Botox lehtësimin e dhimbje kokeShumica prej nesh e lidhin Botox me një mjet vizual për përtëritje dhe rrudhë. Injeksion i kësaj droge përdoret me sukses kundër "këmbët në anët e syve", rreth syve në folds në mes të vetullave dhe rrudhat horizontale mbi ballin. Një kohët e fundit filloi duke përdorur Botox dhe për të luftuar dhimbje koke të vazhdueshme, të cilat nuk mund të trajtohen nga droga konvencionale.

Një studim i kryer mbi vullnetarët konfirmuar se një numër i konsiderueshëm i njerëzve që vuajnë nga migraines, Botox pas aplikimit të bëhet shumë më e lehtë. Bazuar në këto të dhëna, Instituti Kombëtar për Shëndetësi dhe cilësinë e shërbimeve klinike (NICE) në Mbretërinë e Bashkuar aktualisht rekomandon që mjekët të ofrojnë pacientëve të tyre injeksione Botox si një nga mjetet më efektive për marrjen e shpëtoj të sulmeve të dhimbje koke akute.

Siç e dini, bllokon Botox muskujve spazma, e cila shpjegon efektin e saj terapeutik.

Me Botox, shkencëtarët shpresojnë për të bërë jetën më të lehtë të paktën 700 000 britanikë të cilët vuajnë nga migraines dhe nuk mund gjithmonë të hequr qafe të sëmundjes trajtimet më tradicionale. Shumë pacientë migrenë Mundimet e rënda të paktën një në dy javë për çdo muaj që i bën njerëzit këto ditë praktikisht i papërdorshëm.

Megjithatë, siç theksoi nga kreu i "Shoqatës britanike për studimin e dhimbje koke" Fayyaz Ahmed, injeksione Botox nuk rekomandohet në radhë të parë, ky trajtim është më mirë për të përdorur vetëm kur droga të tjera nuk ndihmojnë.