Options dyskinesia vrerit


 • Koncepti i dyskinesia tëmth
 • Options dyskinesia vrerit
 • Diagnoza

 • Koncepti i dyskinesia tëmth

  Diskinezi vrerit të lidhura me sëmundjet e zakonshme. Gratë vuajnë 10 herë më shpesh se meshkujt. Fshikëz e tëmthit diskinezi dhe muskul unazor i traktit biliar është i paplotë, e parakohshme apo e tepruar kontraksionin e muskujve të muskul unazor fshikëz e tëmthit apo biliare kanalet, e cila çon në përçarje e rrjedhjes normale të biliare.

  Fshikëz e tëmthit ndodh nën ndikimin e cholecystokinin hormoneve, të cilat prodhojnë qelizat mukozale të duodenum.

  Bold nën veprimin e ushqimit cholecystokinin. Kur prekje ushqimin në duodenum, lirimin e cholecystokinin, reduktohet fshikëz e tëmthit dhe muskul unazor i Oddi relakson. Bile është i sekretuar në duodenum. Procesi varet nga kushtet dhe muskujt ton fshikëz vrer, muskul unazor dhe natyrën e ushqimit.


  Options dyskinesia vrerit

  Shkaqet e diskinezia tëmth trakt deri tani nuk është kuptuar plotësisht. I shquar fillimisht:

 • fillor
 • diskinezi i mesëm i fshikëz e tëmthit dhe traktit biliar
 • Diskinezi primar ndodh për shkak të shkeljes së rregullores neuromuskular të aktivitetit motorik të tëmthit dhe sphincters traktit biliar.


  Besohet se ky lloj i diskinezia ndodhë në pacientët kushtetuta asthenic, duke pasur çrregullime neurotike apo psiko-emocionale. Pacientët e tillë, përveç për diagnozën e dyskinesia tëmth shpesh të vendosur diagnozat Dystonia neurocirculatory ose mosfunksionim vaskulare. Shkaqe diskinezia janë sëmundje të sistemit endokrin, përfshirë tiroide, gonads, menopauza.

  Diskinezi i mesëm i fshikëz e tëmthit dhe tëmth trakt ndodh në pacientët me sëmundjet e organeve të tjera të traktit gastrointestinal (gastrit kronik, duodenitis, enterit, kolit).

  Shumë shpesh diskinezi shfaqet në sëmundjet e duodenum, kur në lidhje me dëmin që mukozale qelizat e duodenum, cholecystokinin thyer lirimin e tyre. Diskinezi e mesme të ndodhë në pacientët me cholelithiasis dhe cholecystitis kronike.

  Natyra e çrregullimeve të funksion motor dyskinesia traktit biliar ndahet në:

 • hypertonic-hiperkinetike
 • hypotonic-hypokinetic
 • i përzier
 • Rrallë hypertonic-hiperkinetike diskinezi. Kjo është tipike për njerëzit me sistemin nervor, nervoz kushtetutën asthenic, e kombinuar me neuroza. Kryesisht pacientë të rinj në moshë.

  Besohet se diskinezi hypertonic promovon ushqimin me shumë erëza, condiments, enët djegëse.

  Hypertonic-hiperkinetike duket diskinezi dhimbje fshikëz e tëmthit. Dhimbja shfaqet në fshikëz fshikëz e tëmthit në kuadratin e djathtë e sipërme. Pain preferojnë anën e djathtë të gjoksit, kofshën e djathtë, klavikul, shpatullat, qafën ose gjysmën e djathtë të mandibulat. Intensiteti i dhimbjes mund të jenë të ndryshme. Shpesh dhimbje janë mjaft të forta. Kohëzgjatja e dhimbjes në një orë. Provokoi dhimbje futje sulm i yndyrshëm ose ushqime pikante, stresi psiko-emocional.

  Diskinezi Hypotonic-hypokinetic i fshikëz e tëmthit dhe tëmth trakt është më e zakonshme dhe ndodh kryesisht në njerëzit që janë ulur, mbipeshë.

  Shkaku i hipotension kanalet biliare mund të bëhet sëmundje kronike inflamatore e mukozën e stomakut apo duodenum.
  Më shumë i zakonshëm në njerëz të moshuar. Dhimbje me një diskinezia shqiptuar pak. Ata janë zakonisht të shurdhër, dhemb, i shoqëruar nga një ndjenjë e plotësi në rajonin e duhur epigastrike. Pacientët shpesh kanë çrregullime të tretjes, si sekretimit hipotension fshikëz e tëmthit e biliare në zorrë ngadalë.

  Kur tretje në zorrë ndodh mungesa e acideve biliare, tregohet malabsorption e yndyrave, vitamina, kolesterol, kripëra kalcium. Pacientët pas hahet, veçanërisht me overeating, ka vjellje, bloating, abuzimi stol.

  Shpesh zhvillojnë kapsllëk për shkak të mungesës së stimulimit veprimin e acideve biliare në muskujt e zorrëve. Por ndonjëherë ka diarre, e cila quhet diarre hipoholicheskaya. Kjo gjendje është edhe për shkak të mungesës së acideve biliare në zorrë.

  Dispepsi kontribuojnë për trashje dhe çrregullime metabolike, manifestohet artrit zhvillimin, gurët në veshka. Me procesin e rrjedhës afatgjatë në fshikëz fshikëz e tëmthit dhe kanalet mund të formohet për të zhvilluar e gurëve apo inflamacion.


  Diagnoza

  Diagnoza diskinezi fshikëz e tëmthit dhe kanalet biliare kryhet nga intubacion duodenale.

  Në hypertensive formë dyskynezyy biliare input stimulator (sulfate magnezi) shpesh shkakton sulm dhimbje dhe fraksionit tëmthit bile lirohet shpejt ose intermittently, faza e tëmthit mund të reduktohet. Në bile hypokinetic diskinezi nga fshikëza e tëmthit rrjedh nëpër kohë të mëdha pas stimulimit, sekrecion i biliare është i ngadalshëm. Një mirë cholecystography dhe intravenoz Holegrafiya, radioholetsistohrafiya. Këto studime tregojnë ndryshime të mbushjes dhe zbrazjes i fshikëz e tëmthit dhe do të lejojë për të përjashtuar sëmundje të tjera të traktit biliar dhe tëmthit.

  Informacion nga artikullin "dyskinesia i zemëruar"