Bronkit, astma forcim mbi qëndrimin


 • Procedurat e motit të ftohtë
 • Sezoni mekanizëm
 • On forcim Qëndroni!
 • Rekomandime për veprime
 • Procedurat e motit të ftohtë

  Në pacientët me sëmundje kronike të mushkërive, të cilat përfshijnë astmës dhe bronkit kronike obstruktive (aka - sëmundje kronike obstruktive pulmonare), reduktohet tolerancë për të ushtruar dhe të ftohtë, ka një tendencë për të ftohjet e shpeshta. Pothuajse dikush e di përballuar infeksionet dhe ftohjet ndihmon forcim. Por si për të zbatuar forcim dhe e bëjnë atë pjesë e jetës së përditshme, ata e dinë shumë pak.

  Rrjedhimisht, forcim - një mënyrë për të ndikuar në aftësinë adaptive e trupit për të bërë atë rezistent ndaj të ftohtë dhe në këtë mënyrë kufizojnë rrezikun e infeksionit.

  Ka metoda të ndryshme të ngurtësimit. Përdoret më shpesh ujë forcim të ftohtë.

  Përdorni trajtime të ftohtë ujë të përmendura në veprat e mjekëve të lashta - Hipokrati, Avicena; forcim ishte një pjesë e rëndësishme e banorëve fizike të Spartës. Ftohtë derdhje praktikuar në shkollat ​​e mesme dhe konviktit para-revolucionare. Ne e dimë se balerinë i shquar rus Anna Pavlova u rrit brishtë, fëmijë jashtëzakonisht i neveritshëm, por një pasion për balet fituar - duke mposhtur veten dhe tuaj, një balerin i ri filloi të derdh ujë të ftohtë në mëngjes dhe në mbrëmje, fizikisht të fortë dhe u bë krenaria e baletit rus.


  Në marrëdhëniet e tij me ujë të ftohtë i tregon në kujtimet e tij në mënyrë të barabartë gruan e famshme, një matematikan brilant Sofia Kovalevskaya.

  Sezoni mekanizëm

  Në vitet e fundit, të zhvilluar dhe vazhdon të përmirësohet forcim shumëllojshmëri të programeve për pacientët me sëmundje kronike të mushkërive. Këto metoda të kontribuojë në zhvillimin e reagimeve mbrojtëse dhe adaptive. Nëpërmjet procesit të kalitje përshtatje të ftohtë, dhe ndryshimet ndodhin se shkaku ngushtimi i vazove nuk është nën ndikimin e të ftohtë, por zgjerimi i tyre. Me përdorimin sistematik të regjimeve-temperaturë të ulët rrit rezistencën në pjesët e ftohta të trupit.

  Rritja e temperaturës lëkurë para se të ftohjes është përgjigje adaptive që ka kushtëzuar natyra refleks.

  Forcim - një trajnimi fiziologjik mekanizmat e përshtatjes përmes sistematike, stimulimi korrente të ftohtë e lëkurës me rritjen e intensitetit. Temperatura e ujit prej rreth 33 ° C nuk është një njeri i ngrohtë, 23 ° C - një cool-13 ° C - si të ftohtë. Ujë në një temperaturë nën 23 ° C ka një efekt stimulues në trup i cili mblidhet në ndryshim proceset përfshirë termoregulacionit dhe mekanizmat fiziologjike të përshtatjes.

  Nën ndikimin e proceseve të ftohjes janë të përshpejtuar të ngrohjes në trup (në kushte eksperimentale - deri në 4 herë në krahasim me bazë).

  Me ekspozim intensiv ndaj rritjeve të ftohtë ton i sistemit nervor simpatik (release e adrenalin në gjak), i cili është reagimi i parë mbrojtëse, përgjigje i dytë i mbrojtjes është rritur nga stimulimi të ngrohjes e funksionit të veshkave dhe tiroide.

  On forcim Qëndroni!

  Në programet e para-ekzistuese forcim supozuar rënie të ngadaltë në temperaturën e ujit, dhe afatet për përshtatjen e temperaturës janë aq të shtrirë që ata nuk mund të sigurojë forcim pacientët me bronkit kronik dhe astma - gjatë këtë herë ka ndodhur një përkeqësim të sëmundjes.

  Prandaj, në klinikën tonë kemi përdorur një metodologji që siguron ujë të shpejtë forcim të ftohtë. Pacientët janë ekzaminuar me kujdes për të sunduar nga sëmundje të rënda të sistemit kardiovaskular (sidomos të sëmundjeve koronare të zemrës me sulmet e angina apo aritmisë), veshkat (pyelonephritis, glomerulonefriti), sistemin nervor.

  Holding forcim ishte një pjesë e detyrueshme e programit të rehabilitimit fizik (së bashku me ushtrime të frymëmarrjes dhe terapi fizike), por kalimi në të ftohtë vendimit trajtimet e ujit ishte arbitrar.
  Disa pacientë kalimi në regjimin temperaturë të ulët kryhet gradualisht - në një të rehatshme dhe lavazheve vagjinore, të tjerët filluan derdhje ujë të ftohtë pa përgatitje, dhe disa njerëz janë vetëm duke marrë banjot e ftohtë që zgjasin nga 40 sekonda deri 1,5 minuta.

  Në ata pacientë të cilët nuk menjëherë të filluar trajtimin e ujit, ata fillimisht zëvendësuar me fërkim të thatë trupin me një peshqir. Procedura Stinorit kryhet çdo ditë, 1-2 herë në ditë.

  Rekomandime për veprime

  Nëse ju vendosni për të filluar forcim duke përdorur ujë të ftohtë, mbi të gjitha, konsultohuni me mjekun tuaj në lidhje me mundësinë e këtij lloji të ngurtësimit për ju. Atëherë ndiqni këto rregulla themelore.

  1. Asnjëherë mos shpenzojnë ftohtë-shek trajtimit të ujit, në qoftë se ju djerse shumë, ose ju, në të kundërtën, shumë të ftohtë. Së pari, të marrë një dush normale, dhe pastaj derdh mbi një kovë me ujë të ftohtë. Përdorni shpirti lodnoy ho nuk rekomandohet, pasi kjo procedurë do të pereoh lazhdeniya dhe rrjedhën e shpejtë dousing i fortë nuk është e ftohtë, por oborr shpejtësia, nxehet.

  2. Kur trajtimet me ujë jo të hodites në një dhomë të ftohtë apo të gjatë.

  3. Mos filloni zahartovuvatysya tolerohet gjatë infeksionit ose një rëndim të ndonjë sëmundje tion.

  4. Mbani në mend se forcim - vetëm një nga korrigjimi rehabilitimit komponentët cha. Për efekt maksimal, domosdoshmëri për të kombinuar tion mo forcim të gjimnastikës dyhalnyhnoho dhe ushtrim.