Përmbysja e manifestimeve të moshës dhe trajtim


 • Arsyet shekullit underside
 • Manifestimet shekullit underside
 • Trajtimi shekull underside

 • Arsyet shekullit underside

  Përmbysja e shekullit - nuk është një sëmundje e pavarur. Ajo është, në fakt, është rezultat i të tjera, kushtet më të rënda. Arsyet underside e larmishme. Shpesh kjo dhëmbëza. Ato kontribuojnë në formimin e proceseve aktive inflamatore të tilla si elbi shekullit abscesi; Sëmundjet e dhunshme alergjike (p.sh., lupus sistemik lupus). Kjo shpesh çon në shfaqjen e shekullit të djegur sëmundje. Mbresë Formuar tërheq mbi buzë e shekullit, duke shkaktuar atë për të bëj (dredhi). Megjithatë, nëse qepallë e prekur e sipërme, ajo është e vendosur lart dhe në qoftë se më të ulët - poshtë.

  Përmbysja më e rrallë e shkaktuar nga vrull muskujve (me disa sëmundje të rënda), ose në të kundërtën, dobësia e tyre (i quajtur "përmbysja senile"). Në rastin e fundit, sëmundje prek vetëm më të ulët qepallë e - ". Vidkopylyuyetsya" tokën e tij


  Manifestimet shekullit underside

  Simptomë kryesor i sëmundjes - lakuar përpjetë (nëse prekur pjesën e sipërme) ose poshtë (nëse e ulët) qepallë. Në disa raste, i prekur si shekull. Manifestime të tjera të sëmundjes për shkak të faktit se syri normalisht ndalon lotët zmochitsya (qepallë në gjendje për të përhapur lot nga sipërfaqja e syrit në mënyrë të barabartë). Si rezultat, syri është quajtur "thatë". Kjo është veçanërisht ndikon kthesë e jashtëm shekullit të mukozës (konjuktivën).


  Ajo fillon të rritet, ajo mund të plas, ndonjëherë të shoqëruar nga ndjesi të pakëndshme. Ndonjëherë i nënshtrohet tharje dhe shell e syrit (kornea). Vsyhayucha kornea bëhet me re shumë shpejt, duke rezultuar në një humbje të madhe të vizionit.

  Megjithatë, ndryshe nga konjuktiva, ndarje syrit zakonisht shumë e mbushur me lot. Fakti është se kur shekull përmbysja shpesh duke ndryshuar vendndodhjen e pikës lotsjellës. Se ajo duhet të dalë dhe lot zasmoktuvatysya nga syri në zgavrën e hundës. Kur nën ndikimin e pikës lacrimal përmbysja është zhvendosur, shpesh është e gjitha nga "zona e shkarkimit".

  Tear prodhuar vazhdimisht, por ajo nuk ka ku të shkojë. Ajo stagnon në sy, lëngu është e plotë. Lotët lumë poshtë faqet e saj, hundë. Është shumë frustruese për pacientin. Përveç kësaj, hydration e përhershme e lëkurës çon në çarje.


  Trajtimi shekull underside

  Trajtimi shekull underside varet nga shkaku i saj. Ajo zakonisht kirurgjikale. Medikamente vetëm trajtojnë ato raste ku përmbysja është e shkaktuara nga spazma. Pjesa tjetër është e nevojshme plagët kirurgjikale prerje, rivendosur nervore të dëmtuara dhe t. E. Në shumicën e rasteve, një operacion i lejon pacientit për të hequr qafe të gjitha simptomat mesnatë dhe nuk kanë pothuajse asnjë defektet kozmetike në të ardhmen.

  Informacion nga artikullin "përmbysja e moshës"