Pranvera depresioni ndryshim mani i vjetër


 • Që nga koka nuk është e gjitha e drejtë?
 • Depresioni dhe mania
 • Mjekësi
 • Që jo të gjithë kokë OK?

  Sigurisht, fakti që dje keni qenë homoseksual, dhe tani shefi lëshuar britma lufte, dhe ju ndiheni thellësisht të pakënaqur, nuk do të thotë se ju "me kokë nuk është e gjitha e drejtë." Është e vështirë e mundur të emrit të paktën një person, i cili të paktën një herë në jetën time kanë mbështjellë në depresion (depresioni) ose ngritur disponimin (maniak).

  Njerëzit zakonisht nuk e gjeni atë swings një problem serioz, por ajo është swings humor janë shenjat e para të shqetësimit mendor. Ndër shkaqet e paaftësisë janë renditur e gjashta në botë, dhe vuajnë simptomatike e çrregullim bipolar në njerëz 25% më shpejt ose më vonë përpjekje për të kryer vetëvrasje.  E pra, depresioni është i qartë - të cilët gjithashtu duan të shohin në kokën tuaj tjerrje mendimet e zymta, ndjenjat e pavlefshmëri plodded bashku, plumb presion gjoks të ngushtë. Por çfarë është e gabuar me humor të ngritur? Në të vërtetë, që përjetojnë njerëzit e parë shtetërore maniak zakonisht nuk e konsiderojnë veten të sëmurë. Njeriu vetëm ngazëllim, dhe asgjë nuk mund të prishin lumturinë e saj. Gjumi nuk dëshiron. Ju ndjeni një hov të jashtëzakonshëm të energjisë dhe entuziazëm. Dhe gjeni veten mjaft në gjendje të harrojnë se në kohën prej vetëm 24 orë, apo të caktojë të njëjtën kohë, disa takime të rëndësishme. Dhe pastaj, duke sfiduar ligjet e natyrës, të përpiqet të hidhen jashtë në çati dhe hidhen nga makina në lëvizje.


  Për më tepër, me kalimin e kohës, ngazëllim kthehet në zemërim dhe nervozizëm.


  Depresioni dhe mania

  Të dy ekstremet - depresioni dhe mania - ndjekin njëri tjetrin direkt, por ato mund të jenë periudha mjaft të gjata kur personi ndjehet mirë. Sipas praktikës globale psikiatrik, çrregullim bipolar zakonisht fillon në njerëzit e moshës 35 vjet dhe të ndikojë në njëqind njerëz në botë.
  Format e lehta të çrregullimit bipolar të cilët nuk kanë arritur shprehje klinik, i quajtur Cyclothymia dhe janë relativisht të zakonshme: çdo i katërti person në botë në një mënyrë apo tjetër ndihet Cyclothymia.

  Megjithatë, në qoftë se çrregullim merr mbi karakteristikat e sëmundje të rënda mendore, ajo i ka kërkuar kujdes mjekësor.


  Mjekësi

  Në ditët e sotme mjekësia ka mësuar të përballoj çrregullim bipolar, është e rëndësishme që njerëzit të kthyer në kohë për të parë një mjek, është mbajtur saktë për diagnostikimin dhe e përshtatshme - shumë të gjatë - trajtim. Çështjet dhe trashëgim. Mbylle afërmit që vuajnë nga çrregullim bipolar ose depresioni sëmurë ato 10-20 herë më shumë gjasa se të gjithë të tjerët. Nëse një prind vërejtur çrregullim bipolar, fëmija ka një rrezik të 12-15-përqind të marrë prej tij. Nëse çrregullim bipolar ndikon si babanë dhe nënën e fëmijës rrit rrezikun e 25%.

  Luaj rolin dhe patologjinë biokimike e trurit, stresi dhe mjedisin.

  Për vëzhgimet afatgjate, gratë dhe burrat kanë tendencë për çrregullim bipolar në mënyrë të barabartë, vetëm Episodi i parë i çrregullimit në gratë në shumicën e rasteve është depresioni, dhe njerëzit - mania. Për më tepër, njerëzit që jetojnë në qytetet e mëdha, stresi, vetmia, thyejnë lidhjet familjare të çojë në faktin se numri i njerëzve që vuajnë nga të ndryshme mendore, përfshirë bipolar, rritjet çrregullim mënyrë të vazhdueshme në vitet e ardhshme do të rritet me 10 15%.

  Diskutoni në komunitet: