Mungesa e kolesterolit të rrezikshëm se një tejkalim


Një përfundim i papritur i tillë arrihet nga shkencëtarët japonezë nga universitetet dhe Tokai Toyama. Gjatë hulumtimit, shkencëtarët analizuan të dhënat mjekësore të më shumë se 170 mijë. Njerëzit.

Për prodhim studiuesit parametër mori përqendrimin e kolesterolit në rangun e 160-199 miligram për decilitër të gjakut. Në grupin e pacientëve ku shifra ishte dukshëm më e ulët e vdekshmërisë ishte 1,6 herë më e lartë për meshkujt dhe 1,4 herë - për gratë.

Ka pasur edhe një marrëdhënie e anasjelltë: me rritjen e vdekshmërisë përqendrimit, megjithatë, rënë dukshëm.

Kolesteroli - yndyrë-si substancë me sterols me origjinë shtazore. Ajo është prodhuar kryesisht në mëlçi - 1,5-2,5 g në ditë, me ushqim si ajo merr rreth 0,5 m.

Arsyeja për akumulimin e kolesterolit të tepërt është kryesisht formimin e tepërt e këtij kompleksi në trup dhe ngadalësojnë prodhimin e saj, e cila kontribuon me konsumin e tepruar e yndyrave shtazore, të pasura me acide yndyrore të ngopura.

Ajo vështirë se mund të thuhet se rritja në nivelin e kolesterolit të gjakut në mënyrë të pashmangshme çon në atherosclerosis, edhe pse është një faktor rreziku për shfaqjen e plug.

Për më tepër, së bashku me të njohur aspektet negative pozitive të rolit fiziologjik e kolesterolit: ai është anëtar i indeve dhe qelizave, rregullon pėrshkueshmėrisė e membranave qelizore për ushqyesve dhe produktet e tyre të kalbjes, e mban lagështi në indet dhe siguron presion të brendshëm në qelizë të përfshira në formimin dhe transformimin acidet biliare, hormonet veshkave, vitaminë D, hormonet seksuale.