Bulimia - sëmundje e grave


 • Çfarë është bulimia
 • A nuk do të vonojnë një vizitë në një terapist

 • Çfarë është bulimia

  Bulimia prek shumicën e grave të reja. Trajtimi i bulimia nervosa është i lidhur me korrigjimin e sjelljes së çrregulluar të hahet, por në thelb dhe natyrës, ky trajtim i çrregullimit mendor. Pse burrat nuk vuajnë nga bulimia, është e qartë - ajo kujdeset në lidhje me duket, ajo pengon peshë dhe figurën, agjërimin gjatë dhe dietë mund të përballojë çdo gjë. Por nëse do të ishte kaq e thjeshtë, trajtimi i bulimia nuk është kryer për të mjekëve, psikiatër dhe psikoterapistëve. Simptomet e bulimia janë të gjithë të njohur - ushqim i pakontrolluar, të përzier, futje e laxatives dhe diuretics, ushtrim.

  Të gjitha këto veprime janë të ndërgjegjshëm dhe i pandërgjegjshëm mbart një njeri të sëmurë, por trajtimi i bulimia nuk kanë ndryshuar - të gjitha fillon me një psikiatër të konsultimit.

  Gjithashtu manifestime efektive të bulimia personin e sëmurë ndihet një tension të fortë në një gjendje depresioni apo vazhdimisht duke fajësuar krimin vetë. Consulting psikiatër zbulon shkaqet e vërteta të sëmundjes si hahet tepruar është një reagim i ndjeshëm, i detyruar nga rregullat e ndryshme dhe konventat, njeriu të pasigurt dhe të vetmuar në stres të vazhdueshëm. Para së të gjitha trajtimet për bulimia në klinikën psikiatrike moderne për qëllim identifikimin dhe shkatërrimin shkakun e vërtetë të sëmundjes.


  Fakti që gratë janë të nënshtruar për sëmundje të ngjashme, fshehur me kujdes nga pasioni përreth destruktive, për të përballuar më vete me të cilat ata nuk mund. Trajtimi i bulimia nuk duhet të shtyhet, një person duhet të nevojë për ndihmë psikiatrike.

  Njerëzit që vuajnë nga bulimia, duket se ata japin për të tjerët shumë, por merr asgjë në kthim. Sulmet bulimia zakonisht ndodh pas një grindje me të tjerët apo të dashurit pas humbjes së një mosmarrëveshje apo dështimet në punë. Gjithashtu, mjeku përshkruan një terapi dietë të ekuilibruar për të rivendosur funksionet normale të trupit. Si një shtesë mund të caktojë ilaçe.  A nuk do të vonojnë një vizitë në një terapist

  Nëse trajtimi i vonesës bulimia paarsyeshme dhe vonesë, mund të jetë serioze dhe e rëndë kur kujdesit emergjent psikiatrik në një nevojë spital. Në forma primare dhe të buta të sëmundjes në plan të parë është një shqetësim i fortë psikologjik - i rëndë vetë-kritikë të mungesës së vetkontrollit, qëndrimet negative dhe të gjitha-konsumojnë fajit për sulm overeating.
  Në sfondin e këtij shteti një dëshirë vëmendje konstante për veprat e tyre pozitive, dhe nëse ju nuk mund të fitojnë atë ose të marrë depresion kronik.

  Në trajtimin rënda bulimia duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur sepse somatike (trupore) shfaq shumë e rrezikshme - dhëmbët në rënie, veshët fryrë dhe nuk arrin acarim fyt.

  Luhatjet e konsiderueshme në peshë trupin çon në çrregullime të vazhdueshme metabolike, indet e muskujve të dobësuar. Në raste të tilla, trajtimi i vetëm i bulimia - spital ku kujdesi psikiatrik është siguruar në lidhje me metodat komplekse mjekësore. Qëllimi kryesor i trajtimit të bulimia - eliminojë sulmet hahet tepruar.

  Pas sigurimit të kujdesit bazë për të pacientit, të përshkruajnë trajtim të rivendosur funksionimin normal të traktit gastrointestinal dhe simptomat që lidhen dhimbshme. Një rezultat i rëndësishëm i procedurave mjekësore dhe shëndetësore duhet të jenë rivendosjen fluide dhe electrolyte ekuilibrin dhe për të forcuar gjendjen e përgjithshme të shëndetit fizik të personit të sëmurë.  Në të njëjtën frymë me vlerë bulimia nervosa, e cila është një sëmundje mendore me simptoma të ngjashme. Në këtë rast, ndihma psikiatrik është e nevojshme pacient i cili është në gjendje për të mposhtur dëshirën për të humbur peshë me çdo mjet. Dhe trajtimi i bulimia, anoreksia dhe trajtimi i më e rëndësishme është se vizitat më të hershme deri në klinika psikiatrike për të parandaluar ndryshime të pakthyeshme në trupin e njeriut. Së pari psikiatër i rëndësishëm i konsultimit për të përcaktuar mënyrat për të trajtuar bulimia dhe zgjidhur probleme psikologjike.

  Informacion nga artikullin "Trajtimin e bulimia dhe natyrën femërore e sëmundjes."