Astma në epokën moderne


 • Nga Greqia e lashtë deri në ditët e sotme
 • Ndonjëherë fajësojnë banal të ftohtë
 • Faktor gjenetik

 • Astma - një nga sëmundjet më të vjetra të njohura për njerëzimin. Për më tepër, astma është sëmundje më e zakonshme kronike e kohës sonë. Duke iu referuar historisë së kësaj sëmundjeje, ne e dimë se në mjekët e lashta greke përshkruar simptomat e astmës të lidhur me sulmet e përsëritura frymarrje dhe wheezing thellë. Aktualisht një në dhjetë fëmijë dhe një të pesëmbëdhjetë të rriturve vuajnë nga astma. Por çfarë dimë ne për këtë sëmundje? Pse është ajo atje?

  Nga Greqia e lashtë deri në ditët e sotme

  Për shekuj me radhë, mjekët dhe shkencëtarët janë përpjekur për të kuptuar rrënjët e astmës. Me kalimin e kohës, ne kemi identifikuar simptomat që karakterizojnë praninë e sëmundjes. Astma bronkiale nuk shoqërohet domosdoshmërisht me sulme të rënda, duke penguar frymë, ajo mund gjithashtu të tregohet simptoma të moderuara të tilla si kollitjes (sidomos natën), ndjenja e compression gjoks, i ngjirur, wheezing, marrë frymë prani. Këto simptome të astmës, sugjeron sohranyayuschemsya inflamacion në mushkëri, të cilat mund të çojnë në pasoja serioze. Ku është e qartë se në manifestimet e para të astmës duhet të jetë serioze në lidhje me shëndetin e tyre.
  Ndonjëherë fajësojnë banal të ftohtë

  Aktualisht, astma është përcaktuar si një sëmundje kronike, e cila përfshin disa nga shkaqet dhe mekanizmave të zhvillimit. Astmë zakonisht fillon me ftohjet e shpeshta (rinitit, bronkit, grykët, faringjit). Në pasoja serioze, duke përfshirë sëmundjet astmatike janë të tolerohet shpesh "në këmbët e tyre" të ftohtë. Arsyeja mund të jetë shumë i ulët, por rezultati është shumë serioze, madje edhe kërcënuese për jetën.

  Që sulmin e parë të astmës, cilësia astma e jetës në afat të shkurtër është e rezultatet zhgënjyese, duke e kthyer një njeri për të paaftët. Vështirësitë e plota dhe inconveniences të jetës, netë pa gjumë, aerosolet dhe një pjesë të vogël të hormoneve të shkaktojë dëme të pakthyeshme në trup.

  Mos harroni se astma është shkaktuar jo vetëm sëmundjet e ngushta bronkial, një rol i rëndësishëm luhet nga shteti emocionale. Rritja e nervozizëm, lodhje, çrregullime të gjumit, pagjumësi, shpërthime emocionale të zvogëluar nivelin e mbrojtjes të imunitetit, e cila në mënyrë të pashmangshme çon kryesisht për ftohjet.

  Faktor gjenetik

  Në manifestim kronike, këto kushte të shkaktojë ndryshime në reagimin e trupit, dhe pastaj të shkojnë tkurrje me ngërç të muskujve të murit bronkial. Gjithashtu mos harroni për gjenetikën, ku astma kaluar edhe nga brezi në brez - të ashtuquajturit faktor i trashëguar. Nëse familjes i cili vuan nga sëmundjet e mushkërive, në shans të porsalindur të madh të trashëguar probleme.

  Megjithatë, deri më sot, jo të gjitha çështjet që lidhen me gjenetikën e astmës ka studiuar deri në fund, pasi ajo ka treguar se zhvillimi i astmës ndikon në disa gjene. Edhe pse çështja e gjenetikës të astmës dhe atopy (lloj alergji, në të cilën një person ka një tendencë të lindur apo kushtetuese për të zhvilluar reaksione alergjike) duket shumë e komplikuar, shumë është i njohur tashmë.

  Por, pa marrë parasysh se çfarë astmë - një sëmundje shërueshëm. Para së gjithash, njerëzit me astmë duhet të mësojnë për të kontrolluar kapjet. Nuk është një medikament (diagnozë të plotë nga një mjek i%
  D0? Aznacheniem e drogave) dhe jo-farmakologjike (teknikat speciale të frymëmarrjes dhe përdorimi i pajisjeve të ndryshme të frymëmarrjes, reflexology, klima) trajtimin e astmës.

  Në çdo rast, simptomat e dukshme të astmës nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj. Vetëm kompetent kryerjen trajtim të plotë, ju jo vetëm që do të përmirësojë ndjeshëm shëndetin e tyre, por edhe të hequr qafe këtë sëmundje.

  Informacion nga neni "astma. Astma në moshën modernitetit "