Astma ndërtesë trajtim sulm


 • Çlodhje
 • agonist beta2-
 • Agjentë anti-inflamator dhe anti-alergjike
 • Kortikosteroidet
 • Çlodhje

  Sulm astmë fillon papritmas ose të zhvillojë gradualisht gjatë sëmundjes akute.

  I qetë i durueshëm, duke i kërkuar atij që të relaksoheni, merrni frymë ngadalë dhe thellë. Rekomandoni pijshëm tepruar.
  Nëse sulm sjellë nga mungesa e simptomave, efektive bronkeve dozë aerosol. Përmirësimi zakonisht ndodh brenda pak minutash pas 1-3 frymon llak. Në vend të beta thithur 2 mund të caktuar-agoniste veprim të shkurtër theophylline ose droga - mundësisht në formën e tabletave permbajne medikament Fine ose solucion.

  Përmirësimet në këtë rast zakonisht ndodh brenda 30-60 minutash.

  agonist beta2-

  Nëse bronchospasm vazhdon ose ndodh përsëri, dhe në qoftë se historia është një tregues për konfiskimet e zgjatura të përshkruara trajtim mirëmbajtjen e beta2-agonist dhe theophylline:
  - Trajtimi fillon me beta2-agonist. Ata administruar me gojë ose me inhalacion. Emrat e drogave dhe doza e dhëna në Tabelën. 4.5. Doza e beta2-agonist për administrim oral i zgjedhur në varësi të efekteve të efektivitetit dhe anësore. Për të rritur e veprimit bronchodilatory beta2-agonist administruara gojarisht dhe me inhalacion.


  Kur tolerability varfër e beta-agoniste vend përshkruhet ipratropium bromide inhalacion dozimit 1-4 aerosol ose solucion për inhalacion 3-4 herë në ditë. Ipratropium bromide mund të përdoren në kombinim me beta2-agonist. Nëse thithur beta2-agonist ose kombinim i të ipratropium bram paefektshëm, përshkruajnë droga theophylline theophylline të gjatë apo të shkurtër me veprim (Tabela. 7,7). Kur tolerability e dobët e dozës theophylline është reduktuar dhe të përcaktuara si shtesë beta 2-agonist brenda. Përveç kësaj, intoleranca e çdo theophylline drogës mund të zëvendësohet nga një tjetër.

  Nëse theophylline tolerohet mirë, çdo 2-3 ditë dozë është rritur për të arritur një dozë efektive. Kjo rregullisht të përcaktuar përqendrimin e theophylline në serum.

  - Kohëzgjatja e trajtimit. Trajtimi për aq kohë deri sa të vijnë përmirësim të qëndrueshëm.
  Pas largimit të drogës bronchospasm në doza minimale të efektshme të përshkruara për të paktën 2-3 ditë.

  Agjentë anti-inflamator dhe anti-alergjike

  - Agjentët e anti-inflamator dhe anti-alergjike. Në butë për të moderuar astmës në vend të bronkeve oral përdorur me sukses kortikosteroidet thithur (2-4 inhalimi aerosol së matur me dozë 2 herë në ditë) dhe Cromolyn (2 Thithja 4 herë në ditë).

  Thithur beta2-agonist me dozen e përshkruar në 2 breaths llak çdo 3-4 orë Nëse thithur beta2-agonist në këto doza nuk janë të efektshme, të rrisë kortikosteroidet dozë -. 4 breaths 2-4 herë në ditë.

  Kortikosteroidet

  - Kortikosteroidet për oral përshkruara pas dështimi i trajtimit të përshkruara më sipër, ose nëse ka indikacione për një histori të sulmeve të rënda të astmës dhe trajtim me kortikosteroide për përdorim sistemik. Fillimi i ngopjes dozë ekuivalente të 40-60 mg / ditë të prednizones (në fëmijët - 1.2 mg / kg / dite). Medikament administrohet brenda në një ose më shumë teknika brenda 3-7 dite.

  Veprim zakonisht zhvillohet brenda 6-24 orëve, të paktën 2-3 ditë pas fillimit të trajtimit. Nëse përmirësim ndodh gjatë 3-7 ditëve të ardhshme dozë është reduktuar gradualisht në një tërheqje të përgjithshme të drogës. Kortikosteroidet thithur dhe bronchodilators për administrim oral në doza të mirëmbajtjes administruar veç e veç ose së bashku për një tjetër 5-7 dite, pastaj doza e këtyre barnave gjithashtu ulët.

  - Nëse kortikosteroidet nuk janë efektive, pacienti është i shtruar në spital.