Lufta kundër stuttering


 • Përse ky defekt zhvillon gjuhën
 • Zvogëlimin e stuttering
 • Ndihmë prindërit


 • Përse ky defekt zhvillon gjuhën

  Prindërit e dobishme të dinë se si dhe pse ky defekt zhvillon gjuhë. Sigurisht, ajo mund të përdoret dhe të përshtaten, por pse? Është më mirë të them lamtumirë atij përjetë.


  Kopshti Obychnyy përreth. Zgjuar, fëmijët qesharake për një shëtitje, duke luajtur fshehur dhe të kërkojë dikush, dikush fiton shkallët lartë dashuroj, duke folur me dikë etiketë mësues ... Vështirë të besohet, por pastaj bëri një mrekulli - fëmijë që vuajnë nga stuttering, vetëm ri-gjetur zërin e tij ...


  Stuttering është konsideruar e vështirë sëmundje, e vështirë të shërueshme.

  Zakonisht ajo është manifestuar në moshën 2-7 vjet dhe mund të jetë një individ si një përsëritje e tingujve dhe rrokjeve, dhe lloje të ndryshme të spazma deklaratave të mëparshme. Nuk është sekret që është i mbushur me pasoja të pakëndshme kjo sëmundje, komunikim të kufizuar, kompleks inferioriteti, frika dhe madje edhe refuzimin e fjalës: "Gjithsesi, unë nuk mund të them asgjë, le të besoj se unë e di asgjë!" ...


  Shkaqet e stuttering janë fshehur kod të fshehtë gjenetik dhe karakteristikat e sistemit nervor qendror, sepse jo çdo shoku pak, madje të frikësuar për vdekje një qen i madh është belbëzues. Nëse një njeri familjar stuttered ndonjëherë, ne duhet të mbajnë në mend se fëmija mund të reagojë në këtë mënyrë me situatën e tensionuar në shtëpi, duke ndryshuar kushtet e zakonshme, një frikë të fortë.


  Ai fillon zakonisht me belbëzim. Neurolog dhe prindërit ndonjëherë trajtojnë ata me shumë kujdes, sidomos nëse fëmija është vetëm dy apo tre vjet dhe kjo nuk është themeluar. Ndonjëherë ajo ndryshon në mënyrë drastike pas stresit të rënda - quhet stuttering neurotik. Në raste të tilla, fëmija zakonisht ndalet - "humbet zërin e tij", - disa orë apo edhe disa ditë, dhe kur përsëri fillon duke folur tashmë stutters. Përballur shpesh me stuttering "për të ndjekur", që fëmija automatikisht e merr përsipër defekt.


  Përshkruar zakonisht medikamente, zakonisht vetëm përkohësisht lehtësimin shenja të stuttering pa zgjidhjen e problemit në rrënjë.

  I qetë dhe nuk nervor Zaika - ky trajtim objektiv - i nevojshëm por jo i mjaftueshëm.  Zvogëlimin e stuttering

  Ka metoda të ndryshme të bëjnë me stuttering. Logopedist thjesht përshtatshme në mënyrë individuale për çdo fëmijë dhe të përshkruajnë trajtim të duhur. Terapi fjalim kopshti (rreth Moskë) ka dymbëdhjetë vjet përvojë se si Profesor LS Andronov. Ajo është e bazuar në sinkronizimin e lëvizjeve të folurit e gishtave të dorës kryesore që besojnë "aparat i dytë articulatory i njeriut." Fingers të luajë rolin e një "tërheqje": lëvizjet e organizuara në mënyrë të vazhdueshme si duke fituar aksione në fjalët dhe frazat e gjatesite e ndryshme dhe ritëm të ndryshme dhe kështu të rivendosur mekanizmin e thyer e gjuhës.
  Cure - ajo merr kohë dhe jo një të shpejtë, fëmijët parashkollor duhet vit shkollor. Stafi kopshti Çdo gjë duhet të marrin pjesë në procesin, në prani të fëmijëve të flasin ngadalë dhe pa probleme, të mbajë një klimë të favorshme psikologjike. Kjo nuk është çdo kopshti mbi supe. Prindërit nuk mund të qëndrojnë larg, jo efektin e dëshiruar, nëse jo në të digës-ndërtimin e fundjavës regjim të posaçëm gjuhësor që ka qenë mësues themeluar.


  Pra truri i foshnjës në mënyrë të vazhdueshme "mëson" për të korrigjuar gjuhë, dhe ofron një mundësi për të thënë lamtumirë të mbahet goja. Megjithë seriozitetin e këtij problemi, djema jetojnë një detsadovskoy të plotë të jetës: luajnë, grindje, të bëjë paqe, dëgjojnë tregime, këndojnë këngë, bojë, gdhendje, valle, të mësojnë ABC dhe aritmetikë, flasin për një audiencë entuziast në mëngjes.
  Si rezultat, të gjithë të diplomuarit e kopshtit janë të përgatitur mirë për në shkollë dhe shpesh admiruar është aftësia për të folur mirë (!), Siç dëshmohet nga mësuesit letra e shkollës me të cilët terapistët fjalës kopshti duhet të mbajnë në kontakt.  Ndihmë prindërit

  Sigurisht pa ndihmën e prindërve nuk mund të bëni:

 • Ndiqni gjuhën e fëmijës, i kushtoj vëmendje për ndryshimet në mënyrën e të folurit
 • Paqja, stabiliteti dhe atmosferë miqësore në shtëpi - një "mjet i parandalimit" i besueshëm stuttering, si edhe kolateral shërohet
 • Është e rëndësishme për të trajtuar fëmijën në mënyrë të barabartë, në mënyrë të drejtë, të barabartë dhe jo "në humor" për t'iu përgjigjur vepra të caktuara
 • Mos e detyroni fëmijën tuaj për të folur paradën (recituar poezi, etj), në qoftë se ai nuk dëshiron atë, ose nëse emocion dhe eksitim dukshëm komplikojnë gjuhën e saj
 • Jo vetëm përkeqësojnë kushtet psikologjike, por thjesht të folurit e shpejtë e të tjerëve mund të luajë një rol fatal për fëmijën,?%

  B3eneticheski prirur për stuttering
 • Është e rëndësishme që të përgjigjet menjëherë me problemin: sa kohë që fëmija nuk është i ngulitur zakon mbahet goja mund të jetë relativisht e lehtë të kapërcyer këtë tundim, për shembull, në qoftë se e gjithë familja do të shkojnë në një shumë të ngadaltë dhe të qetë atë.
 • Informacion nga neni Alina KHARRAZI "Harrojeni për stuttering"