Diagnoza Bruxism


 • Bruxism
 • Diagnoza e bruxism
 • Fëmijët bruxism

  Bruxism

  Bruxism (termi origjinën nga brychein fjala greke,
  dhe që do të thotë, në fakt, shushuritje dhëmbët e tij) - është periodikisht
  të shfaqet në një reduktim paroksizmal ëndërr e muskujve masticatory
  i shoqëruar nga ngjeshja e nofullat dhe dhëmbët e rëndë. Sipas ndryshme
  Sipas bruxism më pak ose më shumë të shënuar në mënyrë të përhershme në 1-3% të njerëzve.
  Sëmundja mund të ndodhë në fëmijëri dhe në pjekuri
  mosha.


  Bruxism shoqërohet sipas llojit të ulët të shëndoshë apo kërcëllim
  poklatsuvannya brenda sekonda ose minuta. Gjatë bruxism
  po ndryshon normën e zemrës, presionin e gjakut, frymëmarrje, etj


  Ky fenomen ndodh në ëndërr mjaft shpesh. Sulmet e tilla
  nganjëherë përsëritet shumë herë gjatë natës. Mekanizmat e bruxism
  mbeten të paqarta. Nuk gjeti ndonjë ndryshim të personalitetit,
  karakteristikë e pacientëve me bruxism. Besohet se bruxism mund të jetë
  një nga shfaqjet e çrregullimeve te gjumit rregullimit thellësi, të tilla si
  somnambulism, gërhitës, urinim i pavullnetshëm nate dhe të këqija.

  Pika e përhapur jo-mjekësore të mendimit se
  që bruxism është shkaktuar nga krimbat, nuk ka një domethënës
  baza. Bruxism shpesh shihet në pacientët me defekte të strukturës
  malocclusion fytyrës skeletik dhe çrregullime të nyjeve që lidhin


  Mandible me kockave të përkohshme. Shkaqet Më parë ajo ishte e supozuara të tilla
  si faktorë fiziologjike, sëmundje somatike ose
  faktorët e mjedisit nuk ka gjetur prova të mjaftueshme. Nëse bruxism
  papritmas zhvillohet në një të rrituri duhet gjithashtu të mbajë
  provim për të zbuluar epilepsi.

  Shumica e shkencëtarëve pajtohen që bruxism shpesh
  ndodh në njerëz të cilët mendonin rregullisht nga disa stresues
  ndikim, të rezultojë në shqetësimet e brendshme,
  tension, zemërimi, eksitim para se të shkojnë në shtrat dhe kështu me radhë. E gjithë kjo
  njëlloj vlen për të dy të rriturit dhe fëmijët.

  Megjithatë,
  shkurtër (10 sekonda) episode të bruxism gjatë gjumit mund
  ndodhin në krejtësisht i shëndetshëm, janë pozitive
  toni emocional i njerëzve.


  Diagnoza e bruxism

  Diagnoza është zakonisht i themeluar në bazë
  studim. Përveç kërcëllim dhëmbësh, pacienti mund të ankohen për
  të muskujve dhe dhimbje të përbashkët në nofulla të ulët. Në provim mund
  vuri në dukje çdo shkelje, por në formë të rëndë të sëmundjes
  shpesh një konsumuarit dentin, karies dhe inflamacion periodontale
  pëlhura. Kjo është e lidhur me dhëmbë të rëndësishme të traumës gjatë pavullnetshëm (pavullnetshme)
  reduktimet në mandibulat.

  Diagnoza mund të konfirmohet nga
  Studimi polisomnohraficheskoho i veçantë në të cilin
  regjistroi një model shumë të veçantë të tkurrjes spastik
  Muskujt masticatory. Përveç kësaj, polysomnography është e rëndësishme për të përjashtuar
  Epilepsi si faktor shkakor të bruxism.

  Fëmijët bruxism

  Shenja e parë që fëmija juaj grinds dhëmbët e tij,
  mund të jenë tingujt dëgjuar në natë. Nëse dëgjon një misterioz
  tingull i ngjashëm me një shpëtim, vjen nga dhoma e foshnjës,
  shkoj tek ai dhe për të gjetur jashtë.

  Bruxism vuri në dukje në 5-15% të rasteve në të popullsisë dhe,
  përafërsisht 50% e fëmijëve. Ka prova e gjenetike
  predispozicion për bruxism.

  Për më rastin e fëmijëve
  nganjëherë bruxism - shkakton probleme dhe shumë kohë
  të harrojmë atë. Gjatë gjumit, mund të ketë disa episode
  bruxism zakonisht deri ne 10 sekonda. Nëse episodet bruxism
  zgjasë më shumë dhe ata janë jashtëzakonisht intensive, ajo mund të çojë në
  dëmtimin e dhëmbëve dhe indet e buta përreth.

  Gjatë sulmeve të rënda fëmijë bruxism mund
  zgjoheni me një dhimbje koke në mëngjes me një dhimbje dhëmbi apo edhe
  me ndjesi të dhimbshme në fytyrë. Kjo mund të jetë një serioze.
  Nëse kërcëllim dhëmbësh nuk ndalet për muaj dhe vite, dhëmbët mund
  nënshtrohen veshin rëndësishëm.

  Përveç kësaj, ajo mund të dëmtojë
  sepse i përbashkët me të cilin nofulla e ulët lidhet me anën e
  kokë.

  Nëse fëmija juaj është vazhdimisht grinds dhëmbët e tij, ju duhet
  konsultoni një dentist që mund të bëjë për një fëmijë
  një autobus i posaçëm që nuk lejon dhëmbët për ballë. Nëse fëmija juaj
  grinds dhëmbët e tij, por ndonjëherë ju mund të përpiquni të aplikuar metodat,
  të rekomanduara nga ekspertët, ose ju mund të mbështetet në to përveç
  gojë autobus.

  Informacion nga artikullin "bruxism".