; mungesë
  lafshë e penisit rrit kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale dhe parandalon
  derdhje e parakohshme. Shumë gra moderne nuk bëjnë
  i lumtur, thonë, dhjetë-marrëdhënie.

  Disa psikologë madje thonë se në këtë rast ata
  kohë për të kuptuar se çfarë ka ndodhur me ta. Por ajo është, ndoshta, më shumë
  i referohet moderne "provave" të rrethprerjes - arritje
  më shumë rehati gjatë marrëdhënieve seksuale përmes zgjerimit dhe

  të dy bashkëshortët duhet të konsiderohet si një mënyrë e rregullimit
  Problemet seksuale familjare. Është e qartë se as higjienë as për
  Indikacionet mjekësore në fjalë këtu.

  Ka arsye mjekësore pse ju duhet të bëni këtë operacion:

 • phimosis patologjike (paaftësia apo hapja e plotë e penisit glans);
 • inflamacion vazhdimisht e përsëritur të penisit glans;
 • shprehur përmes çrregullime urinim phimosis;
 • kreu paraphimosis (kufizimet penis unazë tepër i ngushtë
  lafshë e penisit, e cila mund të çojë në nekrozë (vdekje) ose seksion
  Gjithë penis glans).
 • Përveç kësaj, për shembull, besohet se redukton tsyrkumtsyzyya rrezikut

  infeksionet e rrugëve urinare (pyelonephritis, cystitis në fëmijë), dhe
  të rriturit reduktuar rrezikun e infeksioneve, seksualisht të transmetueshme
  infeksionet (sifilizi, herpesi gjenital, lythat gjenitale,
  Infeksioni HIV). Megjithatë, në rastin e rrezikut të HIV vetëm disa
  zvogëlon por nuk zhduken krejtësisht.

  Transmetimi i virusit lyth njeriut pas rrethprerjes edhe
  pak zakonshme, dhe kjo çon në faktin që kancer cervikal është shkaktuar
  këto viruse në musliman dhe iudeek burrat e të cilave kanë ekstrem
  mish, shumë më rrallë se gratë e tjera. Ajo është e
  gjithashtu se tsyrkumtsyzyya mbajtur në vitet e hershme të jetës së djalit,

  plotësisht parandalon kancerin penile në moshën e rritur. Ne nuk mund,
  megjithatë, për të thirrur të gjitha avantazhet dhe disavantazhet
  shkaktuar nga prania e prepucit, absolute.

  Për shembull, miliona njerëzve të parrethprerë jetoj dhe nuk e di as
  pyelonephritis, cystitis as, dhe bashkëshortet e tyre kurrë nuk merrni kancerin e qafës së mitrës
  mitër. Në të njëjtën kohë tsyrkumtsyzyya 100% nuk ​​mbron nga këto
  fatkeqësi synet burrat dhe gratë e tyre.

  Në përgjithësi, rreth 18% e fëmijëve të moshës nga lindja deri 8 vjet nevojë
  rrethprerja në një gjendje të vërtetë mjekësore. Prandaj, disa mjekë
  Rekomandimi i operacioneve të fushatës organizimin

  rrethprerja e fëmijëve qëllime higjienike.

  Historia e votime rrethprerjes në Shtetet e Bashkuara filloi në
  Në fund të shekullit XIX, kur John Harvey Kellogg milioner u bë rekomandoj
  rrethprerja për të luftuar "demon e masturbim".

  Jo të qartë se si ajo mund të "forcë" për të ndaluar teen
  angazhohen në masturbim. Është e paqartë, dhe si rrethprerja vetë
  "Lehtësimin" e masturbim. Prandaj, Kellogg nisur një fushatë dështoi, por
  të gjithë-prerje ishte e dobishme për mjekët që nuk duan të humbin
  e të ardhurave të tyre.

  Në përgjithësi, konsensusi mbi përfitimet dhe rreziqet e operacionit atje, dhe,
  ndoshta nuk mund të jetë, sepse ne duhet të kujtojmë "rast specifik" dhe

  dëshirat e prindërve, dhe pastaj vetë njeriu.
  Informacion nga neni "Rrethprerja".