Opsionet për prishjen e dhëmbëve


 • Opsione karies
 • Fazat e prishjen e dhëmbëve


  Opsione karies

  Dentare Haunts më e popullsisë së botës, kjo nuk do të kursejë as as të rriturit apo edhe foshnjat e vjetër. Dhe e gjithë kjo pavarësisht nga fakti se dhjetra e mjekëve të njohur trajtim efektiv për prishjen e dhëmbëve, ajo nuk ka mundur. Ajo është e kariesit të njohur, dhëmb proces sëmundje shkatërrim. Për shumicën e njerëzve, ndonjë vrimë në dhëmb - një dhëmb, dhe mjekët dallojnë shishe, qafës së mitrës, karies të thellë dhe fillestare, qafën e dhëmbëve e dhëmbit dhe rrënjë. Për çdo lloj të kaariesa zhvilluar qasjen e saj ndaj trajtimit.

  Shishe dhëmb kalbje - është e hershme në sëmundje të dhëmbëve të jetës.

  Kids dashuri pije të ëmbël, dhe prindërit të duan të kënaq fëmijët. Kur fëmija konsumon formulë shumë mitur, qumështin e nënës apo pije të ëmbël, ai zhvillon shishe dhëmb kalbje - errësuar tipik të dhëmbët e parë. Një arsye për këtë shkatërrimit të dhëmbit është e thjeshtë: në qoftë se fëmija gjithmonë të ngrënë ushqim të gjithë kohës në kontakt me dhëmbët bie mbi ta kontakt të pashlyeshme dhe shkatërron indet e dhëmbit. Pra, ajo formoi dhëmbin e parë. Për të parandaluar këtë, ju duhet të hyjë në dietë, pije e ëmbël për të zëvendësuar atë me ujë, dhe sa më shpejt që dhëmbët e parë, të fillojnë të kujdesen për ta. Shishe prishjen e dhëmbëve mund të çojë në pulpitis dhe periodontitis.


  Dhe kur të pjekur, fëmija është ballafaquar vazhdimisht me kariesit.


  Fazat e prishjen e dhëmbëve

  Në rrjedhën e kariesit katër faza. Karies hershme, dhëmbi kur ka një vend të errët, por jo dhimbje dhëmbi, dhe ngrohjes nga dhëmbit ftohtë prekur nuk i përgjigjet. Faza e dytë është quajtur karies sipërfaqësore kur nën vendin e ngjarjes duket frakturë të parë. Karies mesatare karakterizohet nga proces shkatërrues që ndikon pjesën e smalt dhe dentin. Së fundi, karies të thellë, ajo kap më e dhëmbit.

  Nëse njollat ​​e errëta të shfaqet pranë mishrat, është karies qafës së mitrës, ka arsyet e veta të veçanta. Pa marrë parasysh se sa mirë një person nuk ka krehur dhëmbët tuaj merrni të krehur në hapësirën midis çamçakëz dhe dhëmb ajo nuk mund, ajo kërkon zgavrën me gojë recituar profesional (ajo mban dentist).

  Mos shtrëngojë Qafa trajtim dentar, përndryshe ajo pereteche një formë të komplikuara dëmtimit të dhëmbëve në të cilën dentisti do të pastruar kanal rrënjë.

  Prishja basal dhëmb është dhimbje e dukshme në dhëmb. Trajtojnë karies rrënjë është me anë të mbushjes, dhe pastaj nën anestezi, si rrënja e dhëmbit është zonë shumë e ndjeshme. Fissurnym quajtur kariesit plagë në një çarjes dhëmb, që është në qendër. Dentisti heq dhëmbin e prekur do të vulosen.

  Atëherë pacienti mund të mbani vetëm higjienës orale dhe të mos abuzojnë ëmbël. Por është aq e lehtë për të refuzuar zakone të këqija?

  Si rezultat, një vit apo dy karies duket nën vulë. Dhe nëse vula mbi përsëri ndryshuar, atëherë disa vjet të dhëmbit, i cili do të jetë i shpuar, herët a vonë do të ketë asgjë. Për fat të mirë, sot ka mënyra të reja për të trajtuar dëmtimit të dhëmbëve që nuk kërkojnë shpimit dhe mbushje. Për shembull, trajtimi i lazer dentar. Lazer heq dhëmbin dëmtuar, stimulon të shëndetshme. Çfarëdo që mund të duket e çuditshme trajtim lazer, ajo eliminon efektet anësore si dhimbje koke, plagë në mishrat.

  Ozon Dental - është ende një teknologji eksperimentale, por së shpejti ajo do të jetë i disponueshëm në çdo zyrë të dhëmbëve.

  Ozoni - një gaz, i cili vrau veten duke jetuar në botën e viruseve dhe baktereve. Nëse keni hyrë në pjesën e dhëmbëve të gazit, pastaj vdes të gjitha bakteret që shkaktojnë prishjen e dhëmbëve. Ne mund të sigurtë të vënë vulën e pa frikën e përsëritjes, apo edhe braktisin shpime.

  Informacion nga "Llojet e neni dhe fazat e prishjen e dhëmbëve. Karies qafës së mitrës "