Lëng panxhar ul presionin e gjakutShkencëtarët britanikë nga Mjekësore dhe Dentare Shkolla dhe Barts së
London (Barts dhe London School of Medicine dhe Stomatologjisë) i kryer
Studimi përfshin vullnetarë të shëndetshëm të cilët janë pyetur
pini një gjysmë litër lëng panxhar.
Një orë pas marrjes lëng
tensioni i gjakut në pjesëmarrësit filloi të bjerë, thanë shkencëtarët.
Sipas tyre, reduktimi maksimal në presion të lartë (- 10,4
mm. Hg. c. dhe më i ulët - 8 mm. Hg. c.) është regjistruar për
3 orë pas pirë lëng, dhe efekti zgjatur deri në 24
orë.

Sipas kreut të hulumtimit Ahluvalia Amrita (Amrita
Ahluwalia), efekt lëng panxhar shpjegohet me përmbajtje të lartë

nitrat - një substancë që është gjetur edhe në marule dhe spinaq.

veprimi i baktereve në sipërfaqen e gjuhës dhe hyjë
pështymë, nitrat është konvertuar tek nitrateve.
Nëse gëlltiten, nitrat dhe të saj
hyn mjedisin acid të stomakut, kjo substancë është konvertuar tek nitrik
ose azot në gjak në formën e nitrateve.

Koha e përqendrimit maksimal të niveleve të nitrateve të qëndrueshme
Reduktim i madh në presionin e gjakut në vullnetarët të cilët shërbyen
konfirmim i rolit të substancës, studiuesit thanë.

duke bllokuar procesin e konvertimin nitrat të nitrateve (për këtë qëllim
Sipërfaqja e vullnetarëve gjuhën aplikuar bakteret anaerobe)


Lëng panxhar përdorim nuk çon në gjak më të ulët
presion shërbeu si konfirmim shtesë e rolit kyç
nitrat.

Statistikisht, hipertensioni ndikon më shumë se 25% të të rriturve
popullsia e botës. Tensioni i lartë përgjegjës për rreth 50%
Rastet e sëmundjeve koronare të zemrës dhe 75% të strokes.

"Hulumtimi ynë tregon se panxhar pijshëm
lëng ose perime të tjera të pasura me nitrate, mund të jetë mënyra më e lehtë
ruajtjen e shëndetit të sistemit kardiovaskular, dhe mund të jenë
një mënyrë shtesë për të luftuar presionin e lartë të gjakut ", -
Raportuar Ahluvalia.

Nga ana tjetër, Profesor Graham MacGregor (Graham McGregor) me

Shoqëria britanik i hipertensionit vuri në dukje nevojën për më shumë
Studimet afatgjata që përfshijnë pacientët me
hipertensionit.

Më i lartë