Dystonia - një sëmundje e kohës sonë


 • Ndoshta ju e dini shenjat
 • Cilat janë nisjen mekanizmat e mosfunksionim autonom?
 • Rekomandimet për trajtimin e mosfunksionim autonom

 • Ndoshta ju e dini shenjat

 • dhimbje koke;
 • dobësi;
 • lodhje;
 • ndjenja pak fryma;
 • dridhura ose flashes nxehtë;
 • marramendje;
 • fundosje ndjenjë dhe arresti kardiak.
 • Të gjitha këto simptoma - rezultat i imperfections mekanizmave autonome
  rezultat i mosfunksionim autonom. Çrregullime të rregullores autonome
  thonë se organet e brendshme nuk kanë ndonjë dëm,
  thyer vetëm këto organe apo sisteme.

  Këtu ka një Mekanizmat e dështimit dhe autonome rregullimi i quajtur "distonise".

  Tani kjo është një sëmundje shumë e zakonshme, dhe në shumë
  më shumë në mesin e banorëve urban se sa në mesin e banorëve rurale.
  Arsyeja është se njerëzit ishin ende gjallë, duke i detyruar ata
  bëjnë aktivitet të rëndësishëm fizik, punë fizike, duke ecur në
  distanca të gjata, që mbante peshë.

  Madje nuk ka detyrat e shtëpisë
  gra të shquar lehtë larë me dorë, dhe burrat godit me thikë dru.
  Ky përmbante një gjë pozitive - të trajnuar dhe
  Rregullimi zgjeruara autonome të trupit.

  Sistem autonom nervor kontrollon organet e brendshme.
  Qëllimi i tij - për të ndihmuar trupin të përshtaten me ndryshimin
  kushtet mjedisore.


  Natyrisht, jeta dhe serrë në të cilat
  gradualisht fundosje njerëzimin, me rënien e saj të qëndrueshme
  aktivitet fizik, duke çuar në mungesë ekuilibri e autonom
  rregullore.

  Situata më e keqe mjedisore, urbanizimi, rritjen arsimor
  stresi, mungesa e aktivitetit fizik, admirim i sëmurë
  TV apo kompjuter - këto janë arsyet që vehetodistoniya
  fillon për të mbledhur të korrat e saj të bollshme tashmë në mesin e nxënësve të shkollave të mesme
  mosha. Dhe në 20-40% të nxënësve të shkollave të mesme vërejtur shenjat tipike
  "Stuhi vegjetativ".


  Cilat janë nisjen mekanizmat e mosfunksionim autonom?

  Së pari është trashëgim. Gjithashtu e rëndësishme

  nëna gjatë shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës natyrisht. Stresi, stresi, familja
  trauma - e gjithë kjo nuk mund të ndikojë në shëndetin e fëmijës.
  Ata luajnë e tyre
  Roli dhe karakteristikat personale të pacientit, dobësi, ankthi,
  përgjegjës gjithashtu, dëshirën për të shmangur konfliktin,
  sensibilitet për kontrollin e përhershëm të jetës së tyre.

  Situata dhe kushtet e jetës traumatike të ndikojë edhe
  Çrregullime vehetitivnyh zhvillimit. Kjo mund të jetë, për shembull, i tepruar
  Ashpërsia e prindërve, mungesa e dashurisë dhe sigurisë emocionale në
  familjar.

  Është e rëndësishme që pacientët trajtohen Dystonia enëve të gjakut
  në mënyrë të arsyeshme, siç duhet kuptuar thelbin e sëmundjes, shkaqet dhe mundësitë e saj

  trajtim.


  Rekomandimet për trajtimin e mosfunksionim autonom

 • Get mjaft gjumë, dhe të qetë të mjaftueshme në kohëzgjatje.
 • Koha Limit "dialog" me kompjuter dhe TV.
 • Përjashtimi nga dietë e kafe, çaj të fortë, erëza.
 • Alternimi i zgjuar i punës dhe pushimit, pushimet, të dhënat e biorhythms të tyre, detyrë e vështirë zbatimi në faza.
 • Trajtimit të ujit: dush, sauna.
 • Reflexology, masazh dhe fizioterapi.
 • Drogë
  fondet. Si vehetodistoniya ka manifestime të ndryshme, pastaj
  droga e përdorur në këtë sëmundje, si një i madh
  numër. Kohët e fundit e përhapur si

  vegetostabiliziruyuschim quajtur qetësues. Sigurisht, zgjedhja
  drogës dhe dozen e saj përcaktohet nga mjeku.